Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Φοινικέλαιο. Ένας δολοφόνος στο πιάτο μας!

Και όχι δεν είμαι υπερβολικός, ειδικά στη χώρα που γέννησε το ελαιόλαδο, μου κάνει τρομερή εντύπωση πως άνθρωποι βάζουν στο σπίτι τους τέτοια προϊόντα, και σηκώνομαι να φύγω από εστιατόρια που δε χρησιμοποιούν αυστηρά λάδι ελιάς.

Τι ξέρουμε λοιπόν για το φοινικέλαιο;
Ο παγκόσμος οργανισμός υγείας έχει ήδη προειδοποιήσει πως υπάρχουν ικανές αποδείξεις ότι η κατανάλωση φοινικέλαιου αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοαγγειακών νοσημάτων. Συνεχίζοντας, τονίζει πως το συγκεκριμένο λάδι πρέπει να καταναλώνεται σε περιορισμένη ποσότητα. Μια μερίδα τηγανιτές πατάτες από ένα εστιατόριο, σε φοινικέλαιο είναι απαγορευτική.


Την ίδια ώρα συντελεί σε μιε μεγάλη οικολογική καταστροφή καθώς λόγω του τρόπου παραγωγής του, καταστρέφονται δεκάδες εκατομμύρια στρέμματα τροπικών δασών κάθε χρόνο.


Γιατί να μην προτιμήσουμε λοιπόν υγιεινό, ελληνικό, οικολογικό λάδι;

1 σχόλιο: