Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Η πιο υγιεινή η ελληνική κουζίνα χάρη στο λάδι

Κορυφαία σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες είναι η Ελληνική κουζίνα χάρη στην πρόσληψη των απαιτούμενων λιπαρών από το ελαιόλαδο, σε σχέση με άλλες πηγές.

Αυτό τουλάχιστον διαβάζω στο blog 24 ώρες, και δε με κάνει να απορώ, αφού είναι πανταχού αποδεδειγμένο πως στην Κρήτη ζουν καλύτερα από όλους, από άποψη διατροφής. Σε ποιόν δεν αρέσουν τα περίφημα ντάκος που έχουν σα βάση το ελαιόλαδο και είναι η ναυαρχίδα της κρητικής διατροφής. Το λάδι που καταναλώνουμε οι Έλληνες πρέπει να το προσέχουμε, όχι μόνο για να μπορεί να διασφαλιστεί η παραγωγή του, αλλά και γιατί πρέπει να είναι κορυφαίας ποιότητας.

Το ελαιόλαδο είναι το ίδιο με το ηλιαίλεο; Όχι! Είναι το ίδιο με το σπορέλαιο; Με τίποτα!
Γιατί λοιπόν να ρισκάρουμε τη νοθεία του που έχουμε δει πάρα πολλές φορές το τελευταίο διάστημα;

Δεν είναι τυχαίο πως έχουμε φτάσει να παίζονται τόσα παιχνίδια, θέλει μεγάλη προσοχή.

3 σχόλια:

  1. Επειδή είστε το καλύτερο ενημερωτικό blog όσον αφορά το λάδι, ενημερώστε σας παρακαλώ τους αναγνώστες , σχετικά με τη σημερινή τιμή του λαδιού, γιατί ενδιαφέρει πολύ κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Κι εγώ είμαι σίγουρος πως όχι μόνο ενδιαφέρει τον κόσμο αλλά οφείλει να ενημερωθεί. Θα ετοιμάσω ένα εκτενές άρθρο μόλις βρω το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή