Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Μέτρα για την υποχρεωτική αναγραφή του ελαιολάδου στους καταλόγους καταστημάτων εστίασης ζητά η Νάντια Γιαννακοπούλου

Σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί το ελαιόλαδο στα ελληνικά εστιατόρια η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου έκανε πρόταση μέσω ερώτησής της στην οποία ζητά  οι υπεύθυνοι των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, εστιατόρια γρήγορης εστίασης, εστιατόρια ξενοδοχείων, ταβέρνες, οινομαγειρεία, κέντρα διασκέδασης και λοιπά παρόμοια καταστήματα) να υποχρεούνται, σύμφωνα με τη νομοθεσία, να αναγράφουν στον τιμοκατάλογο του καταστήματος τις παρακάτω ενδείξεις, σχετικά με το λάδι που χρησιμοποιούν: 

«Το είδος των ελαίων που χρησιμοποιείται σε ωμή μορφή στα προσφερόμενα φαγητά. Σε περίπτωση που γίνεται αποκλειστική χρήση ελαιολάδου για την παρασκευή των προσφερομένων φαγητών, αναγράφεται “χρησιμοποιείται μόνον ελαιόλαδο” και απαγορεύεται η κατοχή άλλων ελαίων, εκτός ελαιολάδου».

Ωστόσο, η παράβαση της νομοθεσίας τείνει να γίνει συνήθης πρακτική, τη στιγμή που η εφαρμογή αυτής της πρότασης θα έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν ελαιόλαδο, αλλά και για τους παραγωγούς του εξαιρετικού αυτού προϊόντος, όσο και για τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι θα γνωρίζουν τι καταναλώνουν.

Επειδή η αναγραφή του είδους ελαίου που χρησιμοποιείται στα καταστήματα εστίασης θα δώσει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να προτείνει ο ίδιος το είδος του λαδιού που προτιμά

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλεται για το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο και όχι μόνο, μέσα από κάθε πρωτοβουλία ή πρόταση, η οποία στρέφεται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.



Άραγε έχετε αναρρωτηθεί ποτέ αν το "ελαιόλαδο" που σερβίρεται στα εστιατόρια είναι ελεγμένο; Πρέπει να κάνουμε μια έρευνα πάνω σε αυτό κανονικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου