Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Λάδι και νηστεία!

Ρε παιδιά, συγγνώμη που κάνω χαζές ερωτήσεις, αλλά δε μπορώ να καταλάβω: Αφού δεν επιτρέπεται το λάδι στη νηστεία, ή για την ακρίβεια, επιτρέπεται Σάββατο και Κυριακή μόνο αν θυμάμαι καλά, γιατί επιτρέπονται οι ελιές;

Ελπίζω να μη βάλετε τα γέλια και να μου απαντήσετε, γιατί μου φαίνεται εντελώς άκυρη η διάκριση! Στην τελική, και οι ελιές στο λάδι τις φυλάνε, αν έχω καταλάβει καλά!

Βλακείες μου φαίνονται αυτά, εγώ τρώω λάδι κανονικά, δε γίνεται αλλιώς! Στην τελική, έχω και δικαιολογία πως το λάδι βοηθάει στην υγεία!

8 σχόλια:

  1. Είναι γιατί η ελιά είναι ο πρώτος καρπός ενώ το λάδι προέρχεται από επεξεργασία. Με την πάστα ελιάς δε ξέερω τι παίζει, αλλά αν ρωτήσω κανέναν παπά νομίζω θα κάψει φλάτζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η πάστα ελιάς έχει συνήθως κι άλλα μέσα εκτός από ελιά, είναι κάτι σα συνταγή, άρα μπορεί να βρεις και κάτι που δεν είναι νηστίσιμο (λέω εγώ τώρα...)
    φάτε λαδάκι κι ελάτε το βραδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι δεν το είχα σκεφτεί, αλλά κοιτώντας τα συστατικά της πάστας ελιάς δεν είδα κάτι που δεν είναι νηστήσιμο. Βέβαια καλύφθηκα για το θέμα της ελιάς και του λαδιού. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε πειτε γιατι δεν κανει λαδι σε περιοδο Νηστειας?Δεν εχω καταλαβει ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω ρωτήσει και έχω μάθει, όταν βρω το χρόνο θα ετοιμάσω άρθρο. Ελπίζω σήμερα ή το πολύ αύριο, έχεις το λόγο μου. Αλλά κάνει λάδι κανονικά, θα σου εξηγήσω αναλυτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλα ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αντε το βρηκες το αρθροKosta K?

    ΑπάντησηΔιαγραφή