Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Κρητική διατροφή | Το ελαιόλαδο κυριαρχεί

Η Κρήτη έχει ένα από τα λίγα θετικά ρεκόρ που κατέχει η χώρα μας. Το μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας από στεφανιαία νόσο παγκοσμίως!

Πως το πετυχαίνει αυτό; Μα φυσικά με τση κρητική διατροφή.

Ποιός δε λαχτάρησε να φάει έναν υγιεινό και δροσιστικό ντάκο αυτό το καλοκαίρι;
Ποιός δεν προτιμά για επιδόρπιο τα φρούτα;
Ποιός δε θεωρεί τα γλυκά με βάση το μέλι από τα εκλεκτότερα ελληνικά εδέσματα;

Σίγουρα όχι οι Κρητικοί.

Στη δίαιτά τους οι κρητικοί κάνουν εκτεταμένη χρήση ελαιολάδου, όσπριων, φρούτων, λαχανικών ενώ το κυρίαρχο μπαχαρικό είναι το πιπέρι.
Tο εντυπωσιακότερο στατιστικό το συναντάμε στα ποσοστά καρκίνου:
Χάρη στην κρητική διατροφή τα ποσοστά καρκίνου της περιοχής είναι μικρότερα κατά 25%.
Στην δε Κρήτη η ώρα του φαγητού είναι πολύ πιο κοινωνική από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Γεγονός που βοηθά πολύ και στην ψυχική τους υγεία.

Food For Thought, λοιπόν, τα όσα παρατηρούνται στην κρητική δίαιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου