Κάνοντας μια σύντομη έρευνα μου γεννήθηκε η εξής απορία. Όταν αγοράζω μεγάλη ποσότητα ακόμη και από τυποποιημένο ελαιόλαδο, πως διασφαλίζω πως δε θα λήξει;
(Ω, ναι, έχω ξαναπεί πως το ελαιόλαδο δε λήγει με την έννοια πως ποτέ δε γίνεται ακατάλληλο αλλά πάντα χάνει θρεπτικά συστατικά με την πάροδο του χρόνου)
Διαβάζοντας το www.oliveoil.gr (του ΣΕΒΙΤΕΛ) καταλήγω στα εξής συμπεράσματα:
Δε μπορεί κανείς να διατηρήσει το ελαιόλαδο εντελώς αναλλοίωτο. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε τα εξής βήματα.
-Αν θέλουμε να πετάξουμε τον τενεκέ, το αποθηκεύουμε σε γυάλινα σκούρα μπουκάλια και πάλι χωρίς να το βλέπει ο ήλιος.
-Δε χρησημοποιούμε πλαστικά δοχεία (από νερά, αναψυκτικά κλπ) παρά μόνο αν ήταν κι εκείνα από λάδι. Και πάλι τα πλαστικά δοχεία μακριά από το φως!
-Δεν ξαναγεμίζουμε τον τενεκέ. Όχι μόνο με λάδι αλλά με τίποτα καθώς με δεύτερη χρήση μπορεί να οξειδωθεί.
-Θυμόμαστε την ημερομηνία λήξης στο λάδι που αγοράσαμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου