Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Προβολή και προώθηση του τυποποιημένου ελαιολάδου στους χώρους μαζικής εστίασης


Εκατοντάδες εστιατόρια συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και συναφών Επαγγελμάτων - ΠΟΕΣΕ και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου - ΣΕΒΙΤΕΛ, για την προβολή και προώθηση του τυποποιημένου ελαιολάδου στους χώρους μαζικής εστίασης.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΣΕΒΙΤΕΛ: "Οι δύο επαγγελματικές οργανώσεις υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο περιλαμβάνει την ενημέρωση των καταστημάτων εστίασης για τα πλεονεκτήματα της χρήσης του εθνικού μας προϊόντος, καθώς και δράσεις προβολής του τυποποιημένου ελαιολάδου προς τους καταναλωτές – πελάτες τους σε εκατοντάδες σημεία εστίασης σε όλη τη χώρα.
Η ΠΟΕΣΕ έχει αποστείλει στις 120.000 επιχειρήσεις των 157 σωματείων μελών της, ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα οφέλη χρήσης του ελαιολάδου, τις ποιοτικές κατηγορίες και τις ενδεδειγμένες χρήσης τους στο τηγάνι, στην κατσαρόλα, ή ακόμα και στα γλυκά.
Οι εστιάτορες οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ενημέρωσης για το Ελαιόλαδο, η πλειοψηφία των οποίων έχει ήδη υιοθετήσει το ελαιόλαδο ως κύρια λιπαρή ουσία στην κουζίνα, αναγνωρίζοντας τα οφέλη του στην υγεία των καταναλωτών, έχουν ήδη τοποθετήσει πιλοτικά, πάνω στα τραπέζια τους, τυποποιημένα ελαιόλαδα από μια μεγάλη γκάμα πολλών περιοχών της χώρας, με διαφορετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και κατηγορίες όπως ΠΟΠ, ΠΓΕ, Βιολογικά κλπ.
Κατά τη διάρκεια ημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΕΒΕΕ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ Ιωάννης Τσάκος δήλωσε ότι «το ελαιόλαδο θα πρέπει να είναι η βασική λιπαρή ουσία στη γαστρονομία μας». Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΕ Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι η ΠΟΕΣΕ και ο ΣΕΒΙΤΕΛ έκαναν ήδη ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της στήριξης της ελαιοπαραγωγής. Το ελαιόλαδο τώρα πλέον εκτός από την κουζίνα θα βρει τη θέση του και στο τραπέζι των εστιατορίων, επώνυμο και τυποποιημένο», πρόσθεσε.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ Γιώργος Οικονόμου αναφέρθηκε στην ποιοτική υπεροχή του ελαιολάδου, έναντι κάθε άλλης λιπαρής ουσίας. Επεσήμανε την ευεργετική του δράση στην υγεία των καταναλωτών και τη δυνατότητα χρήσης του τόσο ωμό όσο και μαγειρεμένο, ακόμα και στο τηγάνι, δεδομένου ότι είναι πιο ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες. Δήλωσε επίσης ότι ο ΣΕΒΙΤΕΛ θα υποστηρίξει το αίτημα των εστιατόρων για επαναφορά του κουβέρ.
Ενημερωτικές ημερίδες με θέμα το Ελαιόλαδο στη Μαζική Εστίαση θα πραγματοποιηθούν, μετά την Αθήνα και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, κ.λπ.)".

2 σχόλια:

  1. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ 1,90 EURO/KGR ΤΟ ΛΑΔΙ
    ΚΑΝΕΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα 2 ευρώ το κιλό για ένα junk food όπως είναι το ελαιόλαδο...δεν τα δίνω. Προτιμώ να τα φάω σε πατατάκια...έχουν πιο ισορροπημένη διατροφική αξία.

      Διαγραφή