Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Δάνεια για εμπορία ελαιολάδου προωθεί το Υπουργείο

Θυμάστε που έλεγα πως σαν χώρα δεν κάνουμε τίποτα για την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου; Φαίνεται πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να βοηθήσει  τους παραγωγούς, με μία κίνηση που φαίνεται μάλλον χρήσιμη: Τριτεγγυητής το κράτος για τα δάνεια των αγροτικών συνεταιρισμών! Αντιγράφω από το in.gr.

Εγγυήσεις δανείων για αγροτικούς συνεταιρισμούς
Η κυβέρνηση εξετάζει αίτημα των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας ελαιολάδου για τη δανειοδότησή τους, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Αυτό αναφέρει σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη για τη χρηματοδότηση των Αγροτικών Συνεταιρισμών μέσω άτοκων δανείων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, και το Ν.2322/1995 για την παροχή εγγυήσεων σε δάνεια και πιστώσεις επιχειρήσεων, «με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών παρέχεται εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, μεταξύ άλλων, και σε ομάδες φυσικών προσώπων ή βιώσιμων ιδιωτικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης περιοχών στις οποίες το βιοτικό επίπεδο είναι συνήθως χαμηλό ή στις οποίες επικρατεί σοβαρή υποαπασχόληση, καθώς και για την προώθηση της ανάπτυξης ορισμένων κλάδων ή δραστηριοτήτων».
Μακάρι να μη μείνει στα χαρτιά και να γίνει όντως, γιατί πρέπει να βοηθηθεί το ελληνικό ελαιόλαδο και να έχουμε ακόμη περισσότερες εξαγωγές. Θα ήθελα να κάνω μία έρευνα για το πόσο λάδι εξάγεται! Ξέρετε ποιες εταιρίες εξάγουν ελαιόλαδο; 

1 σχόλιο:

  1. αγαπητέ από τις γνωστές μάρκες σίγουρα εξάγουν η Γαία και η Μινέρβα. Μινέρβα έχω δει στο παρελθόν στην Αγγλία. Επίσης, έχω δει Άλτις στο Ντύσελντορφ στης Γερμανίας. Αυτές είναι μεγάλες εταιρείες και ξέρουν πως να το κάνουν, επίσης δεν περιμένουν το κράτος για να εξάγουν γιατί αν ήταν έτσι... Ευτυχώς είναι μερικά μίλια μπροστά γι' αυτό και υπάρχουν ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή