Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Το ξέρατε πως λήγει το λάδι;

Στην τελευταία μου δημοσίευση είχα αναρωτηθεί αν γίνεται να λήξει το λάδι! Η αλήθεια είναι πως πάντα όταν έχω απορίες, το πρώτο που κάνω είναι να κοιτάω στο google! Αυτό έκανα και αυτή τη φορά! Βρήκα ένα post από ένα blog, το οποίο έχει διάφορα χρήσιμα πράγματα, τα οποία μπορώ να βάλω και σε επόμενη ανάρτηση!

Λοιπόν! Πότε λήγει το λάδι;

Το λάδι, αντίθετα με ό,τι συχνά πιστεύεται, έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, περίπου ενάμιση χρόνο, μετά την παρέλευση του οποίου τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά εκπτίπτουν. Πάνω στη συσκευασία πρέπει να αναζητούμε την ημερομηνία λήξης.

Και ρωτάω τώρα εγώ: Πες πως αγοράζεις έναν τενεκέ λάδι. Τι ξέρεις για αυτόν; Μπορεί να την έχουν πατήσει πολλοί έτσι! Βέβαια, δεν ξέρω τι παθαίνεις αν φας κάτι ληγμένο (Αν και υποψιάζομαι...), αλλά σίγουρα δεν θα είναι καλό!

2 σχόλια:

 1. ΚΩΣΤΑΚΗ

  ΧΕΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ
  ΑΝ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΗΣ ΓΝΩΡΗΖΗ ΣΗΓΟΥΡΑ
  ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ.
  ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΙΘΙΣΗ ΣΕ ΛΑΔΙ
  ΜΠΕΝΤΟΝΙΕΡΑΣ .
  ΒΑΣΙΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ελαιόλαδο τιμή, Νοθεία ελαιολάδου, Παράνομη τυποποίηση λαδιού σε super-markets  • Νοθευμένο ελαιόλαδο με ηλιέλαιο ανακαλείται

  liondentroΤο προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΛΙΟΔΕΝΤΡΟ», σε συσκευασία του 1 λίτρου και με ημερομηνία λήξης 30-12-2014, παρασκευάζεται από την εταιρία «ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ», 2ο χλμ. Κιλκίς - Πολυκάστρου.

  Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρου προϊόντος από την εσωτερική αγορά ως μη κανονικό, νοθευμένο και μη ασφαλές και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι... Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

  newsbomb.gr (2012)  • Παράνομη τυποποίηση ελαιολάδου σε Carrefour

  korladΗ εξευτελιστική τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου που συναντήσαμε στα ράφια μεγάλου σούπερ μάρκετ στην Καλαμάτα (στην καρδιά της ελαιοπαραγωγής), τα 5 λίτρα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με την επωνυμία «Κτήμα» με τιμή αγοράς 11,90 ευρώ! Προκλητικά... φανέρωνε το τι ακριβώς συμβαίνει...

  Τι αναφέρει στο πόρισμά του το Τμήμα Ελαίας της Γενικής Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής;..

  «...σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από έρευνα που έγινε από την Υπηρεσία μας, διαπιστώθηκε ότι στην εταιρεία ΚΟΡΕ Α.Ε. η οποία αναφέρεται στην ετικέτα συσκευασμένου ''εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου'' ως συσκευαστής του προϊόντος, δεν έχει χορηγηθεί αλφαριθμητικός κωδικός έγκρισης τυποποιητηρίου. Ως εκ τούτου, η τυποποίηση και η διακίνηση ελαιολάδου από την εν λόγω εταιρεία είναι παράνομη.

  Ο αλφαριθμητικός κωδικός EL-40-068 που αναγράφεται στην ετικέτα του παραπάνω προϊόντος έχει χορηγηθεί σε άλλη εταιρεία».

  zougla.gr


  • Μαϊμού κρητικό ελαιόλαδο σε σούπερ μάρκετ Lidl

  ladilidΈρευνα για ελληνοποίηση ελαιολάδων που πωλούνται ως κρητικό «εξαιρετικό παρθένο» και κρητικό «παρθένο ελαιόλαδο» σε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, πραγματοποιεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ίδιες ποσότητες, που ανέρχονται σε εκατοντάδες τόνους, να διακινούνται με πλασματικές τιμές ή και εντελώς εικονικά, ώστε κάποιοι επιτήδειοι να εισπράττουν παράνομα την επιστροφή ΦΠΑ.

  Όλα άρχισαν όταν διαπιστώθηκε ότι στο συσκευασμένο ελαιόλαδο «Κρητών Γεύσεις» και «Ελαιόλαδο ΕΛΟΜΑΣ» δεν αναγράφονταν πού έγινε η τυποποίηση, ούτε και ο αλφαριθμητικός αριθμός αναγνώρισης (EL).

  Επίσης διαπιστώθηκε ότι στην εταιρεία KRETA FOOD ΕΠΕ, που δραστηριοποιείται στην τυποποίηση ελαιολάδων, με την ονομασία «Αρχαϊκά» και τον χαρακτηρισμό «Εxtra Παρθένο ελαιόλαδο ελληνικής προέλευσης», γίνονταν αγορές ιδιαίτερα μεγάλων ποσοτήτων ελαιολάδου, δυσανάλογων, σύμφωνα με την Περιφέρεια, για τη δυναμικότητα της περιοχής... Το ίδιο λάδι, συσκευασμένο κατέληγε στα ράφια της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl, όπου η τιμή του λαδιού δεν ξεπερνούσε τα 3,80 ευρώ το λίτρο.

  e-volos.gr


  • Νοθευμένο λάδι στην αγορά της Λάρισας

  Μία μεγάλη ποσότητα νοθευμένου λαδιού, που όπως φαίνεται διακινούνταν στην αγορά της Λάρισας με θύματα ανυποψίαστους καταναλωτές, έπεσε στα χέρια της αγορανομίας. Τα δοχεία λαδιού που κατασχέθηκαν πωλούνται στην αγορά για παρθένο ελαιόλαδο ενώ ήταν νοθευμένα σε μεγάλο βαθμό με σπορέλαιο... Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια του νοθευμένου λαδιού υποστηρίζει πως παρέλαβε την ποσότητα του λαδιού από το συσκευαστήριο της Αθήνας και δεν γνώριζε τίποτε για τη νοθεία.

  hyper.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή