Σύμφωνα με Αμερικανούς διαιτολόγους που ασχολούνται με την προαγωγή της υγείας (με το Health Promotion) η Ελληνική Κουζίνα είναι η πιο υγιεινή από οποιαδήποτε άλλη. Η έρευνά τους βασίζεται μάλιστα σε άλλη του Harvard που καταδεικνύει πως η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 25%.
Τα γράφω όλα αυτά γιατί την τιμητική του στην έρευνα έχει το λάδι καθώς το εξ αιτίας της χρήσης του στην ελληνική κουζίνα η ελληνική διατροφή είναι πιο πλούσια σε «υγιεινά» λιπαρά, από οποιαδήποτε άλλη «παραδοσιακή» διατροφή χαμηλή σε λιπαρά. Το λάδι, δε ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει την εμφάνιση καρκίνου, τον κίνδυνο για καρδιακές νόσους, την εμφάνιση διαβήτη και άλλες παθήσεις που σχετίζονται και με την διατροφή.
Όλα αυτά με την ένταξή του στο καθημερινό μας διαιτολόγιο και ακολουθώντας συνταγές που τόσα χρόνια ξέραμε!
Πηγή: http://psterpnis.blogspot.com/2011/04/1.html
Τα γράφω όλα αυτά γιατί την τιμητική του στην έρευνα έχει το λάδι καθώς το εξ αιτίας της χρήσης του στην ελληνική κουζίνα η ελληνική διατροφή είναι πιο πλούσια σε «υγιεινά» λιπαρά, από οποιαδήποτε άλλη «παραδοσιακή» διατροφή χαμηλή σε λιπαρά. Το λάδι, δε ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει την εμφάνιση καρκίνου, τον κίνδυνο για καρδιακές νόσους, την εμφάνιση διαβήτη και άλλες παθήσεις που σχετίζονται και με την διατροφή.
Όλα αυτά με την ένταξή του στο καθημερινό μας διαιτολόγιο και ακολουθώντας συνταγές που τόσα χρόνια ξέραμε!
Πηγή: http://psterpnis.blogspot.com/2011/04/1.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου