Έπεσα σήμερα σε ένα άκρως διαφωτιστικό άρθρο στο Flashnews στο οποίο αναφέρεται πως σε εκδήλωση στα Χανιά για το ελαιόλαδο εξήχθη το συμπέρασμα πως για να μπορέσει το ελληνικό λάδι να γίνει διάσημο στα πέρατα της γης πρέπει να περιοριστούν οι εξαγωγές του χύμα και να εξάγεται το επώνυμο, πιστοποιημένο και τυποποιημένο ελαιόλαδο.
Ιδιαίτερα στην Κρήτη, όπως φαίνεται από το άρθρο, το βασικό πρόβλημα φαίνεται να είναι πως επειδή το λάδι εξάγεται χύμα δεν ακούγεται ποτέ η προέλευσή του, και άρα δε δημιουργείται ειδικευμένη ζήτηση. Στέκομαι επίσης στην πρόταση να εφαρμοστεί σύστημα ιχνηλασιμότητας από το χωράφι μέχρι το τραπέζι του καταναλωτή για να προστατεύσουμε το ίδιο το προϊόν και τον καταναλωτή.
Χαίρομαι που ακούω πως υπάρχει ενδιαφέρον να προστατευθεί και ο καταναλωτής, μέσω της τυποποίησης και απορώ γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως το χύμα λάδι είναι ανώφελο για όλους.
Χαίρομαι που ακούω πως υπάρχει ενδιαφέρον να προστατευθεί και ο καταναλωτής, μέσω της τυποποίησης και απορώ γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως το χύμα λάδι είναι ανώφελο για όλους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου