Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Ελληνικό λάδι VS Ευρωπαϊκό λάδι. Η συζήτηση πήρε φωτιά!

Χτες έγραψα ένα άρθρο για το προωθητικό πρόγραμμα της Ισπανίας για το λάδι της. Χάρηκα πολύ μόλις είδα πως ένα μεγάλο blog σαν το tro-ma-ktiko πήρε τη δημοσίευσή μου και την έκανε άρθρο, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο για πιθανές απαντήσεις στα ερωτήματα που είχα θέσει. Δεν περίμενα ποτέ πως θα ήμουν τόσο χαρούμενος όταν θα έβλεπα άρθρα μου σε άλλα blogs, για αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους αναδημοσιεύετε θέματα από αυτόν τον ιστοχώρο!

Στο δια ταύτα τώρα, το άρθρο στο tro-ma-ktiko, άνοιξε μία συζήτηση εκτός του blog, με άρθρο που έστειλε ένας αναγνώστης του, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο αναγνώστη λοιπόν, οι υποθέσεις που έγιναν στο άρθρο μου ήταν πέρα για πέρα αληθινές! Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι δυσεύρετο στα Super-Markets και όταν καταφέρεις να το βρεις, το βρίσκεις σε μικρές ποσότητες, οπότε ακόμη και οι Έλληνες του εξωτερικού αναγκάζονται να πάρουν ισπανικό ή ιταλικό λάδι. Δεν είναι κρίμα;;

Αυτή η κατάσταση, με κάνει να επαναφέρω τις ερωτήσεις μου για το ποιες είναι οι ενέργειες του ελληνικού κράτους για την προώθηση του τυποποιημένου ελαιολάδου που παράγει η χώρα; Γιατί δεν εξάγουμε σε μεγάλες ποσότητες το λάδι μας; Αφού είναι το μόνο προϊόν που είμαστε σίγουροι πως μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους, τόσο γιατί είναι καλύτερο γευστικά από τον ανταγωνισμό (σύμφωνα με τον κύριο που έχει δοκιμάσει από όλα όπως φαίνεται) αλλά και σίγουρα ποιοτικό αφού περνάει ένα κάρο ελέγχους, γιατί αφήνουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη;

Άραγε θα πάρουμε ποτέ απάντηση, ή θα μπει και αυτό στον φάκελο με τα ανεξήγητα φαινόμενα αυτής της χώρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου