Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Το ελληνικό λάδι στα βάθη της Ασίας

Ποιος είπε πως η λέξη μνημόνιο έχει μόνο αρνητική έννοια;


Μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία πέτυχε η περιφέρεια Πελοποννήσου με σκοπό τις εξαγωγές ελληνικού λαδιού στην Κίνα. Συγκεκριμένα υπογράφηκε μνημόνιο με σκοπό την εξαγωγή προϊόντων στην επαρχία Σαανσί όπως δημοσιεύεται.


Ο πρόεδρος του Κογκρέσου της επαρχίας Σαανσί, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της αποστολής για άμεση συνεργασία στην εισαγωγή ελαιολάδου και όρισε διπλωμάτη από την πρεσβεία της Κίνας στην χώρα μας, ως σύνδεσμο για την προώθηση της πρωτοβουλίας αυτής. Υπεύθυνος από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου ορίστηκε από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, επικεφαλής της ομάδας που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τις εξαγωγές, μέλη της οποίας θα είναι και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων των πέντε νομών της περιφέρειας.


Ευελπιστώ πως οι ίδιοι οι πρέσβεις θα φροντίσουν να μην εξαχθεί σκαρταδούρα και χύμα και νοθευμένα προϊόντα. Γιατί αν περιμένουμε από τους παραγωγούς, αν δεν υπάρχει τυποποίηση θα δώσουν ό,τι να ναι.
Βλέπουμε το σκηνικό με τους τουρίστες κάθε χρόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου