Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μπράβο Κρήτη! Οι νέοι μαθαίνουν για την ελιά!

Σήμερα βρήκα ένα άρθρο που με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο, γιατί φαίνεται πως δειλά-δειλά όλο και κάτι γίνεται για καλό του καλού λαδιού!

Αντιγράφω από το άρθρο:

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για ενημέρωση της νεολαίας για την πολιτιστική και περιβαλλοντική σημασία της ελιάς στην Κρήτη και την υγιεινή αξία του ελαιολάδου, ο ΣΕΔΗΚ σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής, Πολιτιστικών και Αγωγής Υγείας αλλά και τους ίδιους τους Εκπαιδευτικούς, επιχειρεί τώρα μια νέα προσπάθεια προσέγγισης της νεολαίας με μια σειρά από εκδηλώσεις, αρχίζοντας από τους μαθητές Νηπιαγωγείων και της Α΄ Δημοτικού.
Μπορείτε να μπείτε στο άρθρο για περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά εγώ θα ήθελα να υπογραμμίσω το παρακάτω:

Σχολειά που εκδήλωσαν  ενδιαφέρον συμμετοχήςΣημειώνεται ότι ήδη αρκετά Σχολεία, ιδιαίτερα από τις παροχές Λασιθίου και Ηρακλείου δήλωσαν  συμμετοχή  και  ήδη τους εστάλησαν τα ανάλογα Βιβλία. Τα Σχολειά αυτά είναι:
Λασίθι: 2ο Νηπιαγωγείο Αγ. Νικολάου, Νηπιαγωγείο Παλαικάστρου,1ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης, Δημοτικό Σχολείο Παλαικάστρου,3ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας
Ηράκλειο: Νηπιαγωγείο Προφήτη Ηλία, ΙΔ Νηπιαγωγείο «Ροδομηλιά», 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 53ο Δημοτικό Σχολείο ΗρακλείουΝηπιαγωγείο Κ. Ασιτών, Δημοτικό Σχολείο Μαράθου
Ρέθυμνο:5ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, Νηπιαγωγείο Σελλιών, Δημοτικό Σχολείο Σισών
Χανιά: Νηπιαγωγείο Αγ. Σαράντα, Νηπιαγωγεία και Α  Δημοτικου Σχολειου Περβολίων
Αλλα Σχολεία που  ενδιαφέρονται   να συμμετάσχουν μπορούν να πάρουν  περισσότερες πληροφορίες από τους  Υπευθύνους της περιοχής τους  η τον ΣΕΔΗΚ (28210 50800)  και να συμπληρώσουν το συντομότερο  την  Δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. 
Μπράβο, μπράβο, μπράβο για την πρωτοβουλία. Μακάρι να αποδειχτεί πως ήμουν υπερβολικός, αν και νομίζω πως όντως υπάρχει διάκριση μεταξύ των τοπικών καλών πρωτοβουλιών και των κακών και ανεπαρκών κεντρικών. Θα δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου