Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Χύμα Λάδι VS Τυποποιημένο Ελαιόλαδο || Τιμή

Υποσχέθηκα πως θα κάνω έρευνα και αυτό κάνω. Λοιπόν σήμερα θα σας δείξω κάτι που "προλόγισα" πριν από κάποιες μέρες. Ξεκινάω το συγκριτικό μεταξύ χύμα και τυποποιημένου ελαιολάδου. Το πρώτο μου κριτήριο, όπως σας είπα, είναι η τιμή.

Λοιπόν, ένας 17λιτρος τενεκές χύμα λάδι κάνει γύρω στα 80€, η καλύτερη τιμή που βρήκα ήταν στα 78€.

Τα τυποποιημένα που βρίσκονται πιο εύκολα, έχουν το εξής εύρος τιμής:
5λιτρο Μινέρβα Μεσσήνη 23.18 ευρώ
5λιτρο Χωριό 18.00 ευρώ το κλασσικό
5λιτρο Άλτις Πηγαδίτσι Μεσσηνίας 21.99 ευρώ
5 Λίτρα Άλτις Παραλία Τήνου 18.25 ευρώ
5 Λίτρα Μινέρβα Φλώρινα Κέντρο 18.90 ευρώ

Χονδρικά λοιπόν, το χύμα λάδι κοστίζει 80 ευρώ τα 17 λίτρα, το τυποποιημένο κοστίζει 20 ευρώ τα 5 λίτρα.
Άρα με 80 ευρώ, παίρνεις ή 17 λίτρα χύμα, ή 20 λίτρα τυποποιημένο ελαιόλαδο.

Αισθάνομαι πολύ βλάκας που έπεσα στην παγίδα και πήρα χύμα λάδι. Πέρα από τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία επειδή δεν έχει περάσει ελέγχους, είναι και πιο ακριβό. Αλλά δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να είναι πιο ακριβό όταν η διαδικασία παραγωγής του έχει λιγότερα στάδια, άρα είναι πιο οικονομική. Περίεργο. 

359 σχόλια:

  1. Επειδή το έψαξα η διαφορά είναι ότι το χύμα που πήρες είναι καλύτερο ποιοτικά σίγουρα σε αντίθεση με το τυποποιημένο , που μόνο ελαιόλαδο δεν είναι . είναι καής ποιότητας με χρώμα και άρωμα! Χημικός είμαι το έχω ψάξει προσπάθησε να βρεις καλή ποιότητα χύμα κατά προτίμηση από τη ΛΑΚΩΝΙΑ. Εάν θές να σου προτείνω από εκεί που παίρνουμε για εμάς εδώ και τρία χρόνια. Πολύ καλή πιότητα, και ελεγμένο.! και τ 17αλιτρο κάνει 75 ευρώ αλλά δεν έχω φάει πιό ωραίο λάδι! Κάλη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πραγματικά εξαιρετικό ελαιόλαδο, φρέσκο, 100% από φυσικό χυμό ελιάς μπορεί εύκολα να το βρει οποιοσδήποτε στην Λακωνία με 15 έως 17 ΕΥΡΩ τη συσκευασία 5lt και περί τα 50 ΕΥΡΩ ο ντενεκές.

      Όποιος δοκιμάσει αυτό το πράσινο σε χρώμα ελαιόλαδο με την θεσπέσια γεύση και το εξαιρετικό άρωμα πολύ δύσκολα μπορεί να φάει τα του εμπορίου.

      Τέλος το καλύτερο "τεστ" είναι φρέσκο ψωμί, όπου το βουτάμε στο ελαιόλαδο και το τρώμε, η πρώτη αίσθηση, η αυθόρμητη είναι και το καλύτερο τεστ ποιότητας μιας και το καλό λάδι είναι πολύ ευχάριστο σε αυτό,

      Διαγραφή
    2. ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ?

      Διαγραφή
    3. ΜΠΡΑΒΟ ΧΗΜΙΚΕ!!!! ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΕΤΕΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ . ΕΥΓΕ !!!!

      Διαγραφή
    4. Ο ΧΗΜΙΚΟΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ.

      ΓΙΑ ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ 50 ΕΥΡΩ Ο ΤΕΝΕΚΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ ΠΟΥΘΕΝΑ? (ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΛΙΑΝΙΚΗ), ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?

      ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΛΑΘΟΣ, ΓΙΑΤΙ?

      ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ) ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Π.Ο.Π.

      ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ.

      ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΛΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΤΣΟΥΝΑΤΗ, ΑΥΤΗ Η ΕΛΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΛΑΔΙ ΠΟΛΛΗ ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ (ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΡΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΨΩΜΙ) ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΩΡΟΝΕΪΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ. ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ: ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΞΥΤΗΤΑ (ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΒΑΘΜΟ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΗ ΧΑΜΗΛΗ.
      ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΩΡΟΝΕΪΚΗ ΠΟΥ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΟΞΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ 0,2 ΒΑΘΜΟΥΣ(ΣΠΑΝΙΟ), 0,3 ΒΑΘΜΟΥΣ (Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ) ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ 0,4 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ "ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ", ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΔΙ.

      ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ "ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ" ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΞΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΞΥΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ 0,5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ.

      ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΞΥΤΗΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΑΠΟΥΝΙ.

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.
      ΤΟ ΛΑΔΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΧΛΟΡΩΦΥΛΛΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΕ ΔΟΧΕΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΑ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ.
      ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑ 3 ΜΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΘΛΙΨΗΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑ.
      ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΚΘΛΙΨΗ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΑΘΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΜΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΝΕΚΕ ΚΑΤΑΚΑΘΙ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΠΕΤΑΣ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΛΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΙΛΙΟ ΜΕ ΜΑΙΟ.
      ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ.
      Ο ΤΕΝΕΚΕΣ ΖΥΓΙΖΕΙ 17 ΚΙΛΑ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΑΕΙ 20 ΛΙΤΡΑ (ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ 1).
      ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ ΒΑΡΟΣ ΜΕ ΚΙΛΑ.

      ΓΙΑ ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ 50 ΕΥΡΩ, ΤΙ ΛΑΔΙ ΤΡΩΣ ΑΡΑΓΕ?

      ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΛΟ ΛΑΔΙ!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. ΠΟΛΥ ΣΑΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ. ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

      Διαγραφή
    6. Πες τα χρυσόστομε!!! Που μας έχουν φλομώσει στο φρέσκο λάδι ακόμα δε βγήκε! Για να πάρεις λάδι που το τρώω κι εγώ σπίτι μου, σημαίνει πως ΔΕΝ χρησιμοποιείς φίλτρα στη τυποποίηση (τα οποία κρατάνε πολλά θρεπτικά συστατικά), για να μη φιλτράρεις λάδι θα πρέπει να περιμένεις τον Απρίλιο... κατά τα άλλα πηγαίνετε να αγοράσετε λαδάκι(?) Αλτις κλπ φετινής εσοδείας! Είμαι κι εγώ παραγωγός, τυποποιώ αλλά ποτέ πριν τον Απρίλιο!

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Ο Κρητικος απο τα Χανια θα τα ελεγε καλα αν προσεχε λιγο περισσοτερο αυτα που γραφει
      Η γευση του λαδιου ειναι λιγο πολυ κατι προσωπικο, οπως το κρασι. Υπαρχουν πολλες ποικιλιες ελιας και καθε περιοχη πενευει την δικια της.
      Ο 17κιλος τενεκες περιεχει 19 λιτρα.
      Αν αγορασεις λαδι τον Απριλη, δεν θα αγορασεις αγουρολαδο. Το κατακαθι δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα αν φας το λαδι γρηγορα. Αν θελεις 1 τενεκε για τα επομενα 2 χρονια τοτε ναι ειναι προβλημα.
      Η τιμη του λαδιου καθοριζεται και απο τον παραγωγο. Οσο θελει το πουλαει κανεις. Αυτος που αγοραζει 2 τενεκεδς για το σπιτι του δεν εχει καμμια αγοραστικη δυναμη που να καθοριζει την τιμη.
      Οταν αγοραζεις λαδι, πρεπει να καταλαβαινεις τι παιρνεις. Αν αγορασεις ραφιναρισμενο λαδι τοτε εχεις αγορασει σκατα. Πρεπει η ποιοτητα να ειναι τουλαχιστον παρθενο ελαιολαδο.
      Για μας τους θνητους τα χαρακτηριστικα ποιοτητας ειναι οξυτητα και γευση. Αν βρεις καποιον που μπορει να σου πουλησει λαδι που σου αρεσει γευστικα και εχει μικρη οξυτητα και ξερεις οτι το εχει κανει απο τις ελιες του τοτε αγορασε το. Κανενας φοβος.

      Διαγραφή
    10. Καλή μέρα,
      Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να λύσουν τις οικονομικές ανάγκες σας, παρέχει δάνεια που κυμαίνονται από $ 3,000.00 έως $ 1000,000.00 Max, είμαστε αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική, με 100% εγγυημένο δάνειο, επίσης, δίνει (ευρώ, λίρες και δολάρια. ) το επιτόκιο που ισχύει για όλα τα δάνεια είναι (3%), αν σας ενδιαφέρει να πάρετε πίσω σε μας.
      μέσω (geepeeloanfirm@gmail.com): Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
      * Βελτίωση Αρχική
      * Δάνεια Inventor
      * Δάνειο σταθεροποίησης χρέους
      * Επιχειρηματικά Δάνεια
      * Προσωπικά δάνεια.
      επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστείτε μαζί μας
      e-mail: geepeeloanfirm@gmail.com....

      Διαγραφή
  2. Κύριε Γιώργο είμαι συνάδελφος και σίγουρος πως το έχω ψάξει περισσότερο (αφιερώνω ένα σημαντικό κομμάτι του ελεύθερου χρόνου μου γι αυτό). Και όταν εγώ και όλος ο υπόλοιπος κόσμος λέμε τυποποιημένα ελαιόλαδα εννοούμε όσα είναι ελεγμένα πως δεν περιέχουν πρόσθετα, χρώματα και αρώματα, αλλά πρόκειται για 100% ελαιόλαδο. Με τα υπόλοιπα θα θεωρούσα πως είναι λίγο ρώσικη ρουλέτα καθώς θα συμφωνήσετε πως με το χύμα λάδι δε μπορείς να ξέρεις τι θα σου τύχει. Προφανώς εγώ στάθηκα άτυχος. Έτσι άλλωστε νομίζω έχει ξεκινήσει το όλο θέμα και η εφαρμογή της τυποποίησης γιατί πολλοί την πάθαιναν όπως εγώ με το χύμα λάδι. Μετά την εμπειρία που είχα, είμαι σίγουρος πως δε θα ξαναπάρω χύμα. Εσείς αν θέλετε να παίξετε τότε ναι. Σίγουρα δεν είναι το θέμα μου τα πέντε ευρώ ή το ένα λίτρο παραπάνω αλλά οι ποιοτικοί έλεγχοι τους οποίους απορώ γιατί αγνοείτε αν και επιστήμονας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.Οπωσδήποτε όταν παίρνει κανείς ελαιόλαδο χύμα πρέπει να γνωρίζει τον παραγωγό
      2. Το τυποποιημένο έξτρα παρθένο φαντάζομαι ότι περνάει από ποιοτικούς ελέγχους αλλά το καλό , αντίστοιχο του καλού χύμα είναι πολύ ακριβότερο.Ο 17άρης τενεκές είναι σε κιλά άρα εν΄το τυποποιημένο 5λιτρο είναι ( επί 920 gr)4.6 κιλά. Εγώ δίνω σε φίλους και γνωστούς 15-20 τενεκέδες που μου περισσεύουν από 60-70 ευρώ,κορωνέικης ποικιλίας από την ημιορεινή και ορεινή Τριφυλία(Μεσσηνιακό δηλ. που νομίζω ότι είναι το καλύτερο.Πρόπερσι που το έδωσα σε ένα χημείο στα Σπάτα είχε οξύτητα 0.18! ),
      3. Ο περισσότερος κόσμος τρώει χημικά επεξεργασμένο ελαιόλαδο(ραφινέ),που είναι κάπως φθηνότερο, με ονομασίες κλασικό, απαλο... , στην καλύτερη περίπτωση αναμεμειγμένο με παρθένο . Κάποιοι μάλιστα νομίζουν ότι είναι καλύτερο επειδή είναι άοσμο!!!
      4.Πράγματι αν το πάρεις φρέσκο θα υπάρξουν απώλειες αλλά αν περιμένεις να κατακάτσει χάνεις τη γεύση και το άρωμα του φρέσκου. Επιλέγεις. Πάντως μετά το καλοκαίρι η τιμή του τυποποιημένου πέφτει και αρχίζουν οι προσφορές. Τυχαίο, δε νομίζω
      Νάστε καλά και καλή σοδειά

      Διαγραφή
  3. Αγαπητοί εγώ είμαι Μηχανικός Η/Υ, η μάνα μου έχει 5 χωράφια στη Θήβα με ελιές οι οποίες δεν είναι ποτιστικές και μόνον τις οργώνουμε μιά φορά την άνοιξη και τις κλαδεύουμε με το μάζεμα το οποίο γίνεται τέλη Νοέμβρη με χτένια ... αν φάτε ποτέ από αυτό το λάδι δεν θα μπορείτε να ξαναφάτε άλλο. Το λιοτρίβη το παίρνει 4,5 € το κιλό εμάς άμα μας περισσεύει (καμμιά 100αρια) το δίνουμε σε φίλους που το έχουν λατρέψει. Άρα άμα ξέρεις από που αγοράζεις είναι πολύ καλύτερο από τα διάφορα που δεν ξέρεις πως τις φροντίζουν, τι προσθέτουν, πως τις μαζεύουν και πως τις περνάει το λιοτρίβη. Να είστε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως είπες φίλε μου πρέπει να ξέρεις που να ψάξεις και αυτό για πολλούς από εμάς που δεν έχουμε πάρε δώσε με τα όμορφα χωριά σας είναι πολύ δύσκολο...εγώ όσο καιρό έψαχνα μόνο σε σαβούρα έχω χαλάσει ένα κάρο λεφτά. Άρα τυποποιημένο για να είμαι σίγουρος.

    Κ.Σ. οικονομολόγος ασοεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακριβώς αυτή είναι και η δική μου ένσταση φίλε Κ.Σ. από εκεί την έπαθα. Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχετε αναρωτηθεί τη εσοδειάς είναι το τυποποιημένο λάδι που τρώτε;
    Εχει αναλογιστή την διαφορά μεταξή των συσκευασιών;
    Αν το είχατε κάνει και μπορούσατε να βρείτε καλό ελαιόλαδο από παραγωγό, οχι απαρέτητα χύμα, τότε δεν θα ξανα αγοράζατε απο το Super Market τυποποιημένο ελαιόλαδο.

    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λογικό είναι ο καθένας να έχει διαφορετική άποψη. ¨οπως επίσης και οτι πολλές φορές το χύμα είναι κατα πολύ ανώτερο απο το τυποποιημένο και το αντίθετο. Το να πάρεις χύμα, το κάνεις μόνο οταν έχεις γνωστό. Δε θα πάς να πάρεις χύμα απο άγνωστο. Αυτός που δεν έχει γνωστό, θα πάρει τυποποιημένο για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. όποιος ξέρει όμως καλύτερα, το τυποποιημένο πολλές φορές ενδέχεται να είναι και ανάμυξη ελαιολάδων. Οπως πάντα υπάρχουν καλοί και κακοί παραγωγοί και έμποροι.
    Καλή σοδιά μιας και πλησιάζει ο καιρός ..... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και στη τελική , όποιος δεν εμπιστεύεται τον ίσκιο του , ένας απλός έλεγχος στο χημείο θα του πεί πιό ελαιόλαδο είναι το καλύτερο.Κάνεις μια απλή έρευνα αγοράς χύμα και τυποποιημένου,στέλνεις δείγματα και τελέιωσε. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλησπερα σε ολους. αν ενδιαφερει καποιον απο εσας να μαθει θα την ποιοτητα και την διαδικασια που εχουν τα συσκευασμενα μπορει να μου στειλει ενα email pkatrakis@yahoo.gr ευχαριστως να εξηγησω την σωστη επιλογη. καμια σχεση δεν εχουν οι τιμες χυμα και σουπερ που γραφουν οι φιλοι. συγκρινουν ανομοια πραγματα. το γνωστο ελαιολαδο του σ.μαρκετ δεν εχει σχεδη με το παρθενο ελαιολαδο. ειναι "ανακατεμα" β+γ διαλογης λαδιων. τα προιοντα ποπ (εχτρα παρθενο) εχουν περιπου 8-10ε τα 750μλ!!! ευχαριστω για το χρονο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. den katalabeno giati otan paei 5/1 i elia to ladi einai kalitero.Aplos einai pleon orimi i elia kai ladizei perisotero.piotikos pistevo kamia diafora apo 6/1 i 7/1.Aloste to posso ladizei i elia eksartate apo pollous paragontes.I oksitita kathorizei mono tin piotita kathos kai to mixanima tou eleotriviou(psixri alesi xoris prosthiki nerou).Kai telos Elliniko eleolado kai apo'pou nane(Kriti,lakonia,messinia,korintia,ipeiro)to idio kala einai.Giorgos preveza.

      Διαγραφή
  10. Ο τενεκές είναι 17 κιλά,όχι λίτρα,επομένως ο τενεκές των 17 κιλών λάδι χωράει περίπου 18,7 λίτρα.Βρίσκεις και σε καλύτερη τιμή τενεκέ με λάδι,στα 70 ευρώ εξαιρετικό λάδι.Το τυποποιημένο δε γνωρίζεις αν είναι φρέσκο,αν δεν εμπιστεύεσαι τον παραγωγό,μπορείς να πας σε ένα ελαιοτριβείο και να αγοράσεις λάδι τη στιγμή που βγαίνει,παίρνεις το λάδι της χρονιάς σου σε καλή τιμή. Όποιος έχει δοκιμάσει καλό χύμα λάδι από παραγωγό, δε μπορεί να ξαναφάει λάδι από το supermarket

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 17lt τενεκες είναι 15kg περίπου λάδι. Και ενοείται πως στα ράφια βάζουν οτι θέλουν.Οτι λάδι έρχεται απο 'εξω το αναμιγνύουν με το δικό μας και τα πλασσάρουν για εξαιρετικό κ παρθένο.... Τι θα σου πουν , οτι είναι αναμιξη? Σου κοτσάρουν ενα σήμα και σου λένε οτι είναι πλήρως ελεγμένο.Οτι ελαιόλαδα περισεύουν απ τα ελαιοτριβία (περσινα-φετινα-βιολογικα-μη βιολογικα-μουργες...)όλα μαζί αχταρμάς με σήμα και πιστοποίηση και βάλτο να το φας στο τραπέζι... Τους ενδιαφέρει η υγεία του καταναλωτή ή η τσέπη τους? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαι παραγωγός πιστοποιημένου βιολογικού ελαιόλαδου ορεινής Μεσσηνίας. Το λάδι που παράγουμε το πουλάμε 75 Ευρώ το δοχείο των 17lt. Το λάδι αφενός ελέγχεται από τον γεωπόνο της εταιρείας που μας πιστοποιεί αλλά και εμείς το πάμε σε ιδιώτη χημικό και έχουμε γραπτή την ανάλυση. (Δεν κάνω διαφήμιση σίγουρα υπάρχουν και άλλοι παραγωγοί).
    Ωστόσο, ο χονδρέμπορος, αν θέλω να το δώσω, μου αγοράζει και την λεγόμενη "μούργα" η οποία φυσικά δεν καταναλώνεται. Γνωρίζω επίσης ελαιοτριβείο του νομού που κάνει εισαγωγή λαδιού από Τυνισία το μπλέκει με αγουρόλαδο το οποίο αγοράζει από ντόπιους και το πουλάει χονδρική. Θυμίζω σχετικό ντοκυμαντέρ που είχε προβληθεί στην ΕΤ3 και ασχολιόταν με την ελληνοποίηση του λαδιού.
    Τα συμπεράσματα δικά σας. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορειτε να μου στειλετε τα στοιχεια επικοινωνια σας στο slamprinou@yahoo.gr. Ενδιαφερομαι για αγορα. Ευχαριστω

      Διαγραφή
  13. Οχι μονο απο Τυνισια ξέρω εμπόρους που εισάγουν κακης ποιοτητας και φθηνο λαδι απο Ισπανια και Ιταλια τα αναμειγνυουν με τα ελλινικα και τα βαζουν σαν ντοπια στα ραφια των σουπερ μαρκετ. αυτος που ειναι και φθηνος ειναι κ ανθυγειηνος ο κοσμος διαλεγει ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλησπερα σε ολους και παλι, σε συνεχεια προηγουμενου μυνηματος, ο τενεκες ειναι 17κιλα και χωρητικοτητα 18λιτρα περιπου. αυτη τη στιγμη η χονδρικη τιμη αγορας απο ελαιοκαλιεργητη σε χονδρεμπορα ειναι 2,38ευρω. Οι προσμιξεις και δυηλισεις που γινονται στις ελαιουργιες ειναι ανευ προηγουμενου ξεπερνουν καθε συμβατικη φαντασια!!! ενα σωστο λαδι πρωτα δοκιμαζετε απο τον αγοραστη και συνοδευετε απο χαρτια πιστοποιησης, συμβατικης η βιολογικης καλιεργειας. στην ελλαδα ειναι πολυ κοντα ευτες οι δυο κατηγοριες. προσοχη στην οξυτητα (κατω απο 0,4 οξεα) και στην αποδοση καρπου (κατω απο 6,5:1) αναγραφονται στο πιστοποιητικο απο το ελαιουργειο. Λαδι που παραγεται και συσκευαζεται επι τοπου σε τενεκε σιγουρα οταν ωριμασει θα βγαλει μουργα. αυτο δεν το κανει κακο αλλα ο αγοραστης χανει μακροπροθεσμα σε ποιοτητα (αυξανονται τα οξεα). Αλλο το αγουρελαιο και αλλο το φετινο ωριμο. εμπιστευτητε τον προμηθευτη σας και αγοραστε ωριμο εκει θα δειτε αν η γευση του σας καλυπτει. Προσωπικα φετος θα διαθεσω το λαδι μου 2,5(!) οξεων προς 55ευρω το δοχειο. ευχαριστω για το χρονο σας
    pkatrakis@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ...Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ 2,05...ΤΩΡΑ Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ 80 ΕΥΡΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ,ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΟ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ 55 ΕΥΡΩ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΝΕΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ..ΑΝ ΑΓΑΠΗΤΕ Η ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΔΩΣΤΟ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΓΛΙΤΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το λαδι που ειναι τυποποιημενο ειναι απο συναιτερισμους που το λαδι δεν ειναι απο ενα τυπο ελιες,ειναι και απο διχτια που παιρνουν και σαπιες ελιες εφοσον μαζευονται μια φορα την βδομαδα,λαδι αγρινιου,η ελιες μαζευονται με ραβδισμα πρασινες,αγουρελαιο,για να μαζευτουν η ελιες θελει 50 ευρω ο εργατης,συν το ελειοτριβειο,συν τα ραντισματα για δακο,συντο τενεκε κενο 3.50 ευρω,ποσο θαπρεπε να πουληθει?αγορασε απο σουπερ μαρκετ με φουλ οξεα,εγω παραγω 1000 κιλα λαδι,ελευθερα να το πατε για αναλυση και αν βρεθει νοθευμενο 100 δωρο.επισης αλλο το λιτρο αλλο το κιλο,ΛΑΔΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΗΠΕΙΡΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.
    ΕΧΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 700 ΕΛΕΟΔΕΝΤΡΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ
    ΕΦΕΤΟΣ, ΛΟΓΟ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ ΔΕΝ ΜΑΥΡΙΣΕ Ο ΚΑΡΠΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ
    ΜΕ 00,2 ΟΞΥΤΙΤΑ .ΤΘΑ ΗΤΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΙΣΗ Ο ΚΩΣΤΑΣ Κ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΩΝ
    ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΛΩ ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΗ
    ΣΕ ΧΗΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΗ
    ΝΑ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΗΝΙΤΟΥ ΒΑΛΤΕ
    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΗ ΨΑΚΣΤΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
    ΜΕ 11,09 ΤΟ 5ΛΙΤΡΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ Κ. ΤΟ
    ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟ
    ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΒΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΜΑ ΨΑΧΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΛΑΔΑΚΙ ΤΘΑ ΦΑΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΤΘΑ ΛΥΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΗΒΙΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΗ ΑΦΟΥ ΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΙΕΣ.
    ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΟΥ ΤΘΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝ
    ΛΑΔΑΚΙ ΠΣΑΧΝΩ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΦΤΟΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΛΑΔΑΚΙ ΑΑΑΑΑ
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΑΜΗΦΤΩ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ
    ΣΥΝΕΧΗΣΩ ΝΑΠΑΡΑΓΩ. ΕΣΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΛΑΔΙ ΜΠΕΝΤΟΝΙΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΛΑΔΙΟΥ ΠΟΥ ΤΘΑ
    ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΗ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΟΡΕΞΗ ;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΦΙΛΙΚΑ ΒΑΣΙΛΗΣ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστός ο βασίλης

      Διαγραφή
    2. πως μπορω να αγορασω λαδι απο σενα Βασιλη?μενω θεσσαλονικη

      Διαγραφή
    3. φιλε μου μολις τωρα διαβασα το σχολειο σου ειλικρινα το λαδι το διαθετω ολο στο εξωτερικο σε χημα συσκευασια των 5-10-και 17 λιτρων ,,αλλα θα μπορουσα αν ειχα διαβαση το σχολειο σου πριν 20 μερες να σου αποστειλω ενα 3λιτρο ετσι δωρεαν αν ομως οντως ενδιαφερεσε για αγορα , μπορω να κανονισω απο φιλαρακια που διαθετουν την ιδια πιοτοιτα !!! ΒΑΣΙΛΗΣ

      Διαγραφή
    4. Αγαπητε Βασιλη ενδιαφερομαι κι εγω. Οποτε μπορεις στειλε μου πληροφοριες στο slamprinoy@yahoo.gr.
      Ευχαριστω.

      Διαγραφή
    5. Διορθωση: slamprinou@yahoo.gr

      Διαγραφή
    6. Φιλε Βασιλη
      Απο τι ρατσα ελιας παραγεις το λαδι σου;
      Εγω ειμαι απο την περιοχη της Παραμυθιας, Ζερβοχωρι. Εκει εχομε περισσοτερο χοντροελια και νιστιωτισα. Το λαδι ειναι πολυ καλο αλλα δεν εχομε μεγαλη παραγωγη.

      Διαγραφή
  18. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΩΤΗΜΟΥΣΑΤΑΙ
    1/ ΛΑΔΑΚΙ ΧΥΜΑ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟ
    Η,,,,,,,,,,ΛΑΔΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ```````..,,,,,,
    ΔΙΑΒΑΣΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟ Ζουgla.GR

    Σκάνδαλο με εισαγόμενα ελαιόλαδα στην Ιταλία

    Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012, 14:22

    Μια μεγάλη εμπορική απάτη από την «μαφία του ελαιολάδου» όπως την χαρακτηρίζει η εφημερίδα «Republica», ερευνούν οι ιταλικές αρχές. Πρόκειται για την πώληση ελαιολάδου τρίτων χωρών ως ιταλικού, που αποφέρει κέρδος μέχρι και 3 ευρώ παραπάνω το κιλό.

    Σύμφωνα με διαδοχικά δημοσιεύματα της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας τον τελευταίο καιρό, εκτιμάται ότι από τη ραφιναρισμένη αυτή απάτη τα οργανωμένα κυκλώματα κερδίζουν περίπου 5 δισ. ευρώ το χρόνο. Η έρευνα βρίσκεται προς το τέλος της και σχετίζεται με την προώθηση στην αγορά ως ιταλικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου, τεραστίων ποσοτήτων του προϊόντος που προέρχονται από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Τυνησία και άλλες μεσογειακές χώρες. Στην απάτη φέρονται εμπλεκόμενες γύρω στις 10 φίρμες, παραγωγοί και διανομείς του προϊόντος που δρουν κυρίως στην κεντρική Ιταλία και μεταφέρουν το ελαιόλαδο από τις άλλες χώρες με πλοία -δεξαμενές.

    Όπως διευκρινίζεται στα δημοσιεύματα, δεν πρόκειται για τις παλιές γνωστές περιπτώσεις νοθείας, αλλά για ένα οργανωμένο σύστημα με πλάτες στο τραπεζικό και το φορολογικό σύστημα. Στην έρευνα ιδιαίτερο βάρος δίνεται στα τελωνεία προκειμένου να ερευνηθούν περιπτώσεις με ψεύτικα στοιχεία για εισαγωγές και εξαγωγές και περίπλοκες κομπίνες με αυτές (ποσότητες, τιμές, είδος ελαιολάδων κλπ.).

    Τα ιταλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «μεταμόρφωση», έναν γνωστό τεχνικό όρο της πραγματικής επεξεργασίας ελαιολάδου, ο οποίος μεταφορικά σημαίνει πλέον ότι το εισαγόμενο προϊόν μεταμορφώνεται σε ιταλικό και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν γίνεται ούτε ανάμειξη αλλά εμφιαλώνεται απ’ ευθείας με ιταλικές ετικέτες. Η μεταμόρφωση πολλές φορές συνοδεύεται από επεμβάσεις τροποποίησης οσμής και γεύσης καθώς πρόκειται για υποβαθμισμένα ελαιόλαδα τα οποία αγοράζονται με λιγότερο από 25 λεπτά το κιλό και με προέλευση την Ισπανία και την Τυνησία. Η διαδικασία της απόσμησης γίνεται με ατμό προκειμένου να εξαφανιστούν τα ελαττώματα και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, μετέρχονται κόλπα που δεν αφήνουν κανένα ίχνος.

    Υπολογίζεται ότι στην ιταλική αγορά η απάτη αφορά πάνω από 200.000 τόνους ελαιολάδου, καθώς οι εισαγωγές είναι 470.000 τόνοι και οι εξαγωγές μόλις 250.000 τόνοι. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πριν από μερικά χρόνια η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το έξτρα παρθένο ήταν αυστηρή αλλά με τις αλλαγές που έχουν γίνει στην αγορά δημιουργήθηκε ζούγκλα. Τα αποσμημένα ελαιόλαδα προωθούνται σε καταστήματα discount (εκπτώσεων), σε εστιατόρια δρόμου αλλά και σε δίκτυα καταστημάτων. Πωλούνται από 1,82 μέχρι και 4 ευρώ το κιλό αποφέροντας τεράστια κέρδη καθώς έχουν αγοραστεί πάμφθηνα και οι ενδείξεις «μείγματα κοινοτικών ελαιολάδων», «μείγματα μη κοινοτικών ελαιολάδων», «μείγματα ελαιολάδων εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» χρειάζονται… μεγεθυντικό φακό για να διαβαστούν...

    Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος
    Πηγή: Ελευθερία

    Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012, 14:24
    βασιλης Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε παιδιά , εαν δεν είστε σίγουροι για το πως γράφεται μια λέξη , πατήστε στο internet και βρείτε τη σωστή. Οχι τόση "κακοποίηση".
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν η λεξη ειναι μία..καλως,αλλα στην περιπτωση που δεν εχεις ιδεα απο ορθογραφια,ειναι πολυ κουραστικο

      Διαγραφή
    2. ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΕΜΗΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΙΠΟΠΟΙΗΤΩΝ ,,ΑΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΜΗ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ,βασιλης Α

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ?

      Διαγραφή
  20. kala Re file signomi
    esena se pirazi i gramatiki
    i to ladi pou tha fas.
    ke pali signomi

    (OLOI TOU PANEPISTIMIOU IMASTE)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για το λάδι,δόξα το Θεό, δε με νοιάζει. Είναι παραγωγής μου. Αλλά όσο αφορά το λεξιλόγιο,θέλω να πιστεύω πως δεν έχω άδικο,απλώς μια άποψη είπα.Εαν έχω άδικο,τότε είμαι λάθος!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παιδιά άμα θέλετε να αγοράσετε καλό λάδι δεν είναι δύσκολο. Μπορείτε αυτοί που δε βγάζουν το δικό τους ή που δεν έχουν κάποιο γνωστό, να αγοράσετε το ελαιώνιον απο ένα σούπερ μάρκετ. Δουλεύω στο εργοστάσιο και ξέρω τι βγάζουμε. Είμαστε μικρό εργοστάσιο και κοιτάμε πάρα πολύ την ποιότητα του λαδιού. Είναι απλά φανταστικό. Προτιμήστε φετινής χρονιάς εννοείται κατα προτίμηση και θα με θυμηθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα σε όλους.

    Κατέληξα σε αυτό το blog αναζητώντας απόψεις για το αγνό παρθένο ελαιόλαδο, μιας και φέτος είναι η πρώτη χρόνια που με ενδιαφέρει προσωπικά η άποψη του κόσμου για την ποιότητα αλλά και τη τιμή του χύμα ελαιολάδου, αφού πλέον περιήλθε στα χέρια μου το ελαιοπερίβολο του παππού μου.

    Θα ήθελα λοιπόν επί τη ευκαιρία να παραθέσω κι εγώ κάποιες απόψεις σχετικά με το θέμα:
    "Χύμα Λάδι VS Τυποποιημένο Ελαιόλαδο".

    Είμαι 30 ετών και όλα αυτά τα χρόνια παίζω τη ζωή μου σε "ρώσικη ρουλέτα" @Kostas K τρώγοντας άφθονο χύμα ΑΓΝΟ παρθένο ελαιόλαδο, βεβαίως από το λάδι του παππού μου όπως προανέφερα από τη Μεσσήνη Μεσσηνίας.

    Δεν μπορώ δυστυχώς λοιπόν να εκφέρω εμπεριστατωμένη άποψη πάνω στο θέμα:
    Ποιότητα και γεύση.

    Γιατί πολύ απλά όλα αυτά τα χρόνια πλην μερικών εξαιρέσεων (εστιατόρια και σπίτια φίλων και γνωστών) δεν έχω φάει τυποποιημένο "αγνό παρθένο ελαιόλαδο".

    Για τα μόνα που μπορώ να μιλήσω είναι η τιμή και οι κομπίνες που γίνονται στο χύμα ελαιόλαδο και οφείλονται για τις "μούφες λάδια" που δυστυχώς έχετε κάποιοι από εσάς δοκιμάσει.

    Τιμή.
    Φέτος το ελαιοτριβείο αγόραζε το λαδί μας για 2€ το κιλό (πρώτη στάση στη γραμμή αγοράς μέχρι το ράφι του super market καταλαβαίνεται όλοι ότι έχει πολλές στάσης να κάνει, στην Ελλάδα βρισκόμαστε) βρίσκω λοιπόν την τιμή που πουλιέται αυτή τη στιγμή το λίτρο το τυποποιημένο ελαιόλαδο περίπου 5€ πολύ χαμηλή.
    Τι μπορεί να σημαίνει αυτό?
    Κακή ποιότητα πρώτης ύλης π.χ.
    Λάδι παλιάς εσοδείας , λάδι κατώτερης ποιότητας, λάδι (δυστυχώς) από άλλες μεσογειακές χώρες π.χ. Τυνησία, Μαρόκο, Τουρκιά κ.α. όπου η ποιότητα του λαδιού η γεύση και οσμή είναι κατά πολύ χαμηλότερες από μερικές Ελληνικές ποικιλίες.
    Όλα αυτά τα ελαιόλαδα (στη καλύτερη περίπτωση) μπορούν να αναμιχτούν και με συγκεκριμένες διεργασίες (όπως κάποιοι φίλοι μας, συνομιλητές χημικοί γνωρίζουν) απόσμηση και φιλτραρίσματος, προσθήκη χρωστικών αρωμάτων και χρώματος μας δίνουν ένα πιστό αντίγραφο "αγνού παρθένου ελαιόλαδου".

    Μεγάλο κεφάλαιο κομπίνες:
    Αρκετοί από εσάς αναφέρατε ότι έχετε χαλάσει πολλά λεφτά αγοράζοντας χύμα λάδι και έχετε απογοητευτεί από την ποιότητα του προϊόντος.

    Συμβουλή λάδι χύμα αγοράζουμε πρώτα απ όλα μόνο από κάποιον που γνωρίζουμε πραγματικά καλά και ύστερα πρέπει γνωρίζουμε πραγματικά ότι είναι παραγωγός.

    Κυκλοφορούν στην αγορά πόλοι οι όποιοι ΔΗΛΩΝΟΥΝ παραγωγοί αλλά δυστυχώς μπορεί να είναι έμποροι , μεσάζοντες ή ακόμα και ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων. Όλοι αυτοί αγοράζουν λάδι από πολλούς παραγωγούς , σας βεβαιώνω και μπορείτε να το καταλάβετε κι εσείς ότι είναι αδύνατον να αποθηκεύουν όλες αυτές τις ποσότητες ξεχωριστά, επίσης σας βεβαιώνω ότι ποτέ μα ποτέ δεν ενδείκνυται η ανάμιξη ελαιολάδων όχι μονό διαφορετικής εσοδείας όχι μόνο διαφορετικής ποικιλίας αλλά ακόμα και διαφορετικών ελαιοπεριβόλων (στη περίπτωση που αυτά είναι σε διαφορετική γεωγραφική θέση το ένα με το άλλο (άλλο λάδι βγάζει ο κάμπος άλλο η πλαγία άλλο το νησί άλλο το βουνό).

    Οι κύριοι αυτοί λοιπόν ΝΑΙ πωλούν αμφιβόλου ποιότητας χύμα ελαιόλαδο.

    Θα ήθελα κλείνοντας να σας ζητήσω να είστε ποιο εγκρατείς με το ΑΓΝΟ παρθένο ελαιόλαδο και με τους παραγωγούς , για όσους δεν έχετε ποτέ δουλέψει στο λιομάζωμα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μια "καλή χρονιά" για το λάδι είναι όταν η αντιστοιχία 5 προς 1 (5 κιλά ελιές 1 κιλό λάδι) ίσως και αυτός να είναι ο λόγος της "υψηλής" για κάποιους τιμής του (αν και τα 80 € είναι υπερβολικά πιστεύω αυτή την εποχή για ένα τενεκέ)

    Υ.Γ. Συμβουλή , εκτός από αυτό που σας πρότεινα παραπάνω θα ήθελα να σας προτείνω πριν αγοράσετε χύμα λάδι ψάξτε το ζητήστε ένα μικρό δήγμα για δόκιμη (πληρώστε το εν ανάγκη αρκεί να είστε σίγουροι πριν αγοράσετε μεγάλη ποσότητα) , υπάρχει ακόμα η δυνατότητα της αγοράς μικρότερης ποσότητας τενεκέδες 3,5,8 λίτρα και σε χαμηλότερη τιμή ψάξτε ρωτήστε πόσο έχει η μέση τιμή αγοράς λαδιού από τον έμπορο και δικαιολογήστε ένα λογικό κέρδος στον παραγωγό (πρέπει να βγάλει τα μεροκάματα και πολλά άλλα έξοδα της συγκομιδής).
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γιαννης
    ειμαι απο νοτια λακωνια και ειμαι παραγωγος!!!Διχως καμια προσβολη βλεπω οτι υπαρχει ασχετοσυνη για την οποια δεν φταινε πολλοι αγοραστες.οταν απο το χωριο μου φευγουν γυρω στους 4000 τενεκεδες χυμα και απο τα γυρω χωρια το ιδιο και οι αγοραστες ερχονται επιτηδες για να μην παρουν τυποποιημενο κατι συμβαινει!!!!! ΤΙ? συμβαινει οτι απο 65 μεχρι 75 που κανει ο τενεκες ο παραγωγος βαζει μεσα και το φπα βαζει την λιανικη πωληση και την ποσοτητα και την ποιοτητα.Η ποιοτητα της Λακωνιας ειναι η καλυτερη στον κοσμο με διαφορα και δεν παιρνει αμφισβητηση με τιποτα!!!!!!
    Και εργαστηριακα εχει αποδειχθει το καλυτερο λαδι στον κοσμο!!!Αλλο αν δεν υπαρχει διαφημηση (σε αυτο φταιμε κι εμεις,αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.)Αλλο να αγοραζεις λαδι απο την πηγη και αλλο π.χ. στην αθηνα καποιον τενεκε που εφερε και πουλησε καποιος!!!Το τυποποιημενο ειναι πανακριβο εκτος εξαιρεσεων και οι γνωστες μαρκες ειναι παναγια μου βοηθα!!
    Μιγματα γιατι το ελαιολαδο που παιρνουν απο εμας οι χονδρεμποροι το αναμιγνυουν με αλλα παλιολαδα και το πουλανε
    τυποποιημενο για εφε!!!!εις υγειαν του κοροιδου!!
    Το λαδι μας για κατι που δεν γνωριζουν παρα πολλοι παιρνει τεραστια προσμιξη μεχρι και 50-50.
    Και αλλα πολλα αλλα δεν μπορω να γραφω ωρες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ΓΙΑΝΝΑΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΡΑΦΗΣ
    ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΛΩΣ ΙΣΩΣ ΛΙΓΔΩΣΗ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΑΚΙΤΟΥ .
    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΛΑΔΙ ΜΠΕΝΤΟΝΙΕΡΑΣ ΜΕ 11,09 ΤΑ 5ΛΙΤΡΑ
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑαααααααααααααα
    ΠΕΣΤΑ ΤΟΥΣ ,ΓΡΑΨΑ ΤΟΥΣ ,ΧΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
    ΒΑΣΙΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Στην περιοχή μου, το λάδι ο κ.Εμπορας το έχει 1,95. Αν είναι έτσι καλύτερα να μη μαζέψω ελιές καθόλου. Εργατικά-Φρεζάρισμα-Καθάρισμα-Λιπάσματα..... με 1,95 πάνε για φούντο οι ελιές. Οπότε μόνο με συσπήρωση όλων των ελαιοπαραγωγών μπορεί να γίνει αυτό. Ούτε σταγόνα λάδι στον έμπορο. Να πέρνει ο έμπορας το καλύτερο λάδι της μεσογείου και να το παραχωρεί στον κάθε ( βάλτε ότι χαρακτηρισμό θέλετε)και να το αναμυγνείει όπως θέλει?
    Στη τελική, οτι πληρώνεις, πέρνεις. Θέλεις να δώσεις λίγα χρήματα? Θα πάρεις και αμφιβόλου ποιότητας λάδι.
    Υποχρέωση κάθε παραγωγού???? Δείγμα στο χημείο. Πώληση ελαιολάδου με τα αποτελέσματα..... Συσπείρωση παραγωγών....λίγη διαφήμηση και , έμπορα , αντε γειά...!!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητοί μου , τα πράγματα είναι ξεκάθαρα!
    Η μισή Ελλάδα, άρα και οι μισοί Έλληνες είναι παραγωγοί ελαιόλαδου. Είμαι από τη Μεσσηνία, ζω στην Αθήνα μόνιμα και με την οικογένεια μου ακολουθούμε μια συγκεκριμένη διαδικασία συγκομιδής κάθε εποχή: 1. Περιποίηση των κτημάτων/δέντρων, 2. Συγκομιδή, 3. Με την παρουσία μας γίνεται η επεξεργασία στο ελαιοτριβείο, 4. Γίνεται η παράδοση ή φύλαξη από το ελαιοτριβείο. Φέτος η παραγωγή μας αγγίζει τα 15000 λίτρα περίπου, τα οποία και πουλάμε από γνωστό σε γνωστό, χωρίς να εμπλεκόμαστε με λιανέμπορους ή μεσάζοντες. Άρα, το ελαιόλαδο μας είναι καθαρό, αγνό, ποιοτικό και από πρώτο χέρι!!!
    Είμαι 30 χρονών και δεν με έχει ρωτήσει κανένας από τον κύκλο μου (οι οποίοι αγοράζουν τυποποιημένο λάδι από το Super Market) από πού αγοράζω λάδι, εάν από το χωριό μου που παράγει εξαιρετικό λάδι και το γνωρίζουν έχω πρόσβαση για να αγοράσουν, κ.λπ. Άρα, ο άνθρωπος έχει μια κακή νοοτροπία να λειτουργεί στην απόφαση επιλογής καταναλωτικών προϊόντων ακόμα και στα δεδομένα/βασικός κανόνας: 1. Αγοράζω ελαιόλαδο χύμα από τον κύκλο μου, 2. Γνωρίζω τον παραγωγό (εγώ ή ο φίλος μου), 3. Εάν δεν μείνω ευχαριστημένος πάω σε άλλον παραγωγό κ.λπ.
    «ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ»
    Όποιος κύριος ή κυρία δεν έχει κάποια πρόσβαση ή φίλο να αγοράζει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο ladiaetosmessinias@gmail.com . Είμαι στα Νότια προάστια της Αθήνας και με τα σημερινά δεδομένα το λάδι μου πωλείται στα 50€ ανά τενεκέ (17κιλά) +έξοδα αποστολή 5-7€(στέλνω σε όλη την Ελλάδα). Η συγκεκριμένη ΠΡΟΣΦΟΡΑ αφορά την εξάντληση μιας ποσότητας 1500 λίτρων μέχρι να επανέλθει η φυσιολογική τιμή του. Προσοχή: Εάν μείνετε ικανοποιημένοι υπάρχει η δυνατότητα να επαναλαμβάνεται την αγορά σας όποτε εσείς θέλετε.
    Επιπλέον, εργάζομαι σε τμήμα marketing σε μεγάλη εταιρεία και μην ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο μέρος στην επικοινωνία των προϊόντων βασίζεται σε μηνύματα που δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικότητα (that’s life). Καλή έρευνα….για όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή φίλε μου επειδή κάνετε αυτές τις διαδικασίες που αναφέρεις παραπάνω (περιποίηση, συγκομιδή κλπ) θεωρείς οτι παράγεις καλής ποιότητας λάδι κάθε χρόνο? Οι καιρικές συνθήκες δεν παίζουν ρόλο στην ποιότητα λαδιού? Π.χ φέτος στο Ηράκλειο λόγω πάγου έχει καταστραφεί σχεδόν το 70% της παραγωγής. Επίσης οι συνθήκες συγκομιδής, ο τρόπος φύλαξης της ελιάς σε σακιά, η φύλαξη στο ελαιοτριβείο, όλα αυτά επηρεάζουν την ποιότητα του τελικού προιόντος. Εννοείται πως προτιμώ τυποποιημένο ελαιόλαδο γιατι ξέρω οτι στις μεγάλες εταιρείες γίνεται σχολαστικός έλεγχος και θέλω να είμαι σίγουρη για αυτό που τρώω.
      Τέλος για το σχόλιό σου οτι μεγάλο μέρος στην επικοινωνία των προιόντων βασίζεται σε μηνύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τι να πώ!!! Αν αυτή είναι η πολιτική της μεγάλης εταιρείας στην οποία εργάζεσαι μπράβο σας!!! Και εγώ στο marketing δουλεύω σε εταιρεία και ξέρω πως υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες από τη νομοθεσία για το τι μπορεί να δηλώσεις για ένα προιόν

      Διαγραφή
  29. Γιαννης προς ανωνυμο 8:35
    (Εννοείται πως προτιμώ τυποποιημένο ελαιόλαδο γιατι ξέρω οτι στις μεγάλες εταιρείες γίνεται σχολαστικός έλεγχος και θέλω να είμαι σίγουρη για αυτό που τρώω)

    ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το επιχείρημά σου πάνω στα δικά μου????? Οτι κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου? Ομολογώ είσαι πολύ πειστικός!!!

      Διαγραφή
    2. Προς 8:31 Σε λιγο τα τμηματα μαρκερτινγκ των εταιρειων θα προωθουν το Πυρινελαιο σαν θρεπτικο τη στιγμη που με τα ιδια χρηματα μπορεις να απολαυσεις θρεπτικο αλλα χυμα εξτρα παρθενο ελαιολαδο απο παραγωγο που ομως σου δινει ελεγμενο ελαιολαδο με πιστοποιηση.

      Διαγραφή
  30. Καλησπερα σας κ απο εμενα!!ειμαι παραγωγος απο την Μεσσηνια..Προτιμηστε χυμα λαδι απο παραγωγους που εμπιστευεστε...η αναλογια τιμης ποιοτητας ειναι σιγουρα καλυτερη απο τα τυποποιημενα ελαιολαδα...Οι τιμες φετος εχουν πεσει κατα πολυ σε σχεση με αλλες χρονιες..
    Για τους αναγνωστες του bLog ειδικες τιμες
    65ε 17λ εξτρα παρθενο ελαιολαδο
    20ε 5λ εξτρα παρθενο ελαιολαδο φετινης εσοδειας
    δινεται η δυνατοτητα αποστολης δειγματος
    πληροφοριες στο Mail spyvelm@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. KALHSPERA
    KALH SAS OREXH

    "Λαδιές" made in Greece
    Έρευνα για ελληνοποίηση ελαιολάδων που πωλούνται ως κρητικό «εξαιρετικό παρθένο» και κρητικό «παρθένο ελαιόλαδο» σε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, πραγματοποιεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

    Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ίδιες ποσότητες, που ανέρχονται σε εκατοντάδες τόνους, να διακινούνται με πλασματικές τιμές ή και εντελώς εικονικά, ώστε κάποιοι επιτήδειοι να εισπράττουν παράνομα την επιστροφή ΦΠΑ.

    Όλα άρχισαν όταν διαπιστώθηκε ότι στο συσκευασμένο ελαιόλαδο «Κρητών Γεύσεις» και «Ελαιόλαδο ΕΛΟΜΑΣ» δεν αναγράφονταν πού έγινε η τυποποίηση, ούτε και ο αλφαριθμητικός αριθμός αναγνώρισης (EL).

    Επίσης διαπιστώθηκε ότι στην εταιρεία KRETA FOOD ΕΠΕ, που δραστηριοποιείται στην τυποποίηση ελαιολάδων, με την ονομασία «Αρχαϊκά» και τον χαρακτηρισμό «Εxtra Παρθένο ελαιόλαδο ελληνικής προέλευσης», γίνονταν αγορές ιδιαίτερα μεγάλων ποσοτήτων ελαιολάδου, δυσανάλογων, σύμφωνα με την Περιφέρεια, για τη δυναμικότητα της περιοχής.



    Η έρευνα οδήγησε στο ελαιοτριβείο της Αθανασίας Μυλωνάκη στα Τοπόλια Κισσάμου, όπου διαπιστώθηκε η αγορά 1.077.995 κιλών ελαιολάδου, μίας ποσότητας που, βάσει του εγγράφου, δεν μπορεί να επεξεργαστεί η μονάδα, αλλά ούτε και να παραχθεί στη γύρω περιοχή.





    Στο έγγραφο του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολου Βουλγαράκη, που απεστάλη στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αναφέρεται ότι η ποσότητα αυτή, είχε πληρωθεί στους παραγωγούς με τιμή 2,92 έως 2,95 ευρώ το κιλό, την εποχή που οι τιμές κυμαίνονταν από 1,80 έως 2.20 το κιλό, δηλαδή στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011. Δηλαδή, το ελαιοτριβείο πλήρωνε τους παραγωγούς έως και 1,20 ευρώ το κιλό περισσότερο από την τρέχουσα τιμή. Το ίδιο λάδι, συσκευασμένο κατέληγε στα ράφια της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl, όπου η τιμή του δεν ξεπερνούσε τα 3,80 ευρώ το λίτρο.

    Στην έκθεση της επιτροπής που διενήργησε την έρευνα, εκφράζονται αμφιβολίες αν οι ποσότητες που αναφέρονται είναι αληθινές και εκφράζονται υποψίες, είτε για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ, είτε για παράνομη ελληνοποίηση ελαιολάδου το οποίο είναι άγνωστης προέλευσης. Επίσης διαπιστώθηκε ότι τα δελτία αποστολής δεν είχαν τιμολογηθεί καθώς και έλλειμμα 53 τόνων στις αποθήκες της εταιρείας.

    Στην υπόθεση και σε ρόλο διακινητή εμπλέκονται και άλλες εταιρείες εμπορίας τροφίμων.



    Σημειώνεται ότι η ελληνοποίηση ελαιολάδων που προέρχονται από τρίτες χώρες, εκτός του ότι εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών, είναι ένα θέμα κρίσιμο για την Οικονομία της χώρας, σε μία εποχή που το αγροτικό εισόδημα πλήττεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

    Η zougla.gr επικοινώνησε με τον αντιπερειάρχη, Απόστολο Βουλγαράκη, αρμόδιο για την περιοχή, ο οποίος και έχει συντάξει την αναφορά. Ο κ. Βουλγαράκης επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα (όταν διαπιστώθηκαν παρανομίες σε ορισμένες εταιρείες) τα αποτελέσματα της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.


    OPOIOS THELH
    OLOKLHRO TO KHMENO
    AS PSAXH STO;;;;;;; SYNDESMOS ELLHNIKON ELAIOURGEION
    KALH SAS OREXH
    BASILHS A:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. GIA TOUS KALOFAGADES TON TYPOPOIHMENON

    Tora ti tha prutimousate ena ladi apo gnosto paragogo
    (i)ena typopoihmeno san to proigoumeno .
    kalh sas orexhi
    xxaaxxaxxxaxxxxx
    BASILIS : A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. BRIKA KATI AKOMA TA EXO PARI STO KRANIO DEN EPITREPO SE KANENA KOSTA :K: NA PEZH ME TON KOPO MOU KE TON IDROTA MOU
    APOFASTISTE LOIPON
    GIA TOUS KALOFAGADES TON TYPOPOIHMENON
    PSAKSTE WWW.elies-ladikalamatiano.gr
    apo eki eine diabaste loipon.

    Απλό παρθένο και όχι έξτρα,

    όπως έγραφε η συσκευασία

    To Λάδι της ΚΟΡE ήταν απλό παρθένο ελαιόλαδο η οξύτητα του οποίου μπορεί να κυμένεται ανάμεσα στα 0,8 και 2 % ελαϊκού οξέος κατά την ισχύουσα ταξινόμηση.


    (Από την μεσσην.εφημ.. ΘΑΡΡΟΣ- 23.01.11)

    Τελικά, η εταιρεία «ΚΟΡΕ Α.Ε.», της οποίας το ελαιόλαδο «Κτήμα» πωλούνταν σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή στο «Carrefour Μαρινόπουλος» της Καλαμάτας, όχι μόνο δεν είχε άδεια τυποποίησης και διακίνησης, όπως έδειξαν οι σχετικοί έλεγχοι, αλλά ούτε και το προϊόν της ήταν έξτρα παρθένο, όπως αναγραφόταν στη συσκευασία. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων από το δείγμα που έστειλε η ΕΑΣ Μεσσηνίας στα Χημικά Εργαστήρια της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Εργασίας εντάσσουν το συγκεκριμένο λάδι στην κατηγορία του «Παρθένου Ελαιολάδου».

    «Το χειρότερο θα ήταν να υπήρχε νοθεία, πράγμα που δεν υπάρχει. Το μείζον θέμα είναι, λοιπόν, πώς το παρθένο που δεν έχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα από το έξτρα παρθένο, πωλείται σε τόσο χαμηλή τιμή, χωρίς μάλιστα να είναι νοθευμένο με σπορέλαια. Σε μια ελεύθερη οικονομία, θα πρέπει να λειτουργούν κάποιοι κανόνες. Πώς εμείς θα πάμε σαν παραγωγοί να πουλήσουμε με 2,20 το κιλό, όταν αυτός πουλάει στο ράφι με 1,50 ευρώ; Υποβαθμίζεται το προϊόν, αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός» σημείωσε στο «Θ» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης.

    Ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Δημήτρης Ραπτέας πρόσθεσε: «Ενώ το λάδι ήταν παρθένο, όπως έδειξαν οι αναλύσεις, το δοχείο επάνω έγραφε “εξαιρετικό παρθένο”. Αυτό είναι μια παράβαση, υπάρχει παραπλάνηση του καταναλωτή».

    Να σημειώσουμε ότι δείγμα από το ίδιο τυποποιημένο λάδι της εταιρείας «ΚΟΡΕ Α.Ε.» έχουν στείλει για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του κράτους και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τη Μεσσηνία.
    den blepo kanena sxoleio
    gia toses kompines
    POU ISE KOSTAAAAAAAAAAAAAA
    THN KOUKOULAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:

    BASILIS: A:
    KALH SAS OREXH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. KALHMERA SAS

    Den prolaba na xypniso kai diabazo proi proi
    afto thn idish. DIABASTE LYPON apo: zougla.gr

    Λαδιές made in Italy

    Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012, 09:31

    Μόνο στο όνομα φαίνεται ότι είναι «έξτρα παρθένο» το ιταλικό ελαιόλαδο που διοχετεύεται στις αγορές εντός κι εκτός των συνόρων της Ιταλίας.

    Όπως αποκαλύπτεται από έρευνα της Ιταλικής Αστυνομίας, η νοθεία του ελαιολάδου στην Ιταλία με λάδια χαμηλότερης ποιότητας αποτελεί κοινή πρακτική, αφού τέσσερα στα πέντε μπουκάλια που διατίθενται στο εμπόριο βρέθηκαν να περιέχουν ελαιομείγματα από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Ισπανία, η Τυνησία, το Μαρόκο αλλά και η Ελλάδα.

    Η έρευνα επικεντρώθηκε σε δέκα επιχειρήσεις παραγωγής ελαιολάδου, δύο από τις οποίες είναι από τις πιο γνωστές στην Ιταλία. Ο επικεφαλής του ιταλικού συνδικάτου των αγροτών, Στέφανο Μαζίνι, κατήγγειλε την ύπαρξη μιας «αγρο-μαφίας» που λυμαίνεται τον κλάδο. «Μαφιόζοι δεν είναι μόνο εκείνοι που χρησιμοποιούν βία και εκβιασμούς για να πετύχουν τους σκοπούς τους, αλλά κι εκείνοι που παίζουν παιχνίδια» τόνισε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

    KALH SAS OREXH
    KALOFAGADES

    BASILHS :A:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι και ο έλληνας παραγωγός όταν θα πουλήσει στο χονδρέμπορα θα πουλήσει χαμηλά και όταν θα πουλήσει "από το χωράφι" θα βγάλει τα σπασμένα για το ίδιο ακριβώς προιόν... Οχι μόνο στο λάδι αλλά σε όλα τα προιόντα... Οι εταιρείες βέβαια που αγοράζουν το λάδι σε πολύ χαμηλές τιμές (άμα θέλεις όπως λένε) από τους παραγωγούς, μετά με διάφορους λίγο πολύ γνωστούς τρόπους προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους. Οπότε το λάδι στην καλύτερη περίπτωση θα είναι λίγο χειρότερο από το αρχικό. Προσωπικά αγόρασα λάδι από παραγωγό με 4 ευρώ το λίτρο αφού πρώτα πήρα ένα λίτρο δοκίμασα και ζήτησα να μου δείξει τις χημικές αναλύσεις που είχε κάνει. Από το λάδι που τελικά αγόρασα έστειλα και εγώ δείγμα για ανάλυση και βγήκαν τα ίδια αποτελέσματα. Άρα μπορώ να τον εμπιστευτώ. Αυτο που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας είναι ότι και στο χύμα λάδι υπάρχουν πολλοί ας τους πω "κακοί επαγγελματίες" που στηρίζονται στο γεγονός ότι εμείς οι πολλοί δεν ξέρουμε από λάδι και μας πλασάρουν ότι νάναι σε ένα τενεκέ που σου ο ένας σου λέει ότι χωράει 16 και άλλος 18 ή 20 κιλά λάδι...
    Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι αλλά σίγουρα θα πρέπει να "δείχνουμε" τους κακούς επαγγελματίες. Ίσως και να είναι στο χέρι των παραγωγών να καθαρίσουν τον κλάδο τους. Μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν.

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SOSTOS
      MPABO SOU

      TETIOUS PELATES PSAXNOUN OI SOSTOI
      PARAGOGOI EYGE DIMITRH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      KAI PALI BRABO:

      BASILIS :A

      Διαγραφή
  36. kalispera se olous sas.tha ithela na sas anafero sxetika me to ladi oti ola ine thema gefsis tou kathenos.katagome apo orino xorio tis messinias,kai o pateras mou eixe diko tou elaiourgio apo to 1935.zo pano apo 25 xronia stin germania kai exo
    dokimasei diaforon xoron ladi stin europi apo filous paragogous
    ine alithia oti to ladi tous gia mena den me ikanopioi,gia autous ine to kalitero.ego den alazo to diko mas ladi me opiodipote.o kathenas as apofasisi ti ine stin gefsi tou to kalitero dokimazontas diafora ladia.sinepos oli exoun dikio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΕΛΑΙΩΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΕΚΕΙ ΓΥΡΩ.Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΥΡΝΑΡΙ ΛΑΡΙΣΑΣ.ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΣΑ. ΟΛΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ. ΑΡΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΟΝ ΤΕΝΕΚΕ 17 ΚΙΛΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 75 ΕΥΡΩ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ 72 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 1700 ΚΙΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΙΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΕΙΩΝΕΜΗ ΣΟΔΕΙΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΣΤΟ YOUTUBE KAI ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ LINK ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΣΟ ΚΟΠΟ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παιδιά όποιος θέλει χύμα ( σε ασκό 5 & 10 Λίτρα ) έχτρα παρθένο ελαιόλαδο απο παραγωγό ας επικοινωνήσει μαζί μου να δοκιμάσει και θα καταλάβει τη διαφορά. Είναι μεγάλο πράμα να τρώς το ίδιο λάδι με τον παραγωγό και στην Ελλάδα αυτή η δυνατότητα είναι σχετικά εύκολη. Το χύμα ελαιόλαδο από τον παραγωγό είναι φυσικό, χωρίς καμία επεξεργασία και μακράν το καλύτερο που μπορούμε να έχουμε. Τώρα με το κίνημα της πατάτας ας συνεχίσουμε με το ελαιόλαδο μιάς και οι εμπόροι μας πέρνουν το λάδι για 2 ευρώ και το νοθεύουν για να το φάτε για 3 έως 6 ευρώ. Έχω 650 λίτρα μόνο για φέτος από τις ελίες μου στην Αρχαία Κόρινθο και το διαθέτω προς 15,00 ευρώ το 5λιτρο και 30,00 ευρώ το 10λιτρο. Προσπαθώ να οργανώσω και άλλους μικρούς παραγωγούς να διαθέσουμε όσο περισσότερο καλό λάδι απο σπίτια αγροτών μπορεί να γίνει. Ενημερώστε τους φίλους σας και επικοινωνήστε μαζί μου στο 6977404824 ή στείλτε email στο kolliass@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Λοιπον κουτορνιθια μην τσιμπατε σε φτηνο λαδι στα σουπερ μαρκετ ας ειναι καλα η χημεια που αν θελει σου σερβιρει (sorry) σκατα με φανταστικη γευση και αρωμα και το τρως και σε στελνει σιγα-σιγα ομως.Ειμαι παραγωγος αλλα δεν θα κανω διαφειμηση. Η συμβουλη μου παρτε λαδι απο δικο σας ανθρωπο και προσοχη μη ρωτατε τιμη. Αυτο και μονο θα εκτιμηθει και δεν θα σας εξαπατησει ποτε.Θα σας δωσει απο αυτο που δινει στα παιδια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ε λοιπον απο οτι φαινεται ο καθενας θεωρει το δικο του λαδι το καλλυτερο.ειναι γεγονος οτι ολοι αυτοι που μαζευουν μονοι τους τις ελιες εχουν αριστης ποιοτητας λαδι.απο κει και περα ο καθενας ας προσπαθεισει να βρει τους δικους του φιλους και πελατες στους οποιους θα το πουλησει.το χυμα ελαιολαδο ειναι καθαρα θεμα εμπιστοσυνης.εγω προσωπικα πουλαω εκτος απο το δικο μου λαδι και αλλες ποσοτητες που εχω επιλεξει και εχω προσωπικη σχεση και γνωριμια με τους παραγωγους .τιμη 60 ευρω ο τενεκες [17λιτ.]συν εξοδα μεταφορας
    επικοινωνια aditoras@yahoo.gr
    τηλ.6932730631

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπητοί φίλοι,
    πρώτα απ'ολα θα ήθελα να ενημερώσω αυτούς που πουλάνε χύμα ελαιόλαδο σε τενεκέ 17 κιλών, ότι είναι παράνομο βάσει της Αγορανομική διάταξης 7/2009.
    Το χύμα λάδι πωλείται προσυσκευασμένο σε συσκευασίες μέγιστης χωρητικότητας 5 λίτρων, ανεξάρτητα της ιδιότητας του πωλητή.
    Στην απόδειξη/τιμολόγιο που θα έπρεπε να κόβεται (χαχαχαχα!! το 99,9% δεν κόβουν τίποτα) πρέπει να αναγράφεται και ο τύπος λαδιού...
    Εγώ προσωπικά τηρώ τις διαδικασίες και εκτός απο απόδειξη, δίνω και ένα χαρτάκι που έχει την χημική ανάλυση του λαδιού απο πιστοποιημένο χημείο. Αν κάποιος πελάτης αμφιβάλλει για την ποιότητα μπορεί να πάει σε ένα χημείο και να το ελέγξει... έχει και το όνομα μου και την απόδειξη που το αγόρασε και μπορεί να στραφεί εναντίον μου ανα πάσα στιγμή...
    Ξεκάθαρα λόγια και ξεκάθαρες διαδικασίες...
    οχι λαμογιές χωρίς πιστοποιήσεις και αποδείξεις...
    Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο damlanaras@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πώληση έξτρα παρθένου ελαιολάδου Μεσσηνίας περιοχή ορεινή Κυπαρισσία ποικιλία κορωνέικη οξύτητα 0.4 (ελιές πάνω απο 200 χρονών)ΜΟΝΟ για θεσσαλονίκη 10 λιτρο=40 ευρώ 18 λιτρο=70 ευρώ δείγματα δωρεάν πληροφορίες 6982953898 whatsup email kiparissios69@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑPΑΓΩΓΟΣ ΑΠΟ ΚPHTH.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑpΑΓΩ.ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΤΟ ΑΓΟPΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΙΜΗ 1,8 ΕΥPΩ ΕΤΣΙ ΨΑΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΒΑΥ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟPΟΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟPIA.OΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕPΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΓΟPΑ ΑΣ ΕΠΟΙΚΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΕΝΟΕΙΤΕ.email:minas-31@hotmail.com kai til 6985625004 ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. είμαι παραγωγός από Λακωνία . το περισσότερο λάδι μου το πουλώ σε χονδρέμπορο μέσω του συνεταιρισμού μας .το υπόλοιπο το εμφιαλώνω και το πουλώ στο μαγαζί μου στην Μονεμβάσια .θεωρώ ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο από πλευράς παραγωγού να εμφιαλώσει το λάδι του και να βάλει ετικέτα πάνω με τα στοιχεία του για να είναι καλυμμένος και ο ίδιος και ο καταναλωτής .από προσωπική εμπειρία (στο μαγαζί μου δοκιμάζουν οι πελάτες το λάδι) μπορώ να πω ότι δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν το καλό ελαιόλαδο σε αντίθεση με τους ιταλούς η τους ισπανούς .το καλύτερο για εμένα είναι να βάλουμε στην μαγειρική μας το ελαιόλαδο και μετά από πολλές δοκιμές θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε το καλό είτε είναι εμφιαλωμένο είτε χύμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εχω περιπου 110 ριζες ελιες ηλικιας 80 ετων. Σαν νεος και απειρος αναρωτιεμαι αν μπορω αν με συμφερει (εφοσον μπορω) να τυποποιησω το λαδι μου η να το πουλαω χυμα η δεν συμφερει τιποτα απο τα δυο;
    Και αν ναι ποιο το κοστος και το κερδος;

    Ευχαριστω πολυ, σε οποιον δεν κανει κοπο μου στελνει στο email μου gkanellopoulos13@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γεια σας επειδη διαβασω αποψεις και αποριες εδω στο φορουμ ενα εχω να πω: το χυμα λαδι δε συγκρινεται με το τυποποιημενο,αρκει να ξερεις απο ποιον το παιρνεις και να τον εμπιστευεσαι! οι εταιρειες με το εμφιαλωμενο δεν μπορειται να φανταστειτε τι ποιοτητα πουλουν..ετυχε απεναντι απο το σπιτι μου να εχω μια βιοτεχνια εμφιαλωσεως λαδιου ..τα βυτια ερχονταν και ξεφορτωναν μαυριλα ..θυμαμαι που ο πατερας μου ελεγε οτι τετοιο λαδι ουτε για βαλβολινες δεν εβαζε ...θα συγκρινω αυτο με το λαδι που βγαζω εγω καθε χρονο απο το χωραφι μου και τοχω για το σπιτι μου;; με τιποτα ! τωρα επειδη ετυχε να περισσεψει λογω μεγαλης παραγωγης μια χρονια και το πουλαω δε μπορω να συναγωνιστω τη τιμη του σουπερ μαρκετ ... οσοι θελετε παντως υπαρχει και το LIDL λαδι μηχανης χαχαχααχα με 1,90€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μετα απο πολυ προσεκτικη αναγνωση ολων οσων εχετε γραψει θα ηθελα να σας πω οτι με εχετε πεισει ΟΛΟΙ οτι το λαδι σας ειναι το καλυτερο !!
    Επειδη οι τιμες σας ομως ποικιλουν θα ηθελα να σας παραγγειλω 2 τενεκεδες 17Kgr σε οποιον μου τους στειλει στο σπιτι μου και μου δοσει, για την επιλογη μου αυτη, και 20Ευρω για καθε ντενεκιε Αγνου Παρθενου Ελαιολαδου!!
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Γινονται δεκτοι μονο οι παραγωγοι που εχουν πιστοποιημενο Βιολογικο ελαιολαδο!!

    Βιαστητε μονο γιατι του χρονου μαλλον θα δεχομαι ΜΟΝΟ αν συνοδευοντε και απο κανενα κτηματακι ο ντενεκιες...

    Υ.Γ.:(Σαν δεν ντεπομαστε λιγακι για το πως μας καταντησαν οι αχρηστοι!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Φέτος θα παράξω περίπου 3,5 τόνους ελαιόλαδο στην Κεντρική Μεσσηνία (χωριά Μάνεσης και Δραΐνα).Στην Αθήνα φέρνω μόνο για 5 γνωστούς και για ιδία χρήση.Το τενεκέ 17 κιλών τον δίνω 70€,και το λάδι το βάζω αμέσως μόλις βγει από το διαχωριστήρα και πάει στη ζυγαριά.Επειδή είναι φρέσκο (συλλεγμένος καρπός 2-4 ημερών και έκθλιψη την ίδια ημέρα) λογικό είναι να αφήσει μια μικρή ποσότητα ιζήματος (καμιά σχέση με μούργα) λόγω της ψύχας της ελιάς.Οι γνωστοί μου παίρνουν λάδι μόνο από εμένα εδώ και 20 χρόνια.Τα τυποποιημένα είναι λάδια σίγουρα όχι φρέσκα από διάφορες περιοχές και πολύ επεξεργασμένα.Όσον αφορά το κόστος,από τα 70€,τα 7,5€ είναι συσκευασία και μεταφορά.Καθαρή τιμή 62,5 δηλαδή το λίτρο περίπου 3,67€.Δυστυχώς πολλοί ακούν ότι το λάδι έχει τιμή 2€ και θέλουν να το πάρουν τόσο,αλλά προσωπικά δεν το δίνω με τίποτα σε αυτή την τιμή.Προτιμώ να το πουλήσω μέσω του συνεταιριστικού ελαιοτριβείου που ήμαστε-η οικογένια μου-συνεταίροι και ιδρυτικά μέλη,παρά να τους κάνω "μάγκες".Αν έδιναν κίνητρα θα τυποποιούσα μεγάλη ποσότητα,αλλά ούτε επιδοτήσεις για συσκευασία δίνουν,ούτε κίνητρα προώθησης.
    Να πω πως πέρσι πλήρωνα μεροκάματο 40€/άτομο+φαγητό.Η βενζίνη κοστίζει 1,85 στο χωριό,το τρακτέρ παίρνει 1€/τσουβάλι να το πάει στο ελαιοτριβείο,και το ελαιοτριβείο κρατάει 7% για λειτουργικά έξοδα.Χώρια πόσο έχουν πάει τα φάρμακα,το κόστος της συντήρησης ενός χωραφιού.Πρόπερσι είχα "νεκρό σημείο" το 1,92 και πούλησα με 2,10€,δηλαδή μόλις 0,18€/κιλό ελαιολάδου κέρδος.Τσάμπα κανείς δε θα το φάει,προτιμώ να τις αφήσω να τις φάνε τα ψαρώνια παρά να βάλω από την τσέπη μου να φάνε λάδι φρέσκο.Ας πάρουν από τις βιομηχανίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι οξύτητα έχει το λάδι που παράγεις?

      Διαγραφή
    2. Παρακάτω είναι η χημική ανάλυση

      Κ232=1,47 (όριο 2,40)
      Κ270=0,104 (όριο 0,200)
      ΔΚ= -0,00003 (όριο 0,0000)
      ΟΞΥΤΗΤΑ 0,29% (όριο 0,80)
      ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΩΝ
      8,10meq O2/kg Λάδι (όριο 20)

      Διαγραφή
  49. καλησπερα.. θυμαμαι παλια που ο πατερας μου ειχε ενα φιλο απο την πελοποννησο που καθε χρονο νοεμβριο οκτομβριο δεν θυμαμαι αλλα καπου εκει εδινε στον πατερα μου ο φιλος του ενα ντενεκε λαδι οχι το 5αλιτρο που εχουν τα σουπερ μαρκετ αλλα το πιο μεγαλο σαν αυτα που βαζουν το τυρι την φετα.. Και τοτε θυμαμαι που με ελεγε ειναι αγουρελαιο αλλα δεν ειχα ιδεα τι ειναι αυτο τοτε 10 ετων πανω κατω που ημουν..Τι θελω να πω περασαν τα χρονια ο φιλος του πατερα μου απο την πελοποννησο χαθηκαν οι επαφες τους και μεγαλωνοντας ετρωγα λαδι απο τα σουπερ μαρκετ αλλα ποτε δεν ξεχασα την γευση εκεινου του λαδιου που ηταν καταπρασινο παχυρευστο που το μυριζε και ανοιγε η καρδια μου σαν παιδι και περιμεναμε να περασει γριγορα ο καιρος και να δωσει στον πατερα μου ο φιλος του τοτε εκεινο το αγουρελαιο τα τυποποιημενα ελαιολαδα που τρωω μου φενονται μπροστα σε εκεινο που ετρωγα μικρο παιδι σαν νερο..Απο τοτε εχω να φαω πραγματικο λαδι και δεν θα το ξεχασω ποτε τι λαδι θεε μου απο την πελοποννησο.. Θα ηθελα να το ξαναφαω αν καποιος φιλος απο πελοποννησο μπορει να με πουλησει ενα ντενεκε φετος που θα βγαλει αγουρελαιο θα του ειμαι ευγνωμων Το μαιλ μ ειναι PrwtosMagas@hotmail.com δεν ειμαι πρωτος μαγκας το εβαλα για πλακα.. Οποιος μπορει και εχει την δυνατοτητα για φετος ας μου στειλει στο μαιλ μου να τα πουμε..ΥΓ.. το τυποποιημενο ελαιολαδο που τρωμε σε σχεσι με εκεινο που ειχα φαει μικρος απο την πελοποννησο ειναι νυχτα με την ημερα σε χρωμα αρωμα γευση και πυκνοτητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γεια σε όλους! ενδιαφέρομαι για εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με οξύτητα 0.1-0.3% κυρίως από περιοχές της Πελοποννήσου (Καλαμάτα, Μεσσηνία, Λακωνία).

    skonstantakos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. GEIA SAS...SAN NEA PARAGOGOS PROTIMO NA DINO TO LADI PARAGOGIS MOY SE ELLINES SYMBATRIOTES MOY PARA STIN ITALIA H ISPANIA.H PARAGOGI MOY KIMENETE APO 1300KILA-EOS 4000KILA ANA XRONIA.TO EMAIL MOY GIA NA EPIKOINONISETE EINAI geo-kaps08@hotmail.com sas eyxaristo.eimai ston n.ilias.

      Διαγραφή
  51. Γεια σε όλους!Ειμαι παραγογος απο τον Ηράκλειο Κρήτης φέτος θα παράξω περίπου 10 τόνους παρθένο ελαιόλαδο. Το τενεκέ 17 κιλών τον δίνω 70€ εάν επιθυμείτε για επικοινωνίας καλέσετε τηλ.6974062742

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλησπέρα σας.Είμαι βιοκαλλιεργητής από την Νεάπολη Λακωνίας με πιστοποίηση από την "ΔΗΩ".Η παραγωγή μου ετησίως είναι περίπου 3,5-4 τόνους λάδι.Διαθέτω ελαιόλαδο προς πώληση χονδρικός ή λιανικώς.Το κόστος του τενεκέ 17 κιλών είναι 80 ευρώ:(Στην τιμή περιλαμβάνονται έξοδα μεταφοράς και δοχείο).Αν ενδιαφέρεστε τηλεφωνήστε στο τηλέφωνο 6980182605. E-mail: gharamis@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Χαιρετώ όλους τους φίλους του ελαιολάδου!
    Σαν επιστήμονας του κλάδου ένα έχω να πω!
    Κάντε μια ανάλυση σε ανεξάρτητο χημείο για να σας λυθούν όλες οι απορίες! Ειδικά το πακέτο οξύτητα, υπεροξείδια, δείκτες Κ και από το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η ποιότητα, είναι προσιτό σε όλους (40 ευρώ). Ειδικά για αυτούς που εμπορεύονται ή καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες συμφέρει πραγματικά! Για να ξέρουν τι ποιότητα έβγαλαν οι παραγωγοί και να απαιτούν τιμή και να γνωρίζουν τι αγοράζουν και τι δίνουν στα παιδιά τους οι καταναλωτές!
    Πληροφορίες:
    stomicro@otenet.gr, 27410-31976

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. san paragogos... pira tin ximiki analisi...
    Acidity: 0,33 – Upper limit less than 0,8
    Peroxide Value: 9,8 – Upper limit mEq02/Kg less than 20
    K270: 0,12 – Upper limit less than 0,22
    K232: 1,78 – Upper limit less than 2,50
    DK: -0,00259 – Upper limit less than 0,01
    Additionally on UV check, the result is “PASS”.

    kai kserete ti mou eipan? Extra virgin olive oil!!!! extraparthenw! an to brite se tipopiimeno na me ftiste me 4e to litro!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τα τυποποιημένα είναι για βαλβολίνη αυτοκινήτου.Λάδια από 400 περιοχές,μπαγιάτικα και περνούν κάργα επεξεργασία.Τι να συγκριθεί μπροστά στο λάδι που αμέσως μόλις βγει από το διαχωριστήρα μπαίνει στο δοχείο και φτάνει στο τραπέζι;Όπως δεν μπορεί να συγκριθεί ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού,από πορτοκάλι που το μαζεύεις μόνος σου και το στίβεις με το χεράκι σου,με τους τυποποιημένους που έχουν 90% νερό και 5% συντηριτικά και μόλις το 5% είναι χυμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ντενεκες 17 κιλα...οχι λιτρα...το λαδι ειναι ελαφρυτερο απο το νερο που σημαινει οτι δεν ειναι 1λιτρο =1 κιλο. Το ελαιολαδο εχει ειδικο βαρος 0,91... που σημαινει οτι στον 17κιλο ντενεκε πηρες 20 λιτρα λαδι (κατα προσεγγιση) που εχουν βαρος 17κιλα.... τα ιδια λεφτα σου ηρθε και γλιτωσες το ραφιναρισμα και τα προσθετα που μπαινουν στο βιομηχανικο ελαιολαδο...οπως επισης στηριξες και εναν μικρο παραγωγο...καθολου κότσος δεν πιαστηκες...αν και δεν το πιστευεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. φίλε Κώστα
    είπες ότι έκανες ερεύνα για το χύμα και το τυποποιημένο λάδι
    αν αυτό που αναφέρεις το θεωρείς έρευνα μάλλον ως σκοτάδι στο μυαλό σου θα το έλεγα παρά διαφώτιση και το λεω χωρις καμεια προθεση να σε προσβαλω
    έχεις πολύ δρόμο ακόμα να πλησιάσεις στην αλήθεια
    και σαν συμβουλή θα σου έλεγα να γνωρίσεις κάποιο πραγματικά βιολογικό συνειδητοποιημένο παραγωγό να μιλήσεις μαζί του κι ακόμα καλύτερα να παρακολουθήσεις όλη τη διαδικασία παραγωγής αυτού του υπέροχου δώρου της θεάς Αθηνάς στον άνθρωπο
    και φευγωντας για το σπιτακι σου να παρεις σε ανοξυδωτο δοχειο μαζι σου κατ ευθειαν απο την πηγη την ποσοτητα που χρειαζεσαι
    και τότε θα μάθεις πολλά πράγματα για το χυμό της ελιάς που έχει χαρακτηρισθεί από επιστήμονες ως ¨αντιοξειδωτική βόμβα¨...
    φιλικά
    Δημήτρης
    και σε περίπτωση που θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου
    jimrins@gmail.com



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. λαδια-λαδια-λαδια υπαρχουνε παντου μεσα και εξω απο την ελλαδα,το βασικο δεν ειναι η τιμη εναι η ποιοτητα του .το λαδι της Αν Κρητης Ζακρος εν ονοματι, εναι ενα απο τα καλυτερα στην ελλαδα και ομως πωλειται σε νορμαλ τιμη.
    οχι 80 ομως το 17λ ειναι υπερβολικο.!!
    εφετο περιμενουμε εσοδεια 2012-2013 1500 τοννους,προχθες δωσαμε 50 τονους προς 2,50.66 λεπτα το λιτρο.προσοχη στους αεριτζιδες.
    και στις αρπακτες.....??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ειμαι παραγωγος και εαν σας ενδιαφερει και δεν εχεται τιποτα να χασεται κοιταξτε εδω σας ευχαριστω εκ των προτερων και για οποιαδηποτε διευκρυνιση ευχαριστως να σας απαντησω στο τηλεφωνο
    http://elaioladoastrous.weebly.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Είμαι παλιός και έμπειρος παραγωγός,όταν αγοράζεις λάδι από την πρωτογενή αγορά δηλαδή από τον παραγωγό υπάρχουν λιγότερες έως μηδενικές πιθανότητες να πάρεις αλοιωμένο (νοθευμένο), όταν περάσει σε δεύτερο χέρι (λόγω κέρδους)τότε αρχίζεις να αμφιβάλεις τι αγοράζεις ας είναι επώνυμο ή σε μικρή συσκευασία. όσο για το κόστος, ένας τενεκές 17,2 κιλών που ισούτε με 20 ΛΙΤΡΑ περίπου και στοιχίζει περί τα 65 ευρώ θεωρώ ότι δεν είναι ακριβά, ειδικά όταν συνοδευεται με το πιστοποιητικό ελαιοτίβείου για την καλή ποιότητα και ειδικότερα αν πας ο ίδιος και το παραλάβεις από ένα χωριό της Μεσσηνίας μέσα από την αποθήκη του παραγωγού. Όποις θέλει να μάθει περισσότερα δεν θα με κουράσει και θα του απαντήσω στο Email: sakkasi@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Προτείνω σε όλους τους παραγωγούς και ειδικώτερα στους παραγωγούς της Μεσσηνίας να οργανωθούμε και να κατασκευάσουμε μονάδα τυποποίησης λαδιού, ώστε να συσκευάζουμε μόνοι μας το λάδι της παραγωγής μας και να το προωθούμε στην αγορά. Εάν υπαρχουν παραγωγοί που συφωνούν με την πρότασή μου ας στείλουν μύνημα και να γράψουν τις ιδέες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Γιάννη,επειδή είμαι κι εγώ από τη Μεσσηνία,θα ξέρεις τι πόλεμος γίνεται εναντίον των συλλογικών προσπαθειών.Δες για παράδειγμα τι γίνεται με τον πόλεμο εναντίον των συνεταιριστικών ελαιοτριβείων,σε ένα εκ των οποίων είμαι ιδρυτικό μέλος.Το τι ράδιο αρβύλα ακούγεται δεν έχει προηγούμενο.Τέτοιες κινήσεις θα έπρεπε να γίνουν από την ένωση αλλά πού...

      Διαγραφή
  62. Πωλούσαν σπορέλαιο – φαρμάκι σαν ….”εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο”
    Jan 09, 2013Κανένα σχόλιο

    Ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου, από τον ΕΦΕΤ!
    Τη διακίνηση προϊόντος που αποτελείται από μίγμα σπορελαίων τεχνητά κεχρωσμένων, το οποίο πωλείται με την ένδειξη “εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο” διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
    Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΑΙΩΝΙΣ», σε συσκευασία των 5 λίτρων και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο φέρει τις ενδείξεις «PRODUCED – BOTTLED ATHINAIS SA, MAKRIS 40, KALAMATA» και διατίθεται στην αγορά από την εταιρεία «ΠΑΥΛΟΣ ΙΝΤΑΣ», Μπουμπουλίνας 76, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.
    Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν...
    newsmessinia.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. geia χαρα .εβγαλα λαδι με μηδενικη οξυτητα οπωσ γραφει το ποιοστοποιητικο του ελαιοτριβιου κ ηρθε 4/1,εομαιι απο λακωνια κ εχω μικρη ποσοτητα για πουλημα τα 17,5 λιτρα=16 κιλα καθαρο λαδιτο δινω 60 ευρο κ το φερνω εγω ο ιδιος αθηνα γιατι θα αναιβασω σε συγγενης μου καποιους τενεκεδες,οποιος θελει μεχρι 20 του μηνα που θα αναιβω μπορω να του δωσω,προσοχη ειναι το φετινο λαδι που τρωμε κ εμεις χωρισ φυτοφαρμακα κ λιπασματα ,10 τενεκεδες περιπου μπορω να δωσω,το λαδι αυτη τη στιγμη εχει 2,75 το κιλο στο εαιοτριβιο κ γενιοκα το εξτρα παρθενο θα ακριβηνει πολυ..βαλτε τη μεταφορα τον τενεκε 3,30ε 60 ευρο ειναι φτηνα
    εγω προτεινω να αγοραζεται ολοι ελληνικο λαδι απο οποια περιοχη τησ ελλαδασ κ αν ειναικ να ζητατε δοκιμη επι τοπου ...
    foniswrx@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Αγαπητέ φίλε "Ανώνυμε 14 Ιανουαρίου" συγγνώμη που θα σε δυσαρεστήσω αλλά πήγαινε το λάδι σου σε έναν χημικό για ανάλυση διότι το ελαιοτριβείο δεν κάνει ανάλυση.Απλώς βάζει στον Η/Υ "οξύτητα 0" ή κάποιο άλλο νούμερο και το εκτυπώνει για όλους.Και δεν είναι μόνο η οξύτητα αλλά και τα "Κ" που παίζουν ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Έχω λάδι φάρμακο, δικό μου! Extra, extra παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας. 17 λίτρα μόνο με 65 ευρώ, μαζί με το μεταλλικό δοχείο. Με οξύτητα 0,01-0,03. Κάθε έλεγχος δεκτός. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6979374996. Δημήτρης Κορωνιός.
    Καλό λάδι... Καλή υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. • Εισάγουμε ελαιόλαδο από τη Γερμανία που δεν έχει ούτε ένα... ελαιόδεντρο!

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία η Ελλάδα μέσα στο 2010 ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ για να εισαγάγει ελαιόλαδο γερμανικό.

    Πως είναι δυνατόν να εισάγουμε ελαιόλαδο από μια χώρα που δεν έχει ούτε ένα ελαιόδεντρο; "Δυστυχώς οι κερδοσκόποι που λυμαίνονται το χώρο για άλλη μια φορά κατάφεραν να εμφανίσουν ότι φέρνουν λάδι από τη Γερμανία που κατά την άποψη μας δεν είναι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο" αποκαλύπτει ο κύριος Γονιωτάκης και συνεχίζει "είναι κακής ποιότητας λάδια ή ακόμη και υποβαθμισμένα σπορέλαια τα οποία οι επιτήδειοι που τα φέραν στη χώρα μας, τα έφεραν για να τα ανακατώσουν με ελληνικό λάδι και να το ρίξουν στην ελληνική αγορά.

    newsit.gr


    • Νοθευμένο τυποποιημένο λάδι Καλαμάτας

    Μετά την αποκάλυψη του νοθευμένου ελαιολάδου που κυκλοφορούσε στην αγορά της Νέας Υόρκης, με το εμπορικό σήμα LAKONIA και ονομασία προϊόντος extra virgin oil KALAMATA, οι κυβερνητικοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Μεσσήνιος Υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς «έσκισαν τα ιμάτιά τους»... Επειδή όμως και η υποκρισία έχει τα όριά της, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους πολίτες ότι ανάλογη περίπτωση νοθείας με δήθεν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο το οποίο υποτίθεται ότι είχε εξαχθεί από την Καλαμάτα, με το εμπορικό όνομα Castella, είχε αποκαλυφθεί τον Αύγουστο του 2010.

    4epohes.com


    • Τρώμε νοθευμένο ελαιόλαδο από παράνομες εισαγωγές

    Μεταξύ των νοθευμένων λαδιών βρέθηκε και ένα ελληνικό λάδι. Πρόκειται για το «Αιγαίο» οι εισαγωγείς ελαιολάδου το απέσυραν από την αγορά αμέσως μόλις ειδοποιήθηκαν από το εργαστήριο για την σύστασή του. Σύμφωνα με την χημική ανάλυση, το λάδι «Αιγαίο» βρέθηκε να έχει αυξημένα οξέα και η ένδειξη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην συσκευασία του δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

    neoskosmos.com
    скачать топографические карты
    программа для вышивания

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Εσείς που γυρίζετε με του ντενεκέδες και παρακαλάτε για να πουλήσετε και όλοι λέτε ότι έχετε το καλύτερο λάδι, καλά θα είναι να σταματήσετε και να ωργανωθούμε να το μεταποιήσουμε και να το προωθήσουμε στην αγορά, εντός και εκτός της χώρας μας (όπως παραπάνω λέει και ο Γιάννης), ώστε να δίνουμε αγνό προιόν και να διαμορφώνουμε τις τιμές ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Αφού όλοι οι παραγωγοί γνωρίζετε ότι το κόστος για την παραγωγή ελαιολάδου είναι περίπου στα 3 ευρώ, πως δέχεστε να το πουλάτε 2,75 ευρώ ή 60 ευρώ το ντενεκέ των 17,2 κιλών. Όποιος συμφωνεί ας κάνει τις προτάσεις του.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΕΓΩ ΔΗΝΩ 17 ΕΥΡΟ ΤΟΝ 5ΚΙΛΟ ΤΕΝΕΚΕ ΤΟ ΕΜΑΙΛ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ billkounoupi@hotmail.com ΟΠΟΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΙΤΕΣ ΚΑΙ Η ΤΗΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ανώνυμε 24/01, δεν έχζουν όλοι οι παραγωγοί δυνατότητα να κόβουν τιμολόγια.πως μπορείς να λύσεις αυτό το θέμα?Αλλιώς δνε μπορείς να πουλήσεις έξω τουλάχιστον,ούτε σε επιχειρήσεις εντός Ελλάδας.Μόνο σε ιδιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Δεν μπορώ να καταλάβω πως πουλάτε τον 17 κιλο ντενεκέ με 60 ευρώ,( δηλαδή 3,ευρώ το κιλό) ενώ την ίδια στιγμή μπορείς να πουλήσεις το λάδι στον χονδρέμπορο 3 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. λαδι χυμα.οποιος δεν εμπιστευεται να πηγαινει στο ελαιοτριβειο να το παιρνει κατευθειαν απο την πηγη.Μονο τοτε θα πιστει και θα καταλαβει τη διαφορα χυμα και τυποποιημενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. καλησπέρα σας,
    θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει κάποιο πιστοποιημένο χημείο στην Αθήνα για να στείλω δείγμα από το λάδι που αγόρασα για ανάλυση?
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΧΗΜΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ
    ΤΟΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ Ε-ΜΑΙΛ ΣΤΟ riapapou87@yahoo.gr ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ.
    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


    ΜΟΝΟ 48€ Ο ΤΕΝΕΚΕΣ ΤΩΝ 16 ΚΙΛΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.

    ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. εδω πληρωνουμε το λιγοτερο 30 ευρω το μηνα! σε κινητα τηλεφωνα..
    και παζαρευουμε το μισο ευρω διαφορα λιτρου στο ελαιολαδο!
    οσο για τα περι μεσαζοντες το μονο που καταφερνετε... ειναι να
    πληξετε τα μικρα εμπορικα καταστηματα!!!!!
    ΑΞΙΟΙ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Αν προσπαθήσω να πουλήσω το λάδι μέσω ιντερνετ με μπλοκακι και συνοδευομενο απο την χημικη αναλυση πιστευετε έχω πιθανότητες να τα καταφέρω;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. καλησπερα μου εχου μεινει μονο 2 17 λιτρα και ενα 5 λιτρο χυμα εξτρα παρθενο καλαματιανο φετινο!Δεκεμβριου..το 5 λιτρο 20ε και τα 17 70ε ειναι πολυ φθηνο σε σχεση με τη ποιοτητα,δοκιμη δεκτη με οποινδηποτε τροπο!!...οποιος ενδιαφρετε ας στειλει email geodrakos2@gmai.com..μονο οσο το συντομοτερο γιατι θα το χω δωσει ωσ το τελοσ της βδομαδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Δεν αμφισβητώ τα λάδια κανενός από τους παραγωγούς .
    Είμαι από Κρήτη (ΧΑΝΙΑ )και Είμαι παραγωγός ,δεν θα μπω στην διαδικασία να εξηγήσω ότι το χύμα λάδι είναι ασύγκριτα ανώτερο .

    Απλά θα πω ότι η περιοχή που μένω και έχω τις ελιές μου είναι σε μια από της καλύτερες περιοχές του κόσμου για να παραχθεί λάδι . Αυτό φυσικά δεν το λέω για να περιαυτολογήσω η να καυχηθώ ,αλλά η επίσημες μελέτες και του πανεπιστημίου Αθηνών όπου πιστοποιούν το ελαιόλαδο μου αλλά και τις ευρύτερης περιοχής 7 . Έχω λοιπόν τις αποδείξεις που χρειάζονται για όλους τους ( δύσπιστους) . όσοι ενδιαφέρονται παραθέτω τηλ. Και email.

    nebrosolive@yahoo.gr. Και 6973553220
    ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί η περιοχή σου είναι η καλύτερη του κόσμου;Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την καλύτερη περιοχή;

      Όσον αφορά τις πιστοποιήσεις από πανεπιστήμια κλπ,αν "πιάσω" κι εγώ 2 καθηγητές βγάζω ότι αποτέλεσμα θέλω.Καλό το Κρητικό λάδι αλλά σαν το Μεσσηνιακό και Λακωνικό δεν είναι,όση διαφήμιση και αν κάνετε.

      Διαγραφή
  78. Ενταξει όλη η ελλάδα παράγει λάδι, και ο καθένας παινεύει τον τόπο του ή αυτο που έχει συνηθίσει, την ελιά άμα δεν την περιποιηθείς δε σου επιφέρει κέρδος κ φέτος το λάδι έχει πέσει αρκετα.
    Είμαι από Φθιώτιδα, έχω επισκεφτεί τόπους κ τόπους αλλά φιλαράκια θα σας απογοητεύσω τα λάδια σας έχουν περισσότερη οξύτητα από τα δικά μας. Ειδικά στα επτάνησα δεν τρώγονται, η Πελοπόνησος είναι πολύ καλύτερα αλλά κ πάλι η Στερεά δεν παίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πότε η Στερεά Ελλάδα βγάζει καλό λάδι;Και για πόσο χαμηλότερη οξύτητα μιλάς;
      Εγώ φέτος στη Μεσσηνία έβγαλα λάδι με τα εξής στοιχεία:

      Κ232=1,47 (όριο 2,40)
      Κ270=0,104 (όριο 0,200)
      ΔΚ= -0,00003 (όριο 0,0000)
      ΟΞΥΤΗΤΑ 0,29% (όριο 0,80)
      ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΩΝ
      8,10meq O2/kg Λάδι (όριο 20)

      Δυστυχώς δεν έχω δικό μου ελαιοτριβείο διότι τότε η οξύτητα θα έπεφτε πιο χαμηλά!!!

      Διαγραφή
  79. Αν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει,έχω μόνο 2 δοχεία των 17 κιλών έκαστο.Δε στοκάρω λάδι ποτέ,και είναι από αυτά που υπολόγιζα για δική μου κατανάλωση.70 ευρώ το κάθε δοχείο.Παράδοση στην Αθήνα δωρεάν,σε άλλη περιοχή με πρακτορείο μεταφορών,τα έξοδα επιβαρύνουν τον αγοραστή.
    Επικοινωνία:powerstathis@gmail.com

    Χημική Ανάλυση:
    Κ232=1,47 (όριο 2,40)
    Κ270=0,104 (όριο 0,200)
    ΔΚ= -0,00003 (όριο 0,0000)
    ΟΞΥΤΗΤΑ 0,29% (όριο 0,80)
    ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΩΝ
    8,10meq O2/kg Λάδι (όριο 20)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. παντα χυμα λαδι παιδια απο γνωστο παραγωγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ΕΙΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΡΕΧΩ ΣΤΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΩ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΜΟΥ. ΝΑΙ Η ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΕ ΠΩΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΕ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΝΟΘΕΒΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΝΩ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ. ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΩΛΕΙΤΕ ΣΤΑ 9 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΕ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΔΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΑΝΕ ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΚΟ. ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΙΤΑΛΟ ΕΜΠΟΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΞΗΣ. " ΟΣΟ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΥ ΕΥΚΟΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΣΑΜΠΑ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΧΥΜΑ ΛΑΔΙ. ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΤΟ ΧΥΜΑ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΦΕΤ. ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΤΣΙ. ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ. ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΡΕΩΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. 1)ποσα λευτα σου στοιχησε φιλε αγροτη,για να βγαλεισ τισ πιστοποιησεισ για το λαδι σου,
    και ποσα δινεισ ανα χρονο......
    2)ποσο σου στοιχησε η εμφιαλοση?...το φιλτραριζμα?...η ετικετα στα μπουκαλια?

    ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ 1 ΛΙΤΡΟ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΓΑΛΑ ΑΠ ΤΟ ΤΣΟΜΠΑΝΙ,
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΧΕΙΣ.....ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΗΝΕΙΣ ΓΑΛΑ ΕΛΕΦΑΝΤΑ,ΑΦΟΥ
    ΣΕ ΠΟΤΗΖΟΥΝ ΝΕΡΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ.....
    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ,ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ.....

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Λοιπόν Κώστα Κ. Εδώ Δημήτρης Π.
    Δυστυχώς έπεσε στην αντίληψή μου πολύ αργότερα από την ανάρτησή του αυτό το άρθρο.
    Αρχίζω με το κακώς έχεις το όνομα Κώστας Κ. και όχι Ηρακλής Πουαρώ αφού είσαι ερευνητής εγκλημάτων ελαιολάδου ή ακόμη Νοστράδαμος αφού μπορείς και προλογίζεις τα διάφορα περί χύμα ελαιολάδου.
    Είμαι 47 ετών και πρώτη φορά στην ζωή μου διάβασα άρθρο με τέτοιο περιεχόμενο. Στα αγγλικά αποκαλείται amazing!
    Καταρχήν σου απονείμω τα εύσημα για την υποστήριξη που δείχνεις ως γνήσιος Έλλην στους συμπατριώτες σου παραγωγούς.
    Κατά δεύτερον καλά κάνεις και αισθάνεσαι αυτό που αισθάνεσαι με την αγορά που έκανες, με την μόνη διαφορά ότι εσύ το είδες από την άλλη πλευρά.
    Εγώ λοιπόν θα σου μιλήσω από την πλευρά ενός ανθρώπου που ζει στην Ρουμανία και που εμπορεύεται τρόφιμα Ελληνικά.
    Το μυστικό λοιπόν αγαπητέ Πουαρώ είναι ως εξής:
    Υπάρχουν πολλών ειδών ελαιολάδου, συσκευασμένο σε μεγάλο τενεκέ από τον παραγωγό (φίλο, συγγενή κ.λπ.) και το τυποποιημένο από μεγάλες Ελληνικές φίρμες (που όλοι γνωρίζουμε) σε διάφορες συσκευασίες.
    Αυτές λοιπόν οι εταιρείες αγαπητέ Πουαρώ τι κάνουν? Πάνε στον φίλο μου τον ...άκη τον Κρητικό και τον φίλο μου τον ...όπουλο από την Πελοπόνησσο (και άλλους από όλη την Ελλάδα) και αγοράζουν την καλύτερη ποιότητα σε μιά σχετικά καλή τιμή. Στην συνέχεια αυτό το λαδάκι το αναμιγνύουν με άλλα έλαια προέλευσης Ουκρανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας (όπως θα έχεις ήδη ερευνήσει αυτές οι χώρες μόνο ελαιόλαδο δεν παράγουν) ή ακόμη με άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες, τα ανακατεύουν λιγάκι (20% έξτρα και 80% από τα άλλα, όπως σαφώς θα έχεις ήδη εξινχιάσει) και στην συνέχεια το εμφιαλώνουν βάζοντας μιά όμορφη και μικροσκοπική ετικέτα bottled and packaged in EU, και στην συνέχεια έρχεται και εδώ που είμαι εγώ και πουλιέται στα ράφια της Ρουμανίας για εξαιρετικά παρθένο. Σαφώς το ίδιο λάδι πηγαίνει και στην Γερμανία και αλλού. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις αγαπητέ Νοστράδαμε, μάλλον το ίδιο υγειϊνό λαδάκι τρως κι εσύ! Γιατί εγώ προσωπικά το έβαλα στο τραπέζι μου μιά φορά και αποφάσισα ότι είναι μόνο για να το πουλάω γιατί αυτό είναι το μεροκάματό μου, αλλά στο παιδάκι μου δεν θα έδινα ποτέ κάτι τέτοιο γιατί το θεωρώ έγκλημα.
    Επειδή λοιπόν μου φαίνεσαι νεαρός και άπειρος και έχεις πολλά να μάθεις, εγω θα σε πάω πιο μακρυά από όλα αυτά. Ξεκίνα από ένα αεροπορικό ταξίδι Βραζιλία-Παραγουάη και ζήτα σαλάτα από την αεροσυνοδό μαζί με ελαιόλαδο εμφιαλωμένο.
    Αυτό λοιπόν το πρώτο μάθημα θα σου δείξει ότι το λαδάκι που κυκλοφορεί σε αυτές τις πτήσεις με την ονομασία Kalamata και με χρώμα που μου θύμισε τα υγρά φρένων που έβαζα στο μηχανάκι μου ως νεαρός, είναι πέρα ως πέρα υγειϊνό. Εγώ πάντως της είπα δεσποινίς σας ζήτησα λάδι κι εσείς μου φέρατε λευκό ξύδι (δεν ήθελα να την προσβάλω και δεν μίλησα για υγρά φρένων)! Το καλύτερο στην υπόθεση είναι ότι αυτό λαδάκι είναι Ελληνικότατης παραγωγής και το καλυτερότερο είναι ότι εμφιαλώνεται από μιά μεγάλη Ελληνική εταιρεία ελαιολάδου που πιθανολογώ ότι μάλλον ανήκεις στο πελατολόγιό της.
    Επειδή λοιπόν όλα αυτά που έγραψες μου φάνηκαν λίγο περίεργα, δεν θα θα επαναλάβω την λέξη για αυτό που αισθάνεσαι, απλά σαν μεγαλύτερος θα σου πω ότι είσαι:
    α) υπάλληλος σε κάποια από αυτές τις εταιρείες
    β) είσαι τουρίστας στην ίδια σου την πατρίδα
    Εάν συμβαίνει το 2ο μπορείς να δικαιολογηθείς εάν πεις σε όλους τους αναγνώστες εδώ, συγνώμη παιδιά αλλά ζω μόνιμα στην Αυστραλία και προσπαθώ ανεπιτυχώς να είμαι στα πράγματα.
    Οπωσδήποτε η προσωπική μου γνώμη είναι να αφήσεις το θέμα να το εξιχνιάσει κανείς με περισσότερη εμπειρία και ταλέντο. Επίσης καλό θα ήταν ακόμη να αγοράσεις κανένα καναρίνι να παίζεις μαζί του και να αφήσεις το γράψιμο για άλλους ή να γράψεις κάτι άλλο. Θα σου πρότεινα να γράψεις για άρμεγμα κατσίκας. Είναι κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα στο internet και πιθανολογώ μετά από αυτό θα έχεις μεγάλη επισκεψιμότητα και καλό ranking στον google.
    Φιλική συμβουλή: Κάπνιζε, πίνε και συνέχισε να αγοράζεις τυποποιημένο λάδι από το ράφι. Σου εγγυώμαι 15 χρόνια ζωής περισσότερο.
    Με φιλικούς χαιρετισμούς
    Δημήτρης Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Δημήτρης Π. πάλι.
    Συγνώμη αλλά ξέχασα να σου πω ότι μπορώ να σου στέλνω και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (Ρουμάνικης εμφιάλωσης και προέλευσης Βουλαρίας με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ονομασία) σε καλύτερη τιμή απ' ότι αγοράζεις στο Ελληνικό ράφι. Να μην ξοδεύεις περιττά διότι ζούμε σε δύσκολες εποχές. Επίσης εάν θέλεις μπορώ να σου στείλω στο πακέτο ΦΕΤΑ Αυστρίας και γραβιέρα Κρήτης από Ουγγαρία.
    Το μόνο που θα επιβαρυνθείς τα έξοδα αποστολής.
    Αλλά θα γλυτώσεις το ΦΠΑ (λόγω ενδοκοινοτικής συναλλαγής) οπότε είσαι μία η άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Πριν 20 ημέρες περίπου ήμουν στην Κρακοβία της Πολωνίας.Μπήκα στο carefour που βρίσκεται στην Galeria Krakowska ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο αντίστοιχο με το "δικό μας" το Mall.Εκεί είδα "Ιταλικό" ελαιόλαδο extra virgin oil να πωλείται το μπουκάλι των 500ml προς 5€ με την ισοτιμία εκείνης της ημέρας.Όλοι ξέρουμε ότι οι Ιταλοί παίρνουν Ελληνικό ελαιόλαδο και το συσκευάζουν για Ιταλικό.Ελληνικό ελαιόλαδο δε βρήκα πουθενά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΕΜΠΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΞΥΤΗΤΑ.ΤΑ ''ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ''' ΠΟΥ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ MARKET ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 5 LIT ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 23 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΥΡΩ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ..ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΞΥΤΗΤΑ ΤΟΥΣ (ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ-ΠΑΡΘΕΝΟ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ) ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ(ΕΥΚΟΛΟ) ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Mages!!!! Ti kataplikiki sizitisi exete piasi edo, iparxei pragmatiki pliroforisi. Sinxaritiria ston Kritiko apo Chania (giasou patrioti!) pou me katatopise, tous Lakones, ala kai Ellines tis omogenias (o 'roumanos' Dimitris P, tse fatsi?) pou lene skilres alithies.

    Tha simfoniso me pollous pou anaferoune oti o Original Poster Kostas K. den mas ta leei kala. Kosta eisai ipopotos. Ti logiki einai afti re file...

    Kataligoume pandos, oti opios exei embisto paragogo i bori na travixti pairni safos xima ekseretika partheno elaiolado proto xeri apo ton paragogo xoris mesazonda (efxaristo Theie Manoli gia to ladaki!).

    Oi ipolipoi tha prepi na mathoune pos aksiologis ladi meso tis gefsis (use google), i meso xhmeiou, gia na vroune ena entimo tipopiimeno proin kai tha exoune isixo to kefali tous toulaxisto oti einai EVOO (opos lene sta ksena forums, extra virgin olive oil).

    Den pistevo pos ena tipopiimeno elaiolado to opio einai miksi apo ladia apo diafora xorafia kai perioxes (blend) bori na agiksi ena kalo ladi apo enan monon paragogo/sodeia se piotita. Analoga, ama sou katsi xima ladi pou den einai kalo, einai olo gia petama, sto blend as poume vgeni mia mesi piotita.

    Kati pou exo na prostehso stin sizitisi, giati ta agglika einai i proti mou glosssa kai pio efkola antilamvanome ekseliksis ston agglofono kosmo, einai oti stin Ameriki exei gini erevna pou vgazi oti i pleopsifia ton proinondon pou poulounde san ekstra partheno elaiolado einai prosmiksis diaforon ladion, sinithos me pio ftina ladia apo elia, (aplo elaiolado, pirineleo ktl). Afto isxii akoma kai gia polla apo ta biologoka i kai akriva brands. Ama den eisai apo tin California diladi, tin patises.

    Toulaxiston edo stin Elladitsa mas, an kai den einai ola idanika, exoune tin pithanotita na vroume para poli kalo elaiolado. Kata tin gnomi mou to kalitero ston planiti, aaaaneta. Aksizi ton kopo osoi den exete xorafia i xorio me elies, na kanete mia ekdromi stin eparxia i na zitisete tin akri filou/gnostou. Dokimazete kai vlepete mexri na vrite to sosto.

    Gia Xara,
    Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. ο καθενας εδω λεει για καλυτερο το λαδι του ιδιαιτερου τοπου του. ετσι κι εγω θα πω πως καλυτερο λαδι απο το λαδι της κυνουριας δεν υπαρχει. πραγματι οταν γευεσαι απο παιδι τετοιας ποιοτητας ελαιολαδο και εχοντας γνωση της ολης διαδικασιας απο το χωραφι στο πιατο και αναμνησεις απο μαζεμα σε παλιους χρονους με αλογα μουλαρια και κλισαρες μειδιας και μονο στο ακουσμα της αθλιας απο τηλεορασεως προπαγανδας κατα του τενεκε του γνησιου ελληνα παραγωγου που πρεπει βεβαια να γνωριζεις και να εμπιστευεσαι κλπ κλπ σε σχεση με τις καθε λογης μιξεις των επονυμων εργοστασιων που πουλανε φιρμα αντι για ελαιολαδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ο καθενας εδω λεει για καλυτερο το λαδι του ιδιαιτερου τοπου του. ετσι κι εγω θα πω πως καλυτερο λαδι απο το λαδι της κυνουριας δεν υπαρχει. πραγματι οταν γευεσαι απο παιδι τετοιας ποιοτητας ελαιολαδο και εχοντας γνωση της ολης διαδικασιας απο το χωραφι στο πιατο και αναμνησεις απο μαζεμα σε παλιους χρονους με αλογα μουλαρια και κλισαρες μειδιας και μονο στο ακουσμα της αθλιας απο τηλεορασεως προπαγανδας κατα του τενεκε του γνησιου ελληνα παραγωγου που πρεπει βεβαια να γνωριζεις και να εμπιστευεσαι κλπ κλπ σε σχεση με τις καθε λογης μιξεις των επωνυμων εργοστασιων που πουλανε φιρμα αντι για ελαιολαδο.

    υγ.
    προκειται περι μπαρουφας οταν παραπανω ο παραγωγος εμφιαλωτης μας λεει οτι το ιταλικο λαδι μονο παρθενο δεν ειναι. γιατι ελληναρα μου στην ιταλια ο ηλιος λαμπει διαφορετικα η μηπως εχεις αγνοια οτι οι κυριες ελαιοπαραγωγικες περιοχες βρισκονται σε παλια ελληνικα εδαφη με ανθρωπους που εχουν αιμα ελληνικο στις φλεβες στη μεγαλη ελλαδα οπως καλαβρια απουλια και γενικoτερα πρεπει να λεμε αληθεια. απατεωνες υπαρχουν παντου.

    9 Οκτωβρίου 2013 - 4:52 π.μ.

    Αποδείξτε ότι δεν είστε ρομπότ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε,ο ήλιος δε λάμπει διαφορετικά στην Ιταλία,αλλά η παραγωγή τους δε φτάνει να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες,όχι για εξαγωγή.Αγοράζουν Ελληνικό-κυρίως-ελαιόλαδο και το αναμιγνύουν.

      Όσον αφορά το λάδι της Κυνουρίας,φυσικα και είναι καλό όπως όλα τα Πελοποννησιακά,εφόσον είναι από κορωνέϊκη ποικιλία,και όχι από ματσολιές που βγάζουν νωρίς λάδι,και είναι υψηλής περιεκτικότητας σε οξέα.Εγώ στη Μεσσηνία τον Ιανουάριο του 2013 είχα λάδι με 0,29 οξύτητα από Κορωνέικη ελιά.Φυσικά δε θα συγκριθεί με το λάδι της ματσολιάς της Αθηνελιάς και κάτι τέτοιων ποικιλιών που βγάζουν λάδι με υψηλότερα οξέα και "Κ".

      Διαγραφή
  90. Απαντήσεις
    1. πεσ τα και μαλλον οι ιδιοι δεν τρωνε απο τους αλλους ζητανε να φανε για να κονομισουν οι ιδιοι

      Διαγραφή
  91. http://www.bouzalaoliveoil.gr/arkhike/
    Πώληση χονδρική, με τιμολόγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΔΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΟΣ ΚΡΗΤΗ ΑΛΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΛΛΟΣ ΜΑΝΗ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΔΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥΣΤΙΡΛΕΝ.ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ φαντάζομαι το βγάζεις στην τουαλέτα,παίζοντας το πουλί σου...

      Διαγραφή
  93. Γιαννης αγροτης απο λακωνια

    Φιλαρακια,μην χαλατε την καρδια σας,ετσι ημουν κι εγω προσπαθουσα να τους πεισω πριν απο μερικα χρονια αλλα δυστυχως πολυς κοσμος δεν ξερει τι του γινεται!!!!
    Λενε κατι θεωρητικα οτι το λαδι πρεπει ετσι, το λαδι γιουβετσι!!!
    Φατε το λαδακι σας,πουλατε σε αυτους που σας πιστευουν και σας εχουν εμπιστοσυνη και αστε τους αλλους ψωμοζητουλες να παιρνουν τα πιστοποιημενα αλτις κτλ κτλ!!!!
    ΕΜΕΙΣ, δεν θα πεινασουμε!!!!!!!
    Κακομοιριδες ειναι ολοι αυτοι που εχουν <>,ξερουν ολοι απο οξεα,ξερουν ολοι την επεξεργασια ,την αποθηκευση, την πωληση,κτλ κτλ
    και ξερουν την τυφλα τους την μαυρη!!!!
    Η εμπειρια μου (η οποια εμπερια εχω, 20 χρονων)μου λεει οτι οι κολλημενοι με
    χαρτια,πιστοποιητικα,κατι θεωριες που τους εχουν περι καλου λαδιου ειναι οι χειροτεροι των χειροτερων!!ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Πω ρε φίλε, τη άθλιο blog.... Ποιά εταιρία σε χρηματοδοτεί για να σπρώχνεις τα νεροζούμια της Μινέρβα και του Άλτις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. το ποιο ευκολο πραγμα στην ελλαδα ειναι να παρεις πιστοποιηση .... και κατι που δεν ξερετε ....το λαδι καθε χρονια δεν ειναι το ιδιο ....πως γινεται το αλτις και το μινερβα να σου βγαζει την ιδια ποιοτητα ??πανε τα χημικα σε αλλο τοπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. ...και κατι ακομα αν σας λεει κατι αυτο, η μινερβα και το αλτις δεν ειναι ελληνικες εταιρειες αλλα πολυεθνικες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. όλοι γνωρίζουμε ότι το καλό είναι και ακριβό. Λοιπόν μην τρώτε παραμύθι για τα λάδια τα τυποποιημένα με μεγάλες φίρμες και πολλά χρώματα στον τενεκέ. Εγώ είμαι από την Θάσο ελαιοπαραγωγός πολλά χρόνια παράγω λάδι έξτρα παρθένο από την ελιά της Θάσου την θρούμπα ,που είναι προιόν ΠΟΠ. Το λάδι που κρατάω για το σπίτι μου και για τους φίλους μου είναι ΄πό 0,6 - 1.0, αλλά είναι λάδι που η έκθλιψη έγινε με κρύα νερά 30 βαθμούς σε πιεστήριο και όχι σε φυγοκεντρικό μηχάνημα, αλεσμένος ο καρπός με μυλόπετρες. Το λάδι αυτό έχει την μεγαλύτερη στον κόσμο ποσότητα ελαιοευρωπαίνης 1237γρ/γρ καρπού, όταν η αμέσως επόμενη ποικιλία ελιάς έχει 549γρ/γρ καρπού, συμπέρασμα ότι έχει διπλάσια ποσότητα από τις άλλες ελιές και για τον λόγο αυτό υπάρχει ισχυρισμός υγείας. Έτσι λοιπόν το κάθε λάδι που είναι ποιοτικό και δεν είναι βιομηχανικό( αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα και όχι μόνο με την οξύτητα, τα λεγόμενα Κ) έχει και ανεβασμένη τιμή, διότι και η παραγωγή έχει μεγάλο κόστος και η έκθλιψη. Και για να έρθουμε στο δια ταύτα ένα 5λιτρο καλό λάδι κάτω από 22 ευρώ, ψάχτε από που έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δωσε το email σου ή καποιο τηλεφωνο για οποιον ενδιαφερεται (ειμαι κι εγω μεσα),ελπιζω να στελνεις Θεσσαλονικη.ευχαριστω

      Διαγραφή
  98. Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για δύο τενεκέδες ελαόλαδο από Καλαμάτα ή από Ορεινή Μάνη.Χρόνια τώρα τρώμε λαδάκι από αυτές τις περιοχές και είναι μοναδικό, για να μην πώ οτι είναι το καλύτερ του κόσμου. Όμως ο άνθρωπος που μας προμήθευε λάδι αρρώστησε, με αποτέλεσμα να καταντήσω να αγοράζω από το σούπερ μάρκετ. Αν κάποιος από τους παραπάνω σχολιαστές, που πολλοί όπως κατάλαβα είναι και παραγωγοί, ενδιαφέρεται να με εξυπηρετήσει, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο 6984249325.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Ρωσική εταιρεια με έδρα τη Μόσχα ενδιαφέρεται για ελληνικο ελλαιολαδο χαμηλής οξύτητας 02 03 οποίος ενδιαφέρεται τηλ 6984150090 Κ Χρήστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά. Διαβάστε για το Άλτις της Ελαΐς Πώς γίνεται έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και διπλά ραφιναρισμενο.Και για έναν που έγραψε ότι σύγκρινε το ελαιόλαδο αυτό με το δικό μας . Δηλαδή των παραγωγών.Να κάνουμε μαζί μία σύγκριση. Αγοράζοντας από ένα κατάστημα ελαιόλαδο και να το συγκρίνουμε με το ελαιόλαδο το δικό μας σε χημειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Παιδια τα πραγματα είνια πολύ απλά. Το τυποποιημενο ελαιόλαδο σε 5λτ μπορεί να πεσει η τιμη του εφόσον ανακατευτεί με περσινο - προπερσινο (υψηλής οξυτητας) με αποτέλεσμα να πεφτει η τιμη ενώ το χύμα το φετεινλό είναι χύμα φετινο. Ετσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Είστε ένας άνθρωπος επιχείρηση ή γυναίκα; Είσαι σε οποιαδήποτε οικονομική πίεση ή χρειάζεστε κεφάλαια για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση ή να εγκατασταθούν Deb σας, να εξοφλήσει τους λογαριασμούς σας, ξεκινήστε ένα ωραίο δική σας επιχείρηση; Είσαι δυσκολεύονται να λάβουν δάνειο κεφαλαίων από τις τοπικές τράπεζες / άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων; Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο ή χρηματοδότηση για οποιοδήποτε λόγο, όπως,
    * Προσωπικό Δάνειο
    * Δάνεια Ακινήτων
    * Επιχειρηματικά Δάνεια
    Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail: perfectloancompany03@gmail.com
    Σημείωση: Δάνειο δίνει έξω μόλις το 3% επιτόκιο yearly.Any ενδιαφέρει ποιος έχει ανάγκη, θα πρέπει να παρέχει τις ακόλουθες πληροφορίες προκειμένου για εμάς να ανοίξετε ένα αρχείο επεξεργασίας δανείου.
    ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:
    Ποσό που απαιτείται:
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ:
    ΧΩΡΑ: .DURATION:
    Φύλο: Ηλικία
    ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
    ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ:
    Επικοινωνήστε με e-mail: perfectloancompany03@gmail.com
    σχέση
    Mr.Michael

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Γειά Σου,
    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο οποιασδήποτε μορφής; Ένα δάνειο για να ξεκαθαρίσω τα χρέη σας ή να χρειάζεστε ένα δάνειο για κεφάλαιο
    να βελτιώσει την επιχείρησή σας;
    Έχετε ήδη απορριφθεί από
    τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών;
    Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο σταθεροποίησης ή μια υποθήκη;
    αναζήτηση όχι περισσότερο, όπως είμαστε εδώ για να κάνουμε όλα τα οικονομικά προβλήματά σας, ένα πράγμα
    του παρελθόντος. Εμείς ταμεία δανείων σε ιδιώτες
    που έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια, που έχουν μια κακή πιστωτική ή χρειάζονται χρήματα,
    να πληρώσει τους λογαριασμούς, να επενδύσουν σε επιχειρήσεις σε προσιτή τιμή του 2%. Επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω αυτή
    μέσο για να σας ενημερώσω ότι έχουμε καταστήσει αξιόπιστη και δικαιούχο συνδρομής και εμείς
    θα είναι πρόθυμοι να σας προσφέρουν ένα δάνειο. Έτσι, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω e-mail:
    harvardsmithcompany005@gmail.com

    Παρακαλώ γράψτε τα στοιχεία σας στη μορφή κατωτέρω:

     1) Ονοματεπώνυμο: .............................. ............... ..........
     2) Χώρα: .............................. ................ .............
     3) Διεύθυνση: .............................. ................ ............
     4) Κράτος: .............................. ................ .............. ..
     5) Φύλο: .............................. ................ .............. ....
     6) Οικογενειακή Κατάσταση: .............................. ............... ....
     7) Επάγγελμα: .............................. ................ .......
     8) Τηλέφωνο: .............................. ............... ...
     9) Η θέση του παρόντος σε θέση εργασίας: .....................
     10) Μηνιαίο εισόδημα: .............................. ...............
     11) Ποσό δανείου που απαιτείται: .............................. .......
     12) Διάρκεια δανείου: .............................. ............... ...
     13) Σκοπός του Δανείου: .............................. ..............
     14) Θρησκεία: .............................. ................ ..........
     15) Έχετε υποβάλει αίτηση πριν από ............................. ....

    Αναμένω την ταχεία απάντησή σας σύντομα.

    Ευχαριστώ,

    Mr Harvard

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. καλή μέρα ..
    Είσαι άντρας ή μια γυναίκα, ψάχνετε για ένα δάνειο; Αναπτύξτε την επιχείρησή σας ή να ανοίξουν δική τους επιχείρηση ή να πληρώσει τα χρέη της, τους λογαριασμούς, ενοίκιο του σπιτιού; Αν ναι, τότε θα είναι η απάντησή σας παρέχει δάνεια ύψους 15.000,00 (€) στο μέγιστο της 500,000,000.00 (€) με διάρκεια που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, και κάθε είδος του δανείου, τα αιτήματα των πελατών πρέπει να είναι: * Προσωπικά Δάνεια * Επιχειρηματικά Δάνεια * Προσωπικά Δάνεια 2% επί των τόκων που εισπράχθηκαν το ενδιαφέρον, να μας πάρει πίσω, μέσω της συμμόρφωσης με τα στοιχεία της αίτησης δανείου παρακάτω

    Επικοινωνία Email: elanfinancialservices112@gmail.com

    πληροφορίες της αίτησης δανείου παρακάτω

    Δάνειο Όνομα Εφαρμογής: ____________________
    Ποσό δανείου που απαιτείται: ____________________
    Η διάρκεια του δανείου: ___________________________
    Δάνειο Σκοπός: ______________________
    Χώρα: _________________________________
    τηλεφωνικό νούμερο: ________________________
    Επάγγελμα: ______________________________
    μηνιαίο εισόδημα: __________________________
    Οικογενειακή κατάσταση: ____________________________
    Φύλο: __________________________________
    Ηλικία: _____________________________________
    Φύλο: _____________________________________

    Επικοινωνία Email: elanfinancialservices112@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Χαίρετε,
    Αυτό γίνεται για να ενημερώσει το ευρύ κοινό που η κ Jane Alison, ένα ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα δάνειο έχει ανοίξει μια οικονομική ευκαιρία για όλους που έχουν ανάγκη από οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια. Δίνουμε έξω δανείου με επιτόκιο 2% σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και εταιρείες κάτω από ένα σαφές και κατανοητό όρους και τις συνθήκες. επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας μέσω e-mail στο: (saintloans@hotmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. .....ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.....80 ΕΥΡΩ ΤΑ 17 ΛΙΤΡΑ; 4.70 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ; ΠΟΥΛΑΩ ΜΕ 3,80 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ ΔΗΛΑΔΗ 64.60 ΕΥΡΩ / 17 ΛΙΤΡΑ (Ο ΤΕΝΕΚΕΣ ΔΩΡΟ).....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΚΑΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. 100 σχολια περιπου και κανενας δεν ανεφερε οτι με το τυποποιημενο παιρνει φπα αυτο το ερημο κρατος πληρωνουμε εισφορες ικα εργαζομενων.δινουμε δουλεια στους υπαλληλους του εργοστασιου ,του σουπερ μαρκετ ενω με το χυμα τι; φουσκωνουμε την τσεπη του παραγωγου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. ΑΝΩΝΥΜΕ γνωριζεις οτι το τυποποιημενο ελαιολαδο στην πλειοψηφια των περιπτωσεων ειναι μια αναμιξη ελαιολαδων διαφορετικων περιοχων διαφορετικων ποικιλιων ελαιολαδων διαφορετικων ετων και διαφορετικης οξυτητας.τα οποια αφου κατασταλαξουν και μπουν σε μια ωραια συσκευασια σερβιρονται σαν ενα ωραιο κλωνοποιημενο προιον για να το πινεις εσυ και να λες μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Χαίρετε

    Είμαστε μια χριστιανική οργάνωση που ιδρύθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια, όπως η οικονομική help.So όταν περνάτε από τις οικονομικές δυσκολίες, ή θα πρέπει σε κάθε οικονομικό χάος, και μέσα για την δική σας επιχείρηση, ή θα πρέπει να τα δανείσει σε σας τα χρέη να εγκατασταθούν ή να εξοφλήσει τους λογαριασμούς σας, να ξεκινήσετε μια ωραία επιχείρηση, ή δυσκολεύονται να δάνεια για κεφάλαια κίνησης από τις τοπικές τράπεζες προκειμένου να λάβουν contact mrsrosemary444@gmail.com μας μέσω e-mail σήμερα, λέει η Γραφή, "" Λουκάς 11:10, καθένας που ζητάει, παίρνει ? αυτός που ψάχνει, βρίσκει? να είναι και σ 'αυτόν που κρούει, θα ανοιχτεί ".Έτσι να μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να περάσει, επειδή ο Ιησούς είναι ο ίδιος χθες, σήμερα και για πάντα more.Please είναι για σοβαρή minded και θεοσεβείς ανθρώπους.

    Το όνομα σου:
    ΦΎΛΟ;
    ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ?
    χώρα
    Ποσο δανειου:
    Διάρκεια δανείου:
    Σκοπός της πίστωσης?
    Μηνιαίο εισόδημα σας?
    Ισχύει Τηλέφωνο:

    Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας, τα στοιχεία επικοινωνίας σας, όπως περιμένουμε

    χαιρετίσματα
    διαχείριση
    E-mail: mrsrosemary444@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. ejtra partheno agourolado apo xalkidikh me 0.1 oksitita me 35 bathmouw celcious epeksergasia fresko esodias noembrios 2015 prasino kai pentanostimo apo poikilies xalkidikhs kai moy lete gia siskebasmeno rafinarismeno pios kserei apo poso kero prin as exi kai ligo mourga sto doxeio kai ti egine kai h mourga komatakia elias eine kai trogete mia xara sto magirema ego bgazo kana 2 tonous kathe xrono kai to poulao 70 eyro to doxeio plastiko idiko gia trofima 16 litra kai opios exei dokimasei den to alazei me tipota kai opoios thelei kai na to metrisei se xeimio se oti thelei ego to metrisa kai kse 0.1 to ekstra partheno eine apo 0 mexri 0,8 to parhteno eine apo 0.8 mexri 1,5 kai apo eki kai pano eine aplo eleodalo kai opoios thelei otidipote plhrofories gia to ladi kai pos kai ti mporei na moy gracei krgr63 @hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Ζήτηση φτηνό ελαιόλαδο,οξύτητα έως 1,5%.
    Συσκευασία: μπουκάλι πλαστικό PET 1lt σε παλέτα
    · Ποσότητα: 25.000 τόνοι (25 εκατομμύρια μπουκάλια)
    · Φορτώσεις σε συμβατικά πλοία ή containers, 5 φορτώσεις x 5.000 τόνοι ή 2 φορτώσεις x 12.500 τόνοι, εάν το λιμάνι φόρτωσης δέχεται πλοίο 12.500 τόνων.
    · Τιμή CIF Μερσίν.τουρκία.
    Θα χαρώ να λάβω την προσφορά σας.
    E-mail:haris.invest@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. ΚΑΛΉ ΜΈΡΑ,
    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να λύσει το πρόβλημά σας, δίνουμε έξω δάνειο με επιτόκιο 3%, υποχρέωση μας είναι να βοηθήσει τους άπορους για να αποκτήσουν οικονομική σταθερότητα, προκειμένου να συναντηθούμε με τις απαιτήσεις της ζωής, και βοηθώντας εκείνους που είναι στις οικονομικές crises.those οι οποίοι μετατρέψει σοβαρά κάτω από την τράπεζά τους δεν χαλαρά ελπίδα κοιτάζω προς τα πάνω μέσω του? Rotaryloanfirm@gmail.com
    Μερικές φορές όλοι χρειαζόμαστε κεφάλαια μερικές φορές πολύ επειγόντως, ακόμα και όταν θα έχουμε ένα όμορφο μισθό ή να κάνει πολύ καλά στην επιχείρηση, λόγω κάποιων απρόβλεπτων δαπανών,
    Εάν αντιμετωπίζετε ένα σκληρό χτύπημα της κακής τύχης ή απογοήτευση λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης έρθει να πάρει μια αξιόπιστη επιχείρηση δανείου μέσω
    Rotaryloanfirm@gmail.com
    διαθέσιμα δάνεια
    1. Προσωπικά Δάνεια
    2. Επιχειρηματικά Δάνεια
    3. Συνδυασμός Δάνειο
    4. Στεγαστικό Δάνειο
    5. Φοιτητής e.t.c δανείου
    αν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω? Rotaryloanfirm@gmail.com
    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΎΣ
    C.E.O του Ρόταρυ ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
    George William.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο για να πληρώσει μακριά τους λογαριασμούς σας ή να ξεκινήσετε μια δική σας επιχείρηση; δίνουμε έξω κάθε είδους δανείου με επιτόκιο 3%, από το ελάχιστο των 10.000,00 ραντ 100.000,00 δολάρια, ευρώ, Αν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail: info.davidinvestorcfunds09@gmail.com

    Πλήρης ονόματα:

    Γένος:

    Χώρα:

    Διεύθυνση οδού:

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:

    Κατοχή:

    Σκοπός για Δάνειο:

    Τηλεφωνικό νούμερο:

    Ποσο δανειου:

    Διάρκεια δανείου:

    Μηνιαίο ετήσιο εισόδημα:

    Αναμένουμε την απάντησή σας.

    Χαιρετισμούς

    Είστε στην ανάγκη ενός δανείου; Θέλετε να είναι οικονομικά σταθερή; Ή μήπως θέλετε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας; Προσφέρουμε εταιρεία δάνειο, δάνειο auto, επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο και σε ένα πολύ μειωμένο επιτόκιο 3% με άνετο διάρκεια η οποία είναι διαπραγματεύσιμη. Αυτή η προσφορά είναι ανοικτή σε όλους που θα είναι σε θέση να εξοφλήσει εγκαίρως.

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν τα εξής:

    * Προσωπικά Δάνεια
    * Τα δάνεια σταθεροποίησης χρέους
    * Δυνατότητα
    * Επιχειρηματικά Δάνεια
    * Εκπαίδευση Δάνεια
    * Στεγαστικών δανείων

    Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail μας: info.davidinvestorcfunds09@gmail.com

    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα οικονομική δάνειο σε 3%; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας: Όνομα: Ποσό: Τηλέφωνο: Χώρα: Διάρκεια: Αρχική Διεύθυνση: Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail μας: info.davidinvestorcfunds09@gmail.com



    Σας ενδιαφέρει η απόκτηση εκκίνησης δάνειο με επιτόκιο 3%; Ανεξάρτητα από τις ανάγκες του δανείου σας είναι? Επιχειρηματικά δάνεια, προσωπικά δάνεια, επενδύσεις, αναχρηματοδότησης, ξεκινώντας μια νέα επιχείρηση; Μπορούμε να σας βοηθήσει με ένα ευέλικτο σχέδιο νέου πληρωμής. Η πιστωτική ιστορία σας, παρά? θα εξετάσει ευχαρίστως αίτημα δανείου σας. Παρέχει τα παρακάτω στοιχεία για επανεξέταση: info.davidinvestorcfunds09@gmail.com 1. Πλήρης Ονόματα 2. Το ποσό του δανείου που χρειάζεται; 3. Διάρκεια Δανείου: 4. Δάνειο σκοπό αριθμό 5. Τηλέφωνο: 6. Φύλο: 7. Χώρα: Απάντηση μέσω e-mail αν ενδιαφέρεστε, info.davidinvestorcfunds09@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Γεια σου αγαπητέ πελάτη,

    Είστε στην ανάγκη ενός επείγουσα δάνειο για να ξεκινήσει μια επιχείρηση, να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, το σπίτι ή οικόπεδο;

    Το όνομά μου είναι ο κ Mike Robert και εγώ δίνουν δάνεια σε ένα πολύ μειωμένο επιτόκιο
    3%, η οποία δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την άνετη διάρκεια δανείου από 1 έως 30 έτη.

    Δίνουμε ένα μέγιστο των US $ 10.000.000,00 και ένα ελάχιστο των ΗΠΑ $ 5,000.00.

    Αν είστε ένα σοβαρό minded άτομο και είστε βέβαιοι ότι θα είστε σε θέση να πληρώσει
    το δάνειο και να έχουν ένα σταθερό εισόδημα τότε βιαστείτε και επικοινωνήστε μαζί μου τώρα μέσω e-mail μου
    αντιμετώπιση Mikerobertloans1@outlook.com ή mikerobertloans1@gmail.com.

    Ελπίζω να ακούσω νέα σου σύντομα.

    ο κ Mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Καλή μέρα,
    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να λύσουν τις οικονομικές ανάγκες σας, παρέχει δάνεια που κυμαίνονται από $ 3,000.00 έως $ 1000,000.00 Max, είμαστε αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική, με 100% εγγυημένο δάνειο, επίσης, δίνει (ευρώ, λίρες και δολάρια. ) το επιτόκιο που ισχύει για όλα τα δάνεια είναι (3%), αν σας ενδιαφέρει να πάρετε πίσω σε μας.
    μέσω (Rotaryloanfirm@gmail.com): Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    * Βελτίωση Αρχική
    * Δάνεια Inventor
    * Δάνειο σταθεροποίησης χρέους
    * Επιχειρηματικά Δάνεια
    * Προσωπικά δάνεια.
    επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστείτε μαζί μας
    e-mail: Rotaryloanfirm@gmail.com...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Καλή μέρα,
    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να λύσουν τις οικονομικές ανάγκες σας, παρέχει δάνεια που κυμαίνονται από $ 3,000.00 έως $ 1000,000.00 Max, είμαστε αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική, με 100% εγγυημένο δάνειο, επίσης, δίνει (ευρώ, λίρες και δολάρια. ) το επιτόκιο που ισχύει για όλα τα δάνεια είναι (3%), αν σας ενδιαφέρει να πάρετε πίσω σε μας.
    μέσω (Rotaryloanfirm@gmail.com): Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    * Βελτίωση Αρχική
    * Δάνεια Inventor
    * Δάνειο σταθεροποίησης χρέους
    * Επιχειρηματικά Δάνεια
    * Προσωπικά δάνεια.
    επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστείτε μαζί μας
    e-mail: Rotaryloanfirm@gmail.com...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Καλή μέρα,
    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να λύσουν τις οικονομικές ανάγκες σας, παρέχει δάνεια που κυμαίνονται από $ 3,000.00 έως $ 1000,000.00 Max, είμαστε αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική, με 100% εγγυημένο δάνειο, επίσης, δίνει (ευρώ, λίρες και δολάρια. ) το επιτόκιο που ισχύει για όλα τα δάνεια είναι (3%), αν σας ενδιαφέρει να πάρετε πίσω σε μας.
    μέσω (geepeeloanfirm@gmail.com): Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    * Βελτίωση Αρχική
    * Δάνεια Inventor
    * Δάνειο σταθεροποίησης χρέους
    * Επιχειρηματικά Δάνεια
    * Προσωπικά δάνεια.
    επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστείτε μαζί μας
    e-mail: geepeeloanfirm@gmail.com....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Καλή μέρα,
    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να λύσουν τις οικονομικές ανάγκες σας, παρέχει δάνεια που κυμαίνονται από $ 3,000.00 έως $ 1000,000.00 Max, είμαστε αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική, με 100% εγγυημένο δάνειο, επίσης, δίνει (ευρώ, λίρες και δολάρια. ) το επιτόκιο που ισχύει για όλα τα δάνεια είναι (3%), αν σας ενδιαφέρει να πάρετε πίσω σε μας.
    μέσω (geepeeloanfirm@gmail.com): Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    * Βελτίωση Αρχική
    * Δάνεια Inventor
    * Δάνειο σταθεροποίησης χρέους
    * Επιχειρηματικά Δάνεια
    * Προσωπικά δάνεια.
    επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστείτε μαζί μας
    e-mail: geepeeloanfirm@gmail.com....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Καλή μέρα,
    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να λύσουν τις οικονομικές ανάγκες σας, παρέχει δάνεια που κυμαίνονται από $ 3,000.00 έως $ 1000,000.00 Max, είμαστε αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική, με 100% εγγυημένο δάνειο, επίσης, δίνει (ευρώ, λίρες και δολάρια. ) το επιτόκιο που ισχύει για όλα τα δάνεια είναι (3%), αν σας ενδιαφέρει να πάρετε πίσω σε μας.
    μέσω (geepeeloanfirm@gmail.com): Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    * Βελτίωση Αρχική
    * Δάνεια Inventor
    * Δάνειο σταθεροποίησης χρέους
    * Επιχειρηματικά Δάνεια
    * Προσωπικά δάνεια.
    επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστείτε μαζί μας
    e-mail: geepeeloanfirm@gmail.com....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Καλή μέρα,

    Είμαστε μια νόμιμη, αξιόπιστη κυβέρνηση εγγεγραμμένο δανειστή χρήματα. Είμαστε μια εταιρεία που προσφέρουν οικονομική βοήθεια. Έχουμε δανείσει κεφάλαια σε ιδιώτες που έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια, που έχουν ένα κακό πιστωτικό αρχείο ή που έχουν ανάγκη από χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς, να επενδύσουν στις επιχειρήσεις. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να σας ενημερώσω ότι έχουμε καταστήσει αξιόπιστη δικαιούχων βοήθειας, όπως θα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρει ένα δάνειο σε 2%, ώστε να μην διστάσετε να υποβάλουν αίτηση για ένα δάνειο, επειδή θα σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση μας.

    Υπηρεσίες που παρέχονται περιλαμβάνουν *
    αναχρηματοδοτήσει *
    Αρχική Βελτίωση *
    Επενδυτικό δάνειο *
    Δάνεια Auto *
    Ενοποίηση Χρέος *
    Γραμμή πίστωσης *
    Δεύτερη υποθήκη *
    Επιχειρηματικά Δάνεια *
    Προσωπικά Δάνεια *
    Διεθνή δάνεια.

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ δανειοληπτών:

    Πλήρες όνομα:
    Φύλο:
    Οικογενειακή κατάσταση:
    Διεύθυνση:
    ZIP / Πόλη:
    Χώρα:
    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ :
    χρηματοδότηση:
    Απαιτούμενη ποσότητα:
    Δάνειο Μήκος:
    Μισθός / ετήσιο εισόδημα:
    επάγγελμα:
    Ο σκοπός του δανείου:
    Τηλέφωνο:
    Fax:


    Ρητό: Παρέχουμε στους πελάτες μας με ένα ασφαλές πρόγραμμα πιστώσεων και εγγυήσεων θα λάβετε.

    Με τις καλύτερες ευχές.

    Ο κ Daniel / MD /

    Επικοινωνία email: Danielwallsloancompany@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο για οποιοδήποτε λόγο; επικοινωνήστε μαζί μας τώρα με μια προσιτή
    Προσφορά δάνειο με 3% Επιτόκιο με ένα ελάχιστο των $ 1.000 και μέγιστο
    από $ 50,000,000,00 και αν υπάρξει ενδιαφέρον θα πρέπει να παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο:
    james.ben003@hotmail.com για περισσότερες πληροφορίες.

    Είστε υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν και να μας στείλετε τα παρακάτω στοιχεία, ώστε να
    μπορούμε να προχωρήσουμε με το δάνειο
    συναλλαγή.

    Το όνομα σου:
    Διεύθυνση:
    Κατάσταση:
    Χώρα:
    Φύλο:
    Ηλικία:
    Ποσο δανειου:
    διάρκεια:
    μηνιαίο εισόδημα:
    Τηλεφωνικό νούμερο:
    Σκοπός του δανείου:

    james.ben003@hotmail.com

    Ευχαριστώ, τις καλύτερες ευχές, όπως αναμένουμε άμεση απάντηση σας.

    Ο κ James. Ben

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Χαίρετε
      Χρειάζεται ένα άνετο δάνειο προς την ικανοποίησή σας;
      Η προσφορά @ επιτόκιο 3% επιτόκιο δανείου διαθέσιμα για τις τοπικές προσιτή
    και διεθνείς δανειολήπτες.
      Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη
    δυναμική και συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας.
      Εμείς μακροπρόθεσμων πιστώσεων πενήντα χρόνια κατ 'ανώτατο όριο
    επικοινωνήστε μαζί μας στο (Xlcatlinloanfirm@gmail.com)


    ΑΊΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΆΝΕΙΟ
    ΌΝΟΜΑ: ................................
    ΦΥΛΟ: .........................
    Οικογενειακής κατάστασης: ...........................
    ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ: ................................
    ΠΟΛΗ / ΤΚ: .................
    ΧΏΡΑ: .................
    ΗΛΙΚΙΑ: ............
    ΠΟΣΟ απαιτείται ως Δανείου: ..............
    Διάρκεια Δανείου: ...............
    ΜΗΝΙΑΊΟ ΕΙΣΌΔΗΜΑ: .............
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ............
    ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ: ...........
    Έγκυρο αριθμό τηλεφώνου: .............
    FAX: ................
       Συμπληρώσετε το παρόν έντυπο και να το στείλετε BACK TO (xlcatlinloanfirm@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Χαίρετε
      Χρειάζεται ένα άνετο δάνειο προς την ικανοποίησή σας;
      Η προσφορά @ επιτόκιο 3% επιτόκιο δανείου διαθέσιμα για τις τοπικές προσιτή
    και διεθνείς δανειολήπτες.
      Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη
    δυναμική και συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας.
      Εμείς μακροπρόθεσμων πιστώσεων πενήντα χρόνια κατ 'ανώτατο όριο
    επικοινωνήστε μαζί μας στο (Xlcatlinloanfirm@gmail.com)


    ΑΊΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΆΝΕΙΟ
    ΌΝΟΜΑ: ................................
    ΦΥΛΟ: .........................
    Οικογενειακής κατάστασης: ...........................
    ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ: ................................
    ΠΟΛΗ / ΤΚ: .................
    ΧΏΡΑ: .................
    ΗΛΙΚΙΑ: ............
    ΠΟΣΟ απαιτείται ως Δανείου: ..............
    Διάρκεια Δανείου: ...............
    ΜΗΝΙΑΊΟ ΕΙΣΌΔΗΜΑ: .............
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ............
    ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ: ...........
    Έγκυρο αριθμό τηλεφώνου: .............
    FAX: ................
       Συμπληρώσετε το παρόν έντυπο και να το στείλετε BACK TO (xlcatlinloanfirm@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. καλημέρα πρωτα από όλα το χυμα πωλειται κιλο όχι λιτρο οποτε παιρνει ο καταναλωτησ 80 γραμμαρια παραπανω στο κιλο και οι εμποροι αγοραζουν με το κιλο και πουλανε με το λίτρο 80 κιλα προϊόν ο τονος παραπάνω .όταν λενε κλασικο είναι επεξεργασμενο το λαδι παλια έριχναν τα οξεα με ποτάσα τωρα δε ξερω .τιμή του λαδιου χίμα είναι 3.5 εύρω το κιλο και το τυποποιημένο 6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Καλή μέρα,
    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να λύσουν τις οικονομικές ανάγκες σας, παρέχει δάνεια που κυμαίνονται από $ 5,000.00 έως $ 85,000.00 Max, είμαστε αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική, με 100% εγγυημένο δάνειο, επίσης, δίνει (ευρώ, λίρες και δολάρια.) Η επιτόκιο που ισχύει για όλα τα δάνεια είναι (3%), αν σας ενδιαφέρει να πάρετε πίσω σε μας.
    μέσω (Rotaryloanfirm@gmail.com): Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    * Βελτίωση Αρχική
    * Δάνεια Inventor
    * Δάνειο σταθεροποίησης χρέους
    * Επιχειρηματικά Δάνεια
    * Προσωπικά δάνεια.
    επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα
    e-mail: Rotaryloanfirm@gmail.com
    Το γραφείο μας βρίσκεται στο Ντουμπάι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Γεια σε όλους, να πάρει ένα δάνειο από εμάς σήμερα.
    Σε κάθε σημείο στη ζωή σας, θα χρειαστεί χρήματα για διάφορους λόγους, η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν φορές που απλά δεν θα έχουν τα μετρητά όταν χρειάζεται τόσο απεγνωσμένα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, έχεις μια σειρά από επιλογές: να ζητήσει από τους φίλους και την οικογένειά σας για βοήθεια, πουλήσει κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία σας στο giveaway τιμές, ή να λάβει ένα δάνειο. Αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, εσείς θα προτιμούσε σίγουρα λήψη ενός δανείου. Εδώ KAMSON Royd εταιρεία δανείου έρχεται, εξασφάλιση δανείου από εμάς σήμερα και να αρχίσει με κάτι επιβράβευση. συναλλαγή μας είναι 100% σίγουρη και έχουμε επίσης εξασφαλίσει μια εγκάρδια σχέση με τους πελάτες μας. Προσφέρουμε δάνεια χωρίς πιστωτικό έλεγχο, δεν παρέχουν ασφάλεια, Εύκολα βήματα, γρήγορη χρηματοδότηση και χαμηλό επιτόκιο 2%. Γιατί παραμένουν σε μια οικονομική κατάρρευση; Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω e-mail: kamsonroyd@outlook.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Γεια σε όλους,

    Είμαι Miller Porter ένα ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα δάνειο με τη φήμη Καλή Εργασίας,
    millerporter102@yahoo.com Εφαρμόστε σήμερα, αν χρειάζεστε μια επείγουσα
    δάνειο από μια αξιόπιστη εταιρεία, με καλές συνθήκες και τις εργασιακές σχέσεις,
    τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας καθώς προσφέρουμε δάνεια με
    προσιτές επιτόκιο 3% και το έργο σας μαζί μας
    θα είναι μια καλή εμπειρία. Αν σας ενδιαφέρει, επικοινωνήστε
    μαζί μας μέσω e-mail: millerporter102@yahoo.com ή
    +2349057519652 millerporter102@yahoo.com

    http://millerporter102.wix.com/potterfirms

    Αναμένω την άμεση ανταπόκριση σας
    Ο κ Miller Porter

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  129. Χρειάζεστε προσωπικό δάνειο;
    Επιχειρηματικό δάνειο μετρητών;
    ακάλυπτο δάνειο
    Γρήγορο και απλό δάνειο;
    Γρήγορη Διαδικασία Εφαρμογής;
    Εγκρίσεις εντός 24-72 ωρών;
    Δεν υπάρχουν κρυφά τέλη Δάνειο;
    Χρηματοδότηση σε λιγότερο από 1 εβδομάδα;
    Αποκτήστε ακάλυπτο κεφάλαιο κίνησης;
    Επικοινωνήστε μαζί μας στο loanfastlimited@financier.com +18595543895

    ΔΑΝΕΙΟ διαθέσιμες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    ================================
    Εμπορικά δάνεια.
    * Προσωπικά Δάνεια.
    * Επιχειρηματικά Δάνεια.
    * Επενδύσεις Δάνεια.
    * Ανάπτυξη δάνεια.
    * Εξαγορά Δανείων.
    * Κατασκευή δάνεια.
    * Επιχειρηματικά Δάνεια και πολλά άλλα: loanfastlimited@financier.com +18595543895

    ΔΑΝΕΙΟ ΑΙΤΗΣΗ:

    Πλήρες όνομα:................
    Ποσό δανείου που απαιτείται :.
    Σκοπός του δανείου: .......
    Διάρκεια Δανείου: ..
    Γένος:.............
    Οικογενειακή κατάσταση:....
    Τοποθεσία:..........
    Διεύθυνση σπιτιού:..
    Πόλη:............
    Χώρα:......
    Τηλέφωνο:..........
    Κινητό / τηλέφωνο: ....
    Κατοχή:......
    Μηνιαίο εισόδημα:....

    Επικοινωνήστε μαζί μας στο loanfastlimited@financier.com +18595543895

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Ευκαιρία δάνειο στο βήμα από την πόρτα σας

    Μήπως χρειάζεστε επείγουσα δάνειο;
    Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο;
    Χρειάζεστε ένα δάνειο για την επένδυσή σας;
    Χρειάζεστε ένα δάνειο για να χρηματοδοτήσει το πρόβλημά σας;
    Χρειάζεστε προσωπικό δάνειο;
    Ανάγκη επιχειρηματικό δάνειο και η βιομηχανία δάνειο;

    Για να συστηθώ σωστά, είμαι ο Carl Davids ένα ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα δίνω έξω δάνειο με επιτόκιο 2%. Είναι μια οικονομική
    ευκαιρία στην πόρτα σας βήμα μέχρι σήμερα και αποκτήστε άμεση δάνειο. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που αναζητούν οικονομικές λύσεις ή βοήθεια σε όλο τον χώρο και ακόμα δεν είναι σε θέση να πάρει ένα. Αλλά είναι μια οικονομική ευκαιρία στο βήμα από την πόρτα σας και ως εκ τούτου δεν μπορείτε να χάσετε αυτή την ευκαιρία. Αυτή η υπηρεσία είναι για τους ιδιώτες, επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, άντρες και γυναίκες. Το ποσό του δανείου διαθέσιμο κυμαίνεται από $ 1,000.00 έως $ 500,000,000.00, ή οποιοδήποτε αριθμό της επιλογής σας για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο: carl.davidsloanfirm@gmail.com


    Όπως και σε αναμονή για την άμεση απάντησή σας,
    Με θερμούς χαιρετισμούς, ο Carl Davids

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Δουλεύουμε σύμφωνα με ένα σαφές, ευέλικτο, διαφανές και εύκολο να κατανοήσει τους όρους. Προσφέρουμε πολύ χαμηλά επιτόκια σε σχέση με τη μετάβαση επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας (ύφεση) στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μπορεί να έχετε την κακή πίστωση, η εταιρεία μας προσφέρει τώρα δανείου σε προσιτές ενδιαφέρον, έτσι δεν χρειάζεται κεφάλαια για να ενισχύσει την επιχείρησή σας; Ή είστε στην ανάγκη από χρήματα για μερικούς προσωπικούς σκοπούς; Γιατί να μην επικοινωνήσετε μαζί μας τώρα που προσφέρουν δάνεια σε ιδιώτες και νομικά πρόσωπα με επιτόκιο 3% για μέγιστη περίοδο 25 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail τώρα: paulsonloaninvestment@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Χαίρετε

    Είμαι ο κ Rod Williams, ένα νόμιμο και ένα αξιόπιστο δανειστή χρήματα. Εμείς
    είναι από ROD WILLIAMS ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Εμείς δανείζει κεφάλαια με
     τα άτομα που έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια με την κακή πίστωση ή σε
     ανάγκη από χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς ή να επενδύσουν στις επιχειρήσεις.

    Έχετε ψάξει για το δάνειο; δεν έχετε να ανησυχείτε γιατί είστε
    στο σωστό μέρος Προσφέρουμε
    Δάνειο που κυμαίνονται από 5.000 εκατομμύρια σε 20.000.000 εκατ χαμηλό επιτόκιο
    ποσοστό 3%.

    Αν είστε στην ανάγκη ενός δανείου παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email:

    rodwilliamsloaninvestment123@outlook.com


    Ευγενικά να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι και ικανοί να προσφέρουν δάνειο
    ποσό. Πλήρης / συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα Αίτησης, έτσι ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν τη
    διαδικασία δανείου.

     1: Όνομα (τα): ....................
     2: Χώρα: ...................
     3: Κράτος: .................... Διεύθυνση κατοικίας: ................
     4: Ηλικία: ...........................
     5: Μηνιαίο Εισόδημα: ...............................
     6: Ύψος: ..............................
     7: Διάρκεια Δανείου: ............................
     8: Ποσό που απαιτείται: .................
     9: Τηλέφωνο: ....................
     10: Επάγγελμα: ...........................
     11: Τέλος, ένα σαρωμένο αντίγραφο είτε της
     Μετά από αυτή θα πρέπει να αποστέλλονται μαζί απάντησή σας:

       * Διεθνές Διαβατήριο
       * Άδεια οδήγησης


     ROD WILLIAMS ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
     Ψάξτε για έναν καλύτερο τρόπο για την οικονομική ελευθερία! ...


     Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Halo

    Aku Mr Rod Williams, Sah dan uang Lender Reputable. Kita
    adalah dari ROD WILLIAMS PINJAMAN PERUSAHAAN. Kami meminjamkan dana untuk
    individu yang membutuhkan bantuan keuangan dengan kredit macet atau di
    perlu uang untuk membayar tagihan atau untuk berinvestasi pada bisnis.

    Apakah Anda sedang mencari untuk pinjaman? Anda memiliki tidak perlu khawatir karena Anda
    di tempat yang tepat Kami Tawarkan
    Pinjaman mulai dari 5.000 Juta ke 20.000.000 Juta dengan bunga rendah
    tingkat 3%.

    Jika Anda membutuhkan pinjaman silakan hubungi kami melalui email:

    rodwilliamsloaninvestment123@outlook.com


    Mohon dapat memberitahu Anda bahwa kami dapat diandalkan dan mampu untuk menawarkan pinjaman
    jumlah. Lengkap / mengisi formulir aplikasi di bawah ini, sehingga kami dapat memulai
    proses pinjaman.

    1: Nama (s): ....................
    2: Negara: ...................
    3: Negara: .................... Alamat Rumah: ................
    4: Umur: ...........................
    5: Pendapatan Bulanan: ...............................
    6: Tinggi: ..............................
    7: Pinjaman Durasi: ............................
    8: Jumlah yang dibutuhkan: .................
    9: Nomor telepon: ....................
    10: Pekerjaan: ...........................
    11: Akhirnya, A scan salinan baik dari
    Berikut ini adalah harus dikirim bersama balasan Anda:

    * Paspor Internasional
    * Surat izin Mengemudi


    ROD WILLIAMS PINJAMAN PERUSAHAAN
    Mencari cara yang lebih baik untuk kebebasan finansial! ...


    Terima kasih

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Χαίρετε.
     
    Αυτό είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό που προσφέρουμε δάνειο κάνουμε εκείνους που έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια. Προσφέρουμε όλα τα είδη των δανείων που κυμαίνονται από $ 5,000.00 έως $ 50.000.000,00 δολάρια ή ευρώ με επιτόκιο 2% ανά ετήσια. δανείου μας είναι εγγύηση και κλείνουμε δανείου μας με 24 ώρες. Εάν χρειάζεστε μια γρήγορη και αξιόπιστη δανείου, τότε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail (bridgefs.intl@gmail.com)
     
    Υπεγράφη.
    Ο κ Ρίτσαρντ Ρότζερς.
    bridgefs.intl@gmail.com
    Γέφυρα του Ομίλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Γεια σας, είμαι ο κ michael Duro, ένα ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα δάνειο που δίνει δάνεια ευκαιρία χρόνο ζωής. Χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να καθαρίσετε τα χρέη σας, ή χρειάζεστε ένα δάνειο για κεφάλαια για την επιχείρησή σας; Μπορείτε έχουν απορριφθεί από τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Χρειάζεστε ένα δάνειο σταθεροποίησης ή μια υποθήκη; Αναζήτηση όχι περισσότερο, όπως είμαστε εδώ για να κάνουμε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα είναι ένα πράγμα του παρελθόντος. Εμείς ταμεία δανείων από άτομα που έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια, που έχουν μια κακή πιστωτική ή χρειάζονται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς, να επενδύσουν στην επιχείρηση το ποσό των 2% .II θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το μέσο για να σας ενημερώσω ότι έχουμε καταστήσει αξιόπιστη και δικαιούχο βοήθεια και θα προσφέρει δάνειο. Σας ευχαριστώ, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στη διεύθυνση: michaelduro30@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Γεια σας, είμαι ο κ michael Duro, ένα ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα δάνειο που δίνει δάνεια ευκαιρία χρόνο ζωής. Χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να καθαρίσετε τα χρέη σας, ή χρειάζεστε ένα δάνειο για κεφάλαια για την επιχείρησή σας; Μπορείτε έχουν απορριφθεί από τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Χρειάζεστε ένα δάνειο σταθεροποίησης ή μια υποθήκη; Αναζήτηση όχι περισσότερο, όπως είμαστε εδώ για να κάνουμε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα είναι ένα πράγμα του παρελθόντος. Εμείς ταμεία δανείων από άτομα που έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια, που έχουν μια κακή πιστωτική ή χρειάζονται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς, να επενδύσουν στην επιχείρηση το ποσό των 2% .II θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το μέσο για να σας ενημερώσω ότι έχουμε καταστήσει αξιόπιστη και δικαιούχο βοήθεια και θα προσφέρει δάνειο. Σας ευχαριστώ, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στη διεύθυνση: michaelduro30@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Γεια σου, είμαι ο κ Jerry Καρλ τον πιστωτή των ιδιωτικών δανείων, και είμαι εδώ για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα για να πάρει ένα δάνειο. Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο επειγόντως; Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο για να πληρώσει μακριά τα χρέη σας; Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο για την επέκταση των δραστηριοτήτων ή να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση σας, είμαστε εδώ για σας με χαμηλό επιτόκιο 2% και μπορείτε να πάρετε μια πιστωτική 1.000 έως 100.000.000,00 το μέγιστο ποσό του δανείου και μέχρι και 50 χρόνια τη διάρκεια του δανείου . παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση jerrycarl021@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Χαίρετε

    Είμαι ο κ Rod Williams, ένα νόμιμο και ένα αξιόπιστο δανειστή χρήματα. Εμείς
    είναι από ROD WILLIAMS ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Εμείς δανείζει κεφάλαια με
     τα άτομα που έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια με την κακή πίστωση ή σε
     ανάγκη από χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς ή να επενδύσουν στις επιχειρήσεις.

    Έχετε ψάξει για το δάνειο; δεν έχετε να ανησυχείτε γιατί είστε
    στο σωστό μέρος Προσφέρουμε
    Δάνειο που κυμαίνονται από 5.000 εκατομμύρια σε 20.000.000 εκατ χαμηλό επιτόκιο
    ποσοστό 3%.

    Αν είστε στην ανάγκη ενός δανείου παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email:

    rodwilliamsloaninvestment123@outlook.com


    Ευγενικά να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι και ικανοί να προσφέρουν δάνειο
    ποσό. Πλήρης / συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα Αίτησης, έτσι ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν τη
    διαδικασία δανείου.

     1: Όνομα (τα): ....................
     2: Χώρα: ...................
     3: Κράτος: .................... Διεύθυνση κατοικίας: ................
     4: Ηλικία: ...........................
     5: Μηνιαίο Εισόδημα: ...............................
     6: Ύψος: ..............................
     7: Διάρκεια Δανείου: ............................
     8: Ποσό που απαιτείται: .................
     9: Τηλέφωνο: ....................
     10: Επάγγελμα: ...........................
     11: Τέλος, ένα σαρωμένο αντίγραφο είτε της
     Μετά από αυτή θα πρέπει να αποστέλλονται μαζί απάντησή σας:

       * Διεθνές Διαβατήριο
       * Άδεια οδήγησης


     ROD WILLIAMS ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
     Ψάξτε για έναν καλύτερο τρόπο για την οικονομική ελευθερία! ...


     Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Γεια σου, είμαι ο κ Jerry Καρλ τον πιστωτή των ιδιωτικών δανείων, και είμαι εδώ για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα για να πάρει ένα δάνειο. Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο επειγόντως; Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο για να πληρώσει μακριά τα χρέη σας; Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο για την επέκταση των δραστηριοτήτων ή να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση σας, είμαστε εδώ για σας με χαμηλό επιτόκιο 2% και μπορείτε να πάρετε μια πιστωτική 1.000 έως 100.000.000,00 το μέγιστο ποσό του δανείου και μέχρι και 50 χρόνια τη διάρκεια του δανείου . παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση jerrycarl021@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Δάνεια !! Δάνεια !! Δάνεια !! Υπάρχει κανείς που εξακολουθεί να αγωνίζεται για να πάρει ένα δάνειο εκεί; Χρειάζεστε ένα δάνειο για οποιοδήποτε λόγο, και δεν ξέρετε από πού να πάρει τα φτηνά και αξιόπιστα πιστοληπτικής ικανότητας, τη βοήθειά σας είναι επιτέλους εδώ, όπως μας προσφέρουν φθηνά δάνεια με χαμηλό επιτόκιο 3% του συνόλου. Οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail (davidherley5050 @ gmail.com, davidherley12 @ openmailbox.org) και να πάρει τα δάνεια σας σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Δουλεύουμε σύμφωνα με ένα σαφές, ευέλικτο, διαφανές και εύκολο να κατανοήσει τους όρους. Προσφέρουμε πολύ χαμηλά επιτόκια σε σχέση με τη μετάβαση επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας (ύφεση) στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μπορεί να έχετε την κακή πίστωση, η εταιρεία μας προσφέρει τώρα δανείου σε προσιτές επιτόκιο, οπότε θα πρέπει να έχετε τα κεφάλαια για να ενισχύσει την επιχείρησή σας; Ή είστε στην ανάγκη από χρήματα για μερικούς προσωπικούς σκοπούς; Γιατί να μην επικοινωνήσετε μαζί μας τώρα που προσφέρουν δάνεια ιδιώτες και εταιρικούς φορείς με επιτόκιο 3% για μέγιστη διάρκεια 25 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι αιτών μπορεί να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail τώρα: paulsonloaninvestment@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Όταν ένας φίλος μου έδωσε να δοκιμάσω λάδι από Κορωνέικη Μεσσηνίας κατάλαβα την διαφορά.
    Εκανα @τυφλό@ τέστ με Κρητικό, Κορωνέικη πάλι.
    Η διαφορά ήταν ότι το της Καλαμάτας ήταν πιο καυτερό λίγο αλλά και πιο γευστικό.
    Από τότε αυτό είναι και το αγαπημένο μου λάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Καλή μέρα,
    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να λύσουν τις οικονομικές ανάγκες σας, παρέχει δάνεια που κυμαίνονται από $ 3,000.00 έως $ 1000,000.00 Max, είμαστε αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική, με 100% εγγυημένο δάνειο, επίσης, δίνει (ευρώ, λίρες και δολάρια. ) το επιτόκιο που ισχύει για όλα τα δάνεια είναι (3%), αν σας ενδιαφέρει να πάρετε πίσω σε μας.
    μέσω (geepeeloanfirm@gmail.com): Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    * Βελτίωση Αρχική
    * Δάνεια Inventor
    * Δάνειο σταθεροποίησης χρέους
    * Επιχειρηματικά Δάνεια
    * Προσωπικά δάνεια.
    επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστείτε μαζί μας
    e-mail: Geepeeloanfirm@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Ελάτε μαζί μας Στην Illuminati και πάρτε πλούσιους και διάσημους


    Επιθυμείτε Fame, πλούτη, Powers, τον πλούτο και θέλεις όλα τα όνειρά σας να έρθει να περάσει; Είστε μια επερχόμενη καλλιτέχνη, χορευτής, επιχειρηματίας κλπ Μεγάλου Illuminati Society σας προσφέρει μια φορά την ευκαιρία της ζωής του κάνοντας τις επιθυμίες σας έρχονται στο επίτευγμα. Αν σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε μαζί μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς θα πρέπει να ξεκινήσει πλήρως το Illuminati και να πάρει όλα όσα αναζητά στη ζωή. e-mail: joinilluminantdepartment0014@yahoo.com
    ή καλέστε το ναό για +2348162448410

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Μπορείτε σε κάθε είδους οικονομικές δυσκολίες; Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο για να καθαρίσετε τα χρέη σας; Σκοπεύετε να αυξήσετε τα οικονομικά σας; Είστε ένα επιχειρησιακό πρόσωπο που θέλει να επεκτείνει την επιχείρησή του / της. Μπορείτε καλούνται να επικοινωνήσουν με το πραγματικό ήρωα, την εμπιστοσύνη και την αποτελεσματική πιστωτικά δάνεια δανεισμού της εταιρείας. Έμαθα τόσο τα άτομα όσο και την κυβέρνηση για την υψηλή απόδοση μας.

    Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    * Προσωπικά Δάνεια (Secure και ανασφάλιστων)
    * Επιχειρηματικά Δάνεια (Secure και ανασφάλιστων)
    * Αρχική Βελτίωση
    * Εφευρέτης Δάνεια
    * Δάνεια Auto
    κλπ ..

    Παρακαλούμε να πάρετε πίσω σε μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω fundingcircleworld@gmail.com


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Γεια σας προσφέρουμε δάνειο, International Finance Πρόγραμμα, η Τράπεζα Εγγυήσεων και SBLC τόσο για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. επιτόκιο μας είναι 3% ετησίως.
    Μπορούμε επίσης να υποστηρίξει και να χρηματοδοτήσει όλα τα είδη των έργων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Έτσι, εάν έχετε οποιαδήποτε καλό σχέδιο και χρειάζεστε έναν επενδυτή απλά να μας ενημερώσετε άμεσα ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε, υπογράφουν συμφωνία και στη συνέχεια να καταθέσει ή να χρηματοδοτήσουν το έργο για σας.
    Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για όλες τις οικονομικές ανάγκες σας.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς,
    Ο κ Robert Peterson
    E-mail: j.mg.cashcraft@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Γεια σας, Είστε ένας άνθρωπος επιχείρηση ή γυναίκα; Είστε σε ένα οικονομικό χάος ή είστε στην ανάγκη του δανείου, Venture Capital, Επιχειρησιακό δάνειο, δάνειο για την Εκπαίδευση, στεγαστικό δάνειο, δάνειο για οποιοδήποτε λόγο και επείγουσες ανάγκες !. με μέγιστη διάρκεια 10 ετών. Έχετε απορριφθεί από την τράπεζά σας; Έχετε την κακή πίστωση; Θα πρέπει να πληρώσουν τους λογαριασμούς; Είστε στο χρέος; Θα πρέπει να συσταθεί μια επιχείρηση; Δεν ανησυχούν περισσότερο, όπως είμαστε εδώ για να σας προσφέρει ένα δάνειο με επιτόκιο 2%. κυμαίνεται δανείου μας από $ 500 USD $ 50, 000,000.00, επίσης δανείζονται σε δολάρια ΗΠΑ και ευρώ και κάθε άλλο νόμισμα στον κόσμο !! Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω e-mail? (Happinessmarialoanfirm@gmail.com)
    Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη
    και δυναμική. Σας ευχαριστώ και ο Θεός να σας ευλογεί. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα.
    (Happinessmarialoanfirm@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Καλή μέρα,
    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να λύσουν τις οικονομικές ανάγκες σας, παρέχει δάνεια που κυμαίνονται από $ 3,000.00 έως $ 1000,000.00 Max, είμαστε αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική, με 100% εγγυημένο δάνειο, επίσης, δίνει (ευρώ, λίρες και δολάρια. ) το επιτόκιο που ισχύει για όλα τα δάνεια είναι (3%), αν σας ενδιαφέρει να πάρετε πίσω σε μας.
    μέσω (Geepeeloanfirm@gmail.com): Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    * Βελτίωση Αρχική
    * Δάνεια Inventor
    * Δάνειο σταθεροποίησης χρέους
    * Επιχειρηματικά Δάνεια
    * Προσωπικά δάνεια.
    επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστείτε μαζί μας
    e-mail: Geepeeloanfirm@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Καλή μέρα,
    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να λύσουν τις οικονομικές ανάγκες σας, παρέχει δάνεια που κυμαίνονται από $ 3,000.00 έως $ 1000,000.00 Max, είμαστε αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική, με 100% εγγυημένο δάνειο, επίσης, δίνει (ευρώ, λίρες και δολάρια. ) το επιτόκιο που ισχύει για όλα τα δάνεια είναι (3%), αν σας ενδιαφέρει να πάρετε πίσω σε μας.
    μέσω (Geepeeloanfirm@gmail.com): Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    * Βελτίωση Αρχική
    * Δάνεια Inventor
    * Δάνειο σταθεροποίησης χρέους
    * Επιχειρηματικά Δάνεια
    * Προσωπικά δάνεια.
    επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστείτε μαζί μας
    e-mail: Geepeeloanfirm@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Σε σχέση με την πλειοψηφία των χύμα λαδιών, το τυποποιημένο λάδι είναι πράσινο νερό και τίποτα άλλο. Δεν τρώγεται αυτό το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Γεια σας Αγαπητέ πελάτη, χρειάζονται δάνεια έκτακτης ανάγκης για να εξοφλήσει το χρέος, να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, να αγοράσει ένα αυτοκίνητο ή το σπίτι. Το όνομά μου είναι ο κ Berry Μαντά, προσφέρει δάνεια σε ιδιώτες και άτομα συνεργασία με μειωμένο επιτόκιο 3% θα μπορούσε να διαπραγματευθεί μια άνετη ζωή. Αλλά, όπως τα Χριστούγεννα προσεγγίσεις θα μειώσει τα επιτόκια μας από 3% έως 2%, είναι εκπληκτικό, πραγματικά. Αν είστε ένα σοβαρό πρόσωπο και είστε ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες μας βιαστείτε και επικοινωνήστε μαζί μου μέσω e-mail μου: geepeeloanfirm@gmail.com Περιμένω την απάντησή σας. Ο κ Berry Μαντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. ΟΧΙ upfront ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να λύσουν τις οικονομικές ανάγκες σας, παρέχουμε δάνειο που κυμαίνονται από € 2,000.00 ευρώ 90,000.00 Max, είμαστε αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική, Προσφέρουμε οποιαδήποτε μορφή δανείου σε ιδιώτες και εταιρικούς φορείς με χαμηλό επιτόκιο 3% .Εάν σας ενδιαφέρει λήψη ενός δανείου, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα, υποσχόμαστε να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες ποτέ. Ποιες είναι οι οικονομικές ανάγκες σας; (Alexwaltonloanfirm@gmail.com)

    Μήπως χρειάζεστε ένα επιχειρησιακό δάνειο;
    Μήπως χρειάζεστε ένα προσωπικό δάνειο;
    Θέλετε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο;
    Θέλετε να αναχρηματοδοτήσει;
    Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο υποθήκη;

    Παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για πιθανή επιχειρηματική συνεργασία Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail: (Alexwaltonloanfirm@gmail.com)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Sky World εταιρεία δανείου, δίνουμε από δάνεια με επιτόκιο 0f 3%.
     

    Καλημέρα π.μ. κύριε / ma.

    Είμαστε μια ιδιωτική εταιρεία και προσφέρουμε τα δάνεια με χαμηλά επιτόκια για τον καθορισμό του ποσού του δανείου είναι μεταξύ των 100 εκατομμυρίων διατάξεων δάνειο των $ 1.000 δολάρια δάνειο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων: την ανταγωνιστικότητα επέκταση άκρη / επιχειρήσεων.

    Προσφέρουμε μια ποικιλία των δανείων

    * Προσωπικά Δάνεια (ασφαλισμένων και ανασφάλιστων)
    * Επιχειρηματικά Δάνεια (ασφαλισμένων και ανασφάλιστων)
    * Δάνειο Ενοποίηση
      
    Δεν upfront αμοιβές.

    Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε αυτήν την αγγελία.
    Για περισσότερες πληροφορίες και έρευνες, στείλτε e-mail σε μας σήμερα
    skyworldloanfirm@gmail.com


    Sarah Williams.

    ΑπάντησηΔιαγραφή